BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

dinsdag 9 april 2024
Open Call: Residentie in Kyoto Japan

dinsdag 9 april 2024
Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

donderdag 28 maart 2024
Open Call Kunstenfestival Watou 2024

maandag 18 maart 2024
Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

maandag 18 maart 2024
Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

woensdag 13 maart 2024
Open Call: Designer in Residence

maandag 11 maart 2024
Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

zaterdag 9 maart 2024
Open Call: Expositieruimte De Tunnel

dinsdag 5 maart 2024
Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

donderdag 29 februari 2024
Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

zaterdag 17 februari 2024
Ateliers te huur in Tilburg

woensdag 14 februari 2024
Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

vrijdag 9 februari 2024
Residentie-masterclass Spacemakers #7

zondag 4 februari 2024
Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

vrijdag 26 januari 2024
Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

vrijdag 26 januari 2024
Open Call Amstelveen En Plein Air!

vrijdag 26 januari 2024
Open Call: Forever Young

dinsdag 9 januari 2024
Open Call: Kunstproject voor Nieuw Poelveld

maandag 8 januari 2024
Open Call: De Arcade

vrijdag 5 januari 2024
Beeldende kunstopdracht Palenstein Zoetermeer

donderdag 21 december 2023
Open Call: Folly Art Norg 2024

dinsdag 19 december 2023
Oproep kunstprojecten langs de Airborne wandeltocht

vrijdag 15 december 2023
Kunstenaars gezocht voor teruggave BKR-werken uit collectie gemeente Gooise Meren

donderdag 7 december 2023
Oproep Landart kunstenaars Vuurol 2024

vrijdag 24 november 2023
Open Call Glass Talent

Let op: deadline verstreken!

Residentie-masterclass Spacemakers #7

vrijdag 9 februari 2024

Ben jij een jonge kunstenaar, alweer meer dan een jaar afgestudeerd van de kunstacademie of masteropleiding en heb je weer eens behoefte aan een periode van verdieping? Dan is dit je kans om te investeren in de artistieke ontwikkeling van je beroepspraktijk! 

De zevende editie van Spacemakers, een kleinschalige masterclass, biedt een intensieve werkperiode aan beeldend kunstenaars die gebruik gaan maken van de audiovisuele archiefcollectie van Beeld & Geluid. De begeleidende kunstenaars Tudor Bratu en Julia Waraksa helpen je verder bij de vraagstellingen binnen je kunstenaarspraktijk. Galerie Pouloeuff zoekt deelnemers uit alle disciplines voor deze residentie-masterclass Spacemakers. Geïnteresseerd? Lees dan verder en meld je aan vóór 12 maart. 
 

Samenwerking Beeld & Geluid

Deze editie van Spacemakers is in samenwerking met Beeld & Geluid. Dit biedt een unieke kans om een van de grootste audiovisuele archiefcollecties ter wereld creatief te kunnen hergebruiken. In de collectie van Beeld & Geluid vind je een schat aan inspiratie: radio- en televisieprogramma's, video(games), documentaire- en natuurfilms, audio- en muziekopnamens, websites en meer. Maar ook andere mediavormen zijn hier te vinden, zoals geschreven pers, politieke prenten en media-gerelateerde objecten. 

Naast gedigitaliseerde materialen zijn er ook een aantal depots met fysieke materialen die gaan over de omroepgeschiedenis. Denk aan oude camera's, audioapparatuur, kabels, maar ook kostuums, decorstukken en de eerste radio's van Nederlandse bodem. Spacemakers nodigt je uit om deze verschillende media te ontdekken en te benutten. 

Oproep voor alle disciplines 

Ondanks dat een archief vaak als collectief geheugen wordt gezien, realiseert men zich steeds meer dat collecties vaak slechts bestaan uit bepaalde perspectieven en verhalen. Beeld & Geluid opent graag de deuren voor kunstenaars die met hun artistieke praktijk reageren op de collectie, diens context en gebreken. Alle vormen van creatief hergebruik worden aangemoedigd; bij het creëren van nieuw werk kan het archiefmateriaal als inspiratie dienen, als onderzoeksmateriaal of als onderdeel van het eindresultaat. Alle disciplines zijn welkom. 

Toegang tot archief

Als deelnemer van Spacemakers ontvang je voorafgaand en tijdens de residentie toegang tot de gehele collectie van Beeld & Geluid, word je onderwezen op het gebied van copyright en licentierechten en wordt er persoonlijke ondersteuning bij het archiefonderzoek geboden. 

De residentieperiode

De residentieperiode loopt van 2 tot en met 27 september. De expositieruimte van Galerie Pouloeuff functioneert tijdens die periode als gezamenlijke werk- en woonruimte. Samen met de andere kunstenaars richt je aan het eind van de werkperiode hier de tentoonstelling in met het werk dat jullie gemaakt hebben tijdens de masterclass. De tentoonstelling vindt plaats van 29 september tot en met 27 oktober. De opening van deze tentoonstelling is op 29 september. Tijdens deze opening hebben jullie de kans om de bezoekers meer te vertellen over het gemaakte werk en over wat jullie geleerd hebben in de werkperiode.

Lees meer over deze open call op de site van Pouloeuff. De deadline is 12 maart 2024.