BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Design Challenge: Onze energie, Ons landschap

dinsdag 17 november 2020

Hoe kunnen we een geluidswerend ontwerp maken, waarbij energieopwekking wordt gekoppeld aan de omringende natuur en ook de verbeelding wordt aangesproken? Deze vraag staat centraal in de design challenge ‘Onze Energie, Ons Landschap’ voor het snelweglandschap van de A67 ter hoogte van de Strabrechtse Heide. Met deze opdracht willen Staatsbosbeheer en Kunstloc Brabant een stimulans geven aan het verbindend ontwerpen, waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen ruimtelijke kwaliteit, energieopwekking en natuurverbetering.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep: Kunstroute Gedenkwaardig

dinsdag 17 november 2020

Wie de afgelopen periode een uitvaart heeft meegemaakt heeft dit, vanwege beperkingen rond het corona-virus, wellicht met minder warmte en nabijheid gedaan dan gebruikelijk en gewenst. Speciaal voor iedereen die in deze periode een dierbare verloren heeft, wil de Kunstroute Gedenkwaardig een moment voor herdenking en/of bezinning bieden.

Lees verder

#ArtistSupportPledge: Post en verkoop op Instagram

woensdag 11 november 2020

#ARTISTSUPPORTPLEDGE is een genereus initiatief om kunstenaars en hun werk te ondersteunen in een tijd waarin de #covid19 pandemie een groot deel van het (culturele) leven heeft platgelegd. Het idee is simpel: (kunstenaars!) post een foto van je werk op je instagram account en bied dit te koop aan voor MAXIMAAL €200,- (exclusief verzendkosten).

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Kunstenaars gezocht voor herdenkingsmonument

woensdag 11 november 2020

De stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg en de stichting Comité 30 juni-1 juli Tilburg hebben het initiatief genomen om een herdenkingsmonument voor het slavernijverleden op te richten. Ze worden daarbij ondersteund door de gemeente Tilburg, Kunstloc Brabant en een commissie die voor dit doel in het leven is geroepen. Namens de commissie worden kunstenaars opgeroepen die voor een schetsopdracht in aanmerking willen komen. Open Call.

Lees verder

Erfgoedcentrum Tongerlohuys zoekt (video)-kunstenaar voor expositie

woensdag 11 november 2020

Erfgoedcentrum Tongerlohuys is voor een tentoonstelling over de geschiedenis van de vijf kloosters in de gemeente op zoek naar een (video)kunstenaar die een installatie wil maken in één van de tentoonstellingsruimtes. Open Call voor kunstenaars.

Lees verder

Open Call AiR Helmond kunstenaars uit Nederland

woensdag 11 november 2020

Midden in Helmond wordt Landgoed Leonardus gecreëerd, een virtueel landgoed, een collectief kunstwerk dat steeds meer concreet en collectief bezit zal worden. In het Gastenverblijf van het Landgoed (AiR Helmond) worden regelmatig internationale kunstenaars uitgenodigd om een bepaalde periode te komen werken. Het gastenverblijf bevindt zich in een karakteristiek huisje uit de jaren dertig.

Lees verder

Te huur: Nieuwe ateliers in Eersel

woensdag 11 november 2020

In een zeer representatieve, nog te bouwen bedrijfsruimte op het industrieterrein Meerheide in Eersel, wordt BK284 gerealiseerd. Het wordt een studio- en ateliercomplex voor (door)startende professionele kunstenaars die behoefte hebben aan een eigen werkplek en openstaan voor samenwerking en zich te verbinden aan de kunstenaarsvereniging.

Lees verder

Oproep Beeldentuin Cuijk

maandag 2 november 2020

De Stichting Beeldentuin Cuijk exploiteert in opdracht van de gemeente het beeldenpark op de voormalige Protestantse begraafplaats. De tuin is gelegen in het historisch centrum van Cuijk vlak bij de Maas. In de nabije omgeving staat de Rooms-katholieke kerk H. Martinus, de schouwburg, het archeologisch museum Ceuclum en diverse culturele panden zoals het Pakhuis (galerie, exposities) en het Cuijks Archief.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open call M HKA en Van Abbemuseum voor onderzoeksbeurs

maandag 2 november 2020

Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) en het Van Abbemuseum in Eindhoven kondigen via een open call een onderzoeksbeurs aan voor een kunstenaar, curator, schrijver of denker.

Lees verder

Open Call: Cartoonwedstrijd ECC-Kruishoutem

dinsdag 27 oktober 2020

Het ECC-Kruishoutem uit Oost-Vlaanderen organiseert in 2021 voor de 23e keer de tweejaarlijkse Euro-kartoenale, een cartoonwedstrijd voor Europeanen die al sinds in 1978. Het thema van de Euro-kartoenale van 2021 is: 'Kansen en opportuniteiten.'

Lees verder

Open Call: de Maker achter de Maker Award

woensdag 21 oktober 2020

De Maker achter de Maker Award is een open call waarbij beeldend kunstenaars de uitvoerende makers van hun kunst voor kunnen nomineren. De makers die doorgaans achter de schermen hun werk doen, maar dankzij hun vakkundigheid en expertise zijn de ideeën van de kunstenaars tot stand gekomen.

Lees verder

Oproep inschrijving 27e editie Kunstschouw

donderdag 15 oktober 2020

Je kunt je nu inschrijven voor de 27ste editie van Kunstschouw De Kunstschouw op Schouwen-Duiveland vindt plaats van 12 t/m 20 juni 2021. Op zowel binnen- als buitenlocaties tonen ca. 175 kunstenaars hun ruim 1500 werken in verschillende disciplines aan vele bezoekers uit Nederland, België en Duitsland. (foto hier boven: Park en Natuur Hoorn, van Cobi Dierkx)

Lees verder

Open Call: Expositie en werkbijdrage Galerie Noord

donderdag 15 oktober 2020

De wereld is in de ban van corona, de pandemie die ons allemaal treft en die onze samenleving op scherp zet. Het virus op zich is onzichtbaar, ongrijpbaar, ijl als de atmosfeer. Voor kunstenaars is Corona een verwarrend begrip. Het virus zet kunstpraktijken in de wacht, inkomens op negatief en mogelijkheden om te exposeren zijn gedaald.

Lees verder

Gevraagd: kunstenaars die les willen geven

vrijdag 2 oktober 2020

BOK is op zoek naar kunstenaars, leden van BOK, die bereid zijn om voor 200-250 euro per dag lesdagen vorm te geven op basisscholen. Je valt vooral losse dagen in, maar soms zijn er ook speciale projecten waardoor je langer aan een school verbonden bent. De gemiddelde verdiensten hangen af van je kwaliteit als docent en van je inzetbaarheid, maar het is goed mogelijk om met 4-6 dagen werk per maand 800-1500 per maand bij te verdienen.

Lees verder

Open Call AIR Witte Rook Breda

donderdag 1 oktober 2020

Artist in Residence Witte Rook biedt residencies voor kunstenaars tot vijf jaar na afstuderen. We nodigen je uit om je aan te melden voor de residency AIR binnenland, een werkperiode van drie weken om je praktijk te verdiepen en te verbreden.

Lees verder

Aanmelding nieuwe leden kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken

woensdag 2 september 2020

Kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken organiseert twee keer per jaar, in het voorjaar en het najaar, een ballotage ronde. De komende ballotageronde voor nieuwe leden is maandag 12 oktober.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call voor Bosch Parade 2021

zondag 16 augustus 2020

Bosch Parade is voor de editie van juni 2021 op zoek naar kunstenaars en collectieven (max.4 personen per collectief) voor varende installaties geïnspireerd op het kunstwerk ‘De Verzoeking van de Heilige Antonius’ van Jheronimus Bosch. Het inspiratiedocument Verleiding 2021, ontwikkeld door het artistieke collectief, vormt het kader waarbinnen Bosche Parade invulling zoekt op het thema.

