BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Gemeente Zundert zoekt kunstwerk voor raadzaal

maandag 29 maart 2021

De gemeente Zundert heeft het raadhuis verbouwd tot een moderne kantooromgeving. Met oog voor duurzaamheid en behoud van de authentieke elementen hebben Zundertse ondernemers gewerkt aan een eigentijds raadhuis. Een raadhuis voor al de inwoners. Daarbij heeft de raadzaal een multifunctionele bestemming gekregen met een moderne inrichting.

Lees verder

Open Call: Beelden aan de Hoornse kust

maandag 29 maart 2021

Stichting In Den Beginne organiseert de al twaalf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo’n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Openbare inschrijving: opdracht voor drie kunstwerken

maandag 29 maart 2021

Het gemeentebestuur van Lisse en Hillegom willen drie kunstwerken realiseren binnen het project Entree N207/N208 Hillegom Lisse. Geïnteresseerde beeldend kunstenaars worden uitgenodigd om documentatie te sturen voor deze kunstopdracht. De opdracht zal gaan naar minimaal 1 en maximaal 3 kunstenaar.

Lees verder

Open Call Kunstloc Brabant: ZZP'er in het nieuwe normaal

maandag 29 maart 2021

Kunstloc Brabant organiseert een webinar: ‘ZZP in het nieuwe normaal.’ De organisatie die zich zo veel mogelijk inzet voor de kunst- en cultuursector in Noord-Brabant houdt dit jaar, vanwege de corona-maatregelen, geen fysieke bijeenkomst maar een webinar op donderdag 1 april om 20:00 (geen grap). Er is geen limiet aan aanmeldingen, dus ook als niet-Brabantse zzp'er kun je je hier voor opgeven

Lees verder

Open Call: Over de drempel

donderdag 25 maart 2021

'Over de Drempel' is een programma uit Leeuwarden met als doel om mensen, door middel van cultuur, dichter bij elkaar te brengen. Mensen zetten zich gezamenlijk in tegen eenzaamheid. Dat is zeker nu, met corona en alle maatregelen die getroffen zijn om verspreiding van het virus tegen te gaan, harder nodig dan ooit. Voor kunstenaars e.a. cultuurmakers is er ook in 2021 een open call om je hier voor in te zetten.

Lees verder

Internationale Grote Prijs Kalligrafie

woensdag 24 maart 2021

De gemeente Westerlo organiseert sinds 1989, in samenwerking met de cultuurraad en de vzw Kalligrafia, om de twee jaar de Grote Prijs Kalligrafie. De Grote Prijs is een internationale kalligrafiewedstrijd en gaat samen met een tentoonstelling van de ingediende werken in het gemeentehuis van Westerlo. De winnaar krijgt een geldprijs en een extra solotentoonstelling.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Landmark gezocht voor Vloethemveld

woensdag 24 maart 2021

Welke kunstenaar ontwerpt een kunstige landmark voor de westelijke onthaalpoort van het Vloethemveld in de Vlaamse gemeente Zedelgem? Geïnteresseerden uit Nederland en België kunnen hun voorstel bij de Vlaamse Landmaatschappij indienen tot 7 mei 2021.

Lees verder

KONKAV connects: Show & Tell, Get on Stage

woensdag 24 maart 2021

''Brabantse film- en av-makers, laat zien wat jullie kunnen betekenen binnen de podiumkunsten! Maak kennis met toffe gezelschappen, festivals en makers uit de provincie op het gebied van dans en theater, deel jouw innovatieve ideeën en verbreed je netwerk.''

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep aan beeldend kunstenaars & vormgevers voor ontmoetingstafel

vrijdag 19 maart 2021

In het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur komen de bibliotheek, Kielzog (theater en muziekschool) en de gemeente Midden-Groningen onder één dak. Het Huis van Cultuur en Bestuur is een plek van ontmoeting voor onze inwoners. In de centrale hal (foyer) komt een tafel die dat, als kunstwerk, moet symboliseren.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Museum De Lakenhal voor kunstenaars

dinsdag 9 maart 2021

Hoe kick jij af van groter, sneller, méér? Museum De Lakenhal roept creatieve makers en denkers uit alle disciplines op hun ideeën in te zenden. Dit is de eerste open call van het museum die leidt tot een complete tentoonstelling, en waar zowel professionele makers als amateurs aan mee kunnen doen. De deadline voor inzendingen is 5 april.

Lees verder

Aanvraag subsidie Cultuurparticipatie voor zzp'ers

donderdag 4 maart 2021

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stelt subsidie beschikbaar voor zzp'ers die werkzaam zijn in cultuurparticipatie of -educatie en ambachtsbeoefenaars. Dit geldt ook voor zzp'ers die culturele lessen geven in het onderwijs.

Lees verder

Artist-in-Residence Utopa Huis Gorredijk

donderdag 25 februari 2021

Het Utopa Huis in Gorredijk is een artist-in-residence op het Friese platteland, tussen Drachten en Heerenveen, een werkplek voor kunstenaars. Naast beeldend kunstenaars ook geschikt voor schrijvers, vertalers of componisten en kleine muziekensembles. Het is nadrukkelijk bedoelt om in te werken als kunstenaar, niet als vakantiebestemming.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Watersnoodmuseum doet oproep aan kunstenaars voor werk over watersnood versus corona-crisis

donderdag 25 februari 2021

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zoekt culturele makers om kunst te maken waarbij een link wordt gelegd tussen de corona-crisis en de Watersnoodramp van 1953. De zoektocht start zaterdag 27 februari en sluit maandag 5 april. De ingediende voorstellen worden door een professionele jury beoordeeld. Het plan is het eindresultaat met de titel ‘Ik worstel en kom boven’ zaterdag 19 juni te onthullen.

Lees verder

Een monument voor de omgekomen en vergeten vluchteling

dinsdag 9 februari 2021

Oproep aan kunstenaars: Cordaid zoekt een kunstenaar die een plan van aanpak opstelt voor het bouwen en leveren van een kunstwerk dat als monument zal dienen. Het plan van aanpak en een kleine replica (maximaal 1 m2) van het monument worden geleverd ten laatste 31 maart 2021.

Lees verder

Gezocht: Textielkunstenaars en ontwerpers

dinsdag 9 februari 2021

Kunstenaars en ontwerpers worden voor Textiel Festival Twente uitgedaagd om de confrontatie met de elementen aan te gaan in een ontwerp dat buiten, op locatie bij een van de deelnemende musea of bij een van de Landgoederen van Textiel, te zien zal zijn. Er zijn 6 landgoederen en 8 musea die meedoen en daarmee 14 plaatsen voor deze opdracht.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Aanmelding nieuwe leden kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

dinsdag 9 februari 2021

Aanmelding nieuwe leden kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken. Kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken organiseert jaarlijks, in het voorjaar (halverwege maart) en het najaar (halverwege oktober), een ballotageronde. De eerstvolgende ronde voor nieuwe leden is vrijdag 19 maart a.s.

Lees verder

Atelierruimte beschikbaar in Arnhem

maandag 8 februari 2021

In het monumentale pand ‘De Vlindertuin’ in Arnhem komt een riante, lichte werkruimte beschikbaar op de begane grond. De Vlindertuin is een centrum voor kunst en sociaal ondernemerschap, gelegen in de Arnhemse wijk Geitenkamp.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Gezocht: jonge kunstenaars met lichtwerk

woensdag 27 januari 2021

Open Call: Galerie Pouloeuff organiseert dit jaar een speciale editie van de jaarlijks terugkerende LICHT-expositie. De galerie uit Naarden-Vesting heeft lichtkunstenaar Tamar Frank gevraagd om samen met een aantal jonge kunstenaars een 'site specific' lichtwerk te maken in de galerie.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Stichting Scarabee zoekt kunstenaars 2021

woensdag 20 januari 2021

Stichting Scarabee zoekt kunstenaars voor twee ArtBorne-kunstprojecten tijdens de jaarlijkse Airborne wandeltocht op 4 september 2021. Ruim 30.000 wandelaars lopen deze tocht der herdenking van WOII

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: BBA Gallery Artist Prize 2021 (Berlijn)

dinsdag 22 december 2020

Kunstenaars zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor de open call van de BBA Gallery Artist Prize 2021 in Berlijn. Alle leeftijden (boven 18), elk geslacht, alle kunstdisciplines uit de hele wereld zijn van harte welkom.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Noorderlicht Fotofestival 2021

zondag 20 december 2020

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 speelt zich van 26 juni t/m 12 september 2021 af op meerdere locaties in Noord-Nederland, onder meer in de Der Aa-kerk in Groningen (foto). Noorderlicht: ''Vertrekkend vanuit de fotografie richt het festival zich op het hele spectrum van het beeld.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep: Beeldend kunstopdracht Zuidelijk Stationsgebied Gouda

dinsdag 15 december 2020

Het Zuidelijk Stationsgebied Gouda ondergaat een metamorfose. Er komen betere voorzieningen voor reizigers. En een prettig stationsplein dat uitnodigt om de stad Gouda te verkennen. Omdat kunst een positieve invloed heeft op de beleving van het openbaar gebied, schenken we aandacht aan kunst op of rond het stationsplein. Een kunstwerk in het stationsgebied van Gouda geeft de omgeving allure. Het kunstwerk dient als ontmoetingsplek én als ‘landmark’, en zorgt voor een creatieve prikkel voor de passant. Het is een visitekaartje voor de hele stad.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Enquête Artist-in-Residence Japan

maandag 14 december 2020

Daniël Cornelissen, Britt de Voogd, Anne Semmelink en Bram Bos zijn studenten International Arts & Cultural Management aan de HKU in Utrecht. Zij doen onderzoek naar het verbeteren van een artist-in-residence in Japan en vragen professionele kunstenaars om hen te helpen door een enquête in te vullen.

Lees verder

Lukida zoekt meer kunstenaars als invaldocent

vrijdag 27 november 2020

Vanaf het moment dat er in de nieuwsbrief en op het Prikbord van BOK een bericht stond dat Lukida op zoek is naar kunstenaars die als invalkracht beeldende vorming-les willen geven op basisscholen, zijn er ruim 80 inschrijvingen binnen gekomen, uit het hele land. Lukida is nu op zoek naar meer kunstdocenten.

Lees verder

Fondsonderzoek. Wat zijn jouw ervaringen?

donderdag 26 november 2020

Wat zijn jouw ervaringen met fondsaanvragen? Youri van der Plas, vierdejaars bachelor student aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht, doet onderzoek naar de ervaringen met fondsaanvragen. Daarvoor heeft hij een enquête samengesteld voor individuele kunstenaars die al eens of meerdere keren een fonds hebben aangevraagd. Het invullen duurt ongeveer drie minuten.

Lees verder