BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

maandag 17 juni 2024

Plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 22 september 2024. De gemeente Amersfoort verstrekt jaarlijks een opdracht voor een tijdelijk kwalitatief hoogstaand beeldend kunstproject uitgevoerd door professionele kunstenaars. Het project heeft een sterk concept, inspireert en is realiseerbaar. Het zal zichtbaar zijn in Amersfoort in 2025.

Lees verder

Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

vrijdag 7 juni 2024

Stichting Symbio organiseert voor de derde keer de Symbio Kunstprijs via een open call. De stichting nodigt beeldend kunstenaars uit die nieuwe perspectieven kunnen bieden op ingewortelde tradities. Makers die de durf hebben om een beeld te schetsen van een wereld in transitie naar een duurzame toekomst.

Lees verder

Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

vrijdag 7 juni 2024

B32 is een onafhankelijk initiatief voor en door kunstenaars dat ruimte biedt aan experimentele kunst- en cultuuruitingen. Zij werd opgericht in 2002 en is momenteel gevestigd in het voormalige buurtcentrum in de wijk ‘De Ravelijn’ in Maastricht. Deze wijk staat voornamelijk bekend als een voormalige woonschool, maar de naam verwijst ook naar een specifiek deel van de verdedigingswerken die zich in dat gebied bevonden.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Winterlicht 2024

donderdag 16 mei 2024

Het Lichtkunstfestival Winterlicht vindt plaats in het Julianapark in Schiedam op 12, 13 en 14 december 2024. Dit driedaagse, gratis toegankelijke lichtkunstfestival toont het werk van tien tot twintig kunstenaars van allerlei leeftijden en ervaring.

Lees verder

Open Call: Of the Grid

donderdag 16 mei 2024

Off the Grid (hier­na afge­kort als​‘OTG’) is de naam van het resi­­den­­tie- en presentatie platform voor kun­ste­naars, col­lec­tie­ven en onaf­han­ke­lij­ke cura­to­ren in Cas-co, een atelier- en residentieplek in het Vlaamse Leuven..Het pro­gram­ma besteedt bij­zon­de­re aan­dacht aan nieu­we stem­men en pro­fie­len die (nog) niet gehoord of gezien wor­den in een muse­a­le con­text, pre­­sen­ta­­tie-instel­­lin­­gen of het regu­lie­re kun­sten­veld.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

vrijdag 10 mei 2024

Voor het kennisplatform #YouToo? worden beeldmakers gezocht van allerlei disciplines om samen met slachtoffers van seksueel geweld de kennis en ervaring die deze slachtoffers te delen hebben te visualiseren. Ben jij een beeldmaker die sociaal geëngageerd werk maakt of wilt maken? Ben jij empathisch en wil jij je talenten inzetten om de handelingsverlegenheid onder hulpverleners om seksueel misbruik bespreekbaar te maken te verlagen?

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

zaterdag 4 mei 2024

Kunstopdracht voor viering 80 jaar bevrijding in opdracht van Gemeente Eijsden-Margraten / team Kunst en Cultuur. In 1944 is het 80 jaar geleden dat Mesch, gelegen in de huidige gemeente Eijsden-Margraten, als eerste plek in Nederland door de Geallieerde strijdkrachten bevrijdt werd. De Tweede Wereldoorlog was voorbij voor Mesch.

Lees verder

Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

donderdag 25 april 2024

In het voorjaar van 2025 wordt voor de tiende keer de Bernardine de Neeve-prijs van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas (VVMG) uitgereikt. De Bernardine de Neeve prijs is in Nederland de enige grote prijs die eens in de drie jaar wordt uitgereikt. Kunstenaars die glas gebruiken in hun kunst kunnen meedingen naar deze prestigieuze prijs.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Artist-in-residence Nieuw en Meer

donderdag 25 april 2024

De kunstenaarsgemeenschap Nieuw en Meer biedt een gastatelier aan op hun terrein. We verwelkomen aanvragen van kunstenaars in alle disciplines voor werkperioden van maximaal drie maanden. Gelegen in de prachtige omgeving van de Oeverlanden, een park grenzend aan het meer 'Nieuwe Meer' in Amsterdam, biedt het gastatelier de ideale omgeving voor kunstenaars op het gebied van persoonlijke reflectie en concentratie, maar ook voor uitwisseling en samenwerking met kunstenaars uit onze gemeenschap.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

donderdag 25 april 2024

Ben jij een cultuurmaker, social designer of voer jij kunstprojecten uit waarbij je gemeenschappen en groepen mensen betrekt? Dan is dit een interessante oproep voor jou! Kunstenaars in alle disciplines worden uitgedaagd van betekenis te zijn voor de wijk Vastenavondkamp in Blerick en haar bewoners. Blerick ligt aan de westoever van de Maas, in Venlo.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Residentie in Kyoto Japan

dinsdag 9 april 2024

De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Japan werkt sinds 2019 samen met het Goethe-Institut Villa Kamogawa in Kyoto om de culturele uitwisseling tussen deze regio van Japan en de EU te versterken. Als onderdeel van de samenwerking hebben de ambassade en Villa Kamogawa het Vincent van GoghHuis gevraagd een Open Call te organiseren voor een kunstenaar om drie maanden te komen werken in Villa Kamogawa in Kyoto, Japan.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

dinsdag 9 april 2024

Het donkere, koude seizoen is nog ver weg maar de eerste voorbereidingen voor de jaarlijkse winterexpositie LICHT in Galerie Pouloeuff zijn alweer begonnen. De galerie uit Narden-Vesting is hiervoor op zoek naar jonge kunstenaars die werk maken met of over licht. Voor deze open call kun je zowel een kunstwerk voorstellen over licht als wel met licht werken. Zolang jouw kunst op een of andere manier verbonden is met licht.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Kunstenfestival Watou 2024

donderdag 28 maart 2024

Het Kunstenfestial Watou vindt dit jaar plaats van 6 juli tot en met 1 september 2024 in het gelijknamige dorpje in West-Vlaanderen, tussen Popinge en de grens met Frankrijk. Voor de editie van 2024 wil de organisatie het festival laten vormgeven door collectieven en collabs die elk uit minimaal drie kunstenaars bestaan. Open call

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

maandag 18 maart 2024

Ben je als kunstenaar of maker actief in Limburg en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om digitaal erfgoed toe te passen in je eigen praktijk? Dan biedt de Makers en Erfgoed (MEE-)residentie de uitgelezen mogelijkheid om hier werk van te maken!

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

maandag 18 maart 2024

Het Grafisch Atelier Hilversum verzorgt dit jaar voor de vierde keer de Grafiekprijs Pim Olivier. Heb je een waanzinnig idee voor een uniek, grafisch kunstproject waar je de kennis en faciliteiten van Grafisch Atelier Hilversum goed bij kunt gebruiken? Dan maak je kans op een werkbeurs ter waarde van € 10.000,-

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Designer in Residence

woensdag 13 maart 2024

Design Museum Den Bosch zoekt een designer in residence voor een periode van anderhalf jaar. Je onderzoekt de kansen, mogelijkheden en valkuilen van interactieve digitale presentatiemogelijkheden in de fysieke ruimte van het museum. Aan de hand van drie verschillende testcases kom je erachter welke vormen van AR en VR aanslaan bij ons museumpubliek, welke verhalen uit tentoonstellingen en de collectie zich lenen voor de inzet van digitale presentatiemogelijkheden en op welke manier de conservatoren AR en VR kunnen inzetten in hun projecten.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

maandag 11 maart 2024

Zin om andere kunstenaars te leren kennen, mee te doen met mooie tentoonstellingen en actief te zijn bij een prachtige vereniging? Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken ontplooit sinds 1982 haar activiteiten in het prachtige, monumentale pand De Boterhal.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Expositieruimte De Tunnel

zaterdag 9 maart 2024

De Nijverheid is een kunstenaarskolonie en culturele vrijhaven voor beeldende en podiumkunsten in Utrecht. Naast verschillende podia zijn er vijf expositieruimtes te vinden waar het hele jaar door kunst te zien is. De Tunnel is een artist-run expositieruimte dat ruimte biedt aan experimentele kunstexposities. Doordat het gemaakt is van twee achtereen gezette zeecontainers, is het een uitdagende ruimte waar kunstenaars de grovere grenzen van exposeren kunnen opzoeken.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

