BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Open Call: Novas Conexões Culturais

vrijdag 3 juli 2020

De Nederlandse ambassade en de consulaten-generaal willen ook tjjdens de coronacrisis de internationale samenwerking tussen culturele professionals en instellingen in Nederland en Brazilië faciliteren. Zij nodigen professionele kunstenaars, cultuurwerkers, filosofen, schrijvers, dichters, fotografen, technologen, musici, filmmakers, beleidsmakers, historici, etc. uit om elkaar ook in deze tijden op te zoeken.

Lees verder

Ateliers te huur in Zuidoost Amsterdam

vrijdag 3 juli 2020

Open Ateliers Zuidoost beheert twee van de grootste cultuurbroedplaatsen van Amsterdam Zuidoost: Kruitberg en Echtenstein. De broedplaatsen bieden werkruimte aan meer dan 60 creatieven en fungeren als centrum voor kunst en experiment in Zuidoost. Het gehele jaar door wordt een divers cultureel programma aangeboden met o.a. festivals, tentoonstellingen en netwerkbijeenkomsten

Lees verder

Open Call AIR Helmond op Landgoed Leonardus

vrijdag 3 juli 2020

Een open call voor een artist-in-residence voor kunstenaars in Nederland: Middenin Helmond wordt Landgoed Leonardus gecreëerd, een virtueel landgoed, een collectief kunstwerk dat steeds meer concreet en collectief bezit zal worden. In het Gastenverblijf van het Landgoed (AiR Helmond) worden regelmatig internationale kunstenaars uitgenodigd om een bepaalde periode te komen werken.

Lees verder

Pictoright Steunfonds

vrijdag 3 juli 2020

'Om de creatieve sector tijdens de Coronacrisis direct te kunnen ondersteunen keert Pictoright een eenmalige bescheiden bijdrage voor productiekosten uit aan haar individueel aangeslotenen en is er eenmalig €350.000,- beschikbaar gesteld door OCW.

Lees verder

Open oproep kunstproject Parel op het dak

maandag 29 juni 2020

Een parel op het dak dat zowel een kunstobject is als een groene werkruimte met planten en CO2 filtering? Eigenaar Ferweda-Snel van gemeentelijk monument Lange Geldersekade 1-5 te Dordrecht nodigt kunstenaars en ontwerpers uit uiterlijk 19 juli 2020 een beknopte ideeschets in te dienen.

Lees verder

OPEN CALL 2021: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 15 september

woensdag 17 juni 2020

De gemeente Amersfoort nodigt tentoonstellingsmakers en kunstenaars uit voor het indienen van een projectvoorstel dat in 2021 een impuls geeft aan het beeldende kunstklimaat in de stad.

Lees verder

Oproep AIR Nieuw en Meer, Amsterdam

dinsdag 16 juni 2020

Het kunstenaarscomplex Nieuw en Meer in het Amsterdamse park De Oeverlanden biedt een artist-in-residence aan voor beeldend kunstenaars in een omgeving met water en bos, voor een periode van drie maanden.

Lees verder

Ruimte voor Talent

vrijdag 12 juni 2020

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt architecten, ontwerpers en makers uit om uiterlijk 2 september 2020 een voorstel in te dienen voor een onderzoek, experiment of ontwikkeling van nieuwe kennis in samenwerking met een lab, ontwikkelplek of werkplaats.

Lees verder

Subsidie voor corona cultuurprojecten in Nijmegen

vrijdag 15 mei 2020

Organiseer je, als kunstenaar of cultureel ondernemer een cultuurproject dat duidelijk te maken heeft met (de gevolgen van) het coronavirus? Organiseer je dit project in Nijmegen en start het in de maanden mei, juni, juli of augustus?

Lees verder

Open Call: De Wacht-Ruimte

donderdag 14 mei 2020

De Nederlandse Ambassade in Brussel wil professionele kