BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Pictoright

Wat is Pictoright?

Pictoright is de auteursrechtenorganisatie voor visuele makers in Nederland: Beeldend kunstenaars, illustratoren, grafisch ontwerpers, fotografen, architecten en andere beeldmakers (of hun erfgenamen). Pictoright beschermt, beheert en exploiteert individuele auteursrechten, verdeelt collectieve vergoedingen, verleent juridische bijstand, fungeert als vraagbaak en zet zich in voor een betere auteursrechtelijke positie van beeldmakers.

Wat is auteursrecht?

Op kunstwerken rust bijna altijd auteursrecht: het recht van de maker om te beslissen wat er met zijn werk gebeurt. Anderen mogen zijn beelden alleen met zijn toestemming publiceren en hij mag daar een vergoeding voor vragen. Het klinkt eenvoudig, maar de praktische uitvoering van het auteursrecht kent nogal wat haken en ogen.

Wat doet Pictoright voor beeldmakers?

Pictoright helpt beeldmakers bij het uitoefenen van hun auteursrechten. Vergoedingen waar je als maker recht op hebt, maar die niet zo eenvoudig te innen zijn. Pictoright komt op voor je rechten, regelt licenties met gebruikers, int waar mogelijk het volgrecht en keert collectieve vergoedingen uit. Aansluiting levert sowieso iets op: het versterkt jouw en andermans auteursrechtelijke positie.

50% korting voor BOK-leden

Wil je lid worden? Download dan het aansluitformulier auteursrechten compleet’ van de Pictoright-website. Leden van de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) betalen het eerste jaar de helft van de jaarlijkse contributie, namelijk 23 euro i.p.v. 46 euro. Vermeld wel op het formulier dat je BOK-lid bent!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Pictoright.

Pictoright, Sarphatistraat 606-608, 1018 AV Amsterdam
T. (020) 589 18 40 Email Pictoright