dinsdag 5 maart 2024

Omarmt jouw werk de kunst van verveling en nutteloosheid? Ben je maximaal 3 jaar geleden afgestudeerd aan een kunstacademie? Meld je dan aan voor ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC! 38CC nodigt de jonge Delftse kunstenaar Bobbi Cleij opnieuw uit als curator van de tweede editie van de ‘Summer School’. Samen met een selectie jonge makers zal zij, onder begeleiding van curatoren Jip Hinten en Coen de Jong, een tentoonstelling in Expositieruimte 38CC organiseren.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

donderdag 29 februari 2024

Aankomende winter vindt alweer de 13e editie van het Amsterdam Light Festival plaats in het centrum van onze hoofdstad. Voor editie 14 is vanaf 1 maart tot en met 14 april 2024 de open call geopend voor kunstenaars, architecten en een ieder die een prachtig en origineel concept kan bedenken en uitvoeren voor een lichtkunstwerk. Deze open call is dus niet voor de aankomende winter, maar de winter daarop, van 27 november tot en met 18 januari 2025/2026.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Ateliers te huur in Tilburg

zaterdag 17 februari 2024

3 Suisses uit Tilburg heeft vanaf 1 maart twee ateliers te huur voor beeldend kunstenaars. Het zijn ruimtes van 11 en 42 vierkante meter en de kosten bedragen 96 euro per jaar per m2. Dat is inclusief gas, elektra en servicekosten. Deze ateliers bevinden zich aan de Rinbaan Oost 8, in de voormalige Wolfabriek. 3 Suisses heeft in totaal 60 huurders, waarvan 20 kunstenaars, 20 psychologen en 20 anderen waaronder het Zuidelijk Toneel. Bij interesse in het huren van een atelierruimte in deze creatieve hotspot van Tilburg, kun je een mailtje sturen naar Stan van der Eijnden. Hij kan jou meer informatie verstrekken over de atelierruimtes.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

woensdag 14 februari 2024

Wil jij als kunstenaar jouw kennis en kunde van je eigen vakgebied als invaldocent overbrengen op leerlingen van de basisschool? Maar heb je nog niet alle skills en kennis om nu al voor de klas te staan? Dan hebben wij goed nieuws: op 3 april start bij Lukida de achtdaagse opleiding en kan jij alles leren om als vakdocent voor de klas te staan. Op 6 maart kun je bij Lukida binnenlopen voor meer informatie.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Residentie-masterclass Spacemakers #7

vrijdag 9 februari 2024

Ben jij een jonge kunstenaar, alweer meer dan een jaar afgestudeerd van de kunstacademie of masteropleiding en heb je weer eens behoefte aan een periode van verdieping? Dan is dit je kans om te investeren in de artistieke ontwikkeling van je beroepspraktijk! De zevende editie van Spacemakers, een kleinschalige masterclass, biedt een intensieve werkperiode aan beeldend kunstenaars die gebruik gaan maken van de audiovisuele archiefcollectie van Beeld & Geluid.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

zondag 4 februari 2024

Basisschool Het Epos lanceert een Open Oproep in samenwerking met CBK Rotterdam en Droom en Daad. Rotterdamse kunstenaars worden gevraagd een ontwerp in te sturen voor een gevelkunstwerk voor het nieuwe schoolgebouw in Zuidwijk, Rotterdam. Lees meer over deze bijzondere kunstopdracht.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

vrijdag 26 januari 2024

Met een overvloed aan water of een groot tekort, in de Henriëttewaard, onderdeel van de Zuiderwaterlinie in Den Bosch, is het altijd wat met water. Met aan de ene kant rivieren die buiten hun oevers treden door extreme regenval en aan de andere kant problemen door periodes van droogte. Hoe kunnen we het watersysteem op een nieuwe manier organiseren zodat we antwoord geven op de toekomstige opgaven van de overvloeden en de tekorten aan water?

Lees verder