Lees verder

Open Call voor klimaatadaptief kunstwerk

woensdag 5 augustus 2020

Inventieve makers gezocht in Noord Nederland Het klimaat verandert en dat weten we allemaal. Hoe gaan we hiermee om? Waar vinden we inspiratie om het probleem aan te pakken. Klimaatadaptatie Groningen organiseert samen met House of Design een open call voor een kunstwerk dat ons aanzet om ons aan te passen aan het veranderende klimaat.

Lees verder

Oproep: Woest en Bijster 2021

zondag 2 augustus 2020

Woest en Bijster organiseert tweejaarlijks een beeldenroute in het landschap van de Zuid-Veluwe. In 2021 zal de route 25 kunstwerken omvatten, die van 7 augustus t/m 24 oktober langs de route staan. Beeldend kunstenaars die bereid zijn zich door het landschap te laten inspireren en een nieuw werk te ontwikkelen voor een specifieke locatie worden van harte uitgenodigd zich aan te melden.

Lees verder

Wedstrijd herdenking voor Ieperse burgerslachtoffers WO1

dinsdag 14 juli 2020

Open call voor kunstenaars die kunstconcepten bedenken voor in de openbare ruimte. Stad Ieper schrijft een wedstrijd uit voor kunstenaars en ontwerpers om met een creatief concept het vergeten verhaal van de burgerslachtoffers opnieuw in herinnering te brengen.

Lees verder

Creative Mask Contest

woensdag 8 juli 2020

Creative Mask Contest *Win € 500,-! Deze contest is bedoeld voor alle creatievelingen. Een eerbetoon aan alle mensen die in de zorg werken! Hoe? Ontwerp een eigen uniek mondkapje. Dit mag van alle mogelijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan metaal, glas, leer, rubber of doek. Wees creatief, we dagen je uit. De mondkapjes hoeven niet functioneel te zijn.

Lees verder

Open Call: Novas Conexões Culturais

vrijdag 3 juli 2020

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal willen ook tjjdens de coronacrisis de internationale samenwerking tussen culturele professionals en instellingen in Nederland en Brazilië faciliteren. Zij nodigen professionele kunstenaars, cultuurwerkers, filosofen, schrijvers, dichters, fotografen, technologen, musici, filmmakers, beleidsmakers, historici, etc. uit om elkaar ook in deze tijden op te zoeken.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

OPEN CALL 2021: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 15 september

vrijdag 3 juli 2020

De gemeente Amersfoort nodigt tentoonstellingsmakers en kunstenaars uit voor het indienen van een projectvoorstel dat in 2021 een impuls geeft aan het beeldende kunstklimaat in de stad.

Lees verder

Ateliers te huur in Zuidoost Amsterdam

vrijdag 3 juli 2020

Open Ateliers Zuidoost beheert twee van de grootste cultuurbroedplaatsen van Amsterdam Zuidoost: Kruitberg en Echtenstein. De broedplaatsen bieden werkruimte aan meer dan 60 creatieven en fungeren als centrum voor kunst en experiment in Zuidoost. Het gehele jaar door wordt een divers cultureel programma aangeboden met o.a. festivals, tentoonstellingen en netwerkbijeenkomsten

Lees verder

Open Call AIR Helmond op Landgoed Leonardus

vrijdag 3 juli 2020

Een open call voor een artist-in-residence voor kunstenaars in Nederland: Middenin Helmond wordt Landgoed Leonardus gecreëerd, een virtueel landgoed, een collectief kunstwerk dat steeds meer concreet en collectief bezit zal worden. In het Gastenverblijf van het Landgoed (AiR Helmond) worden regelmatig internationale kunstenaars uitgenodigd om een bepaalde periode te komen werken.

Lees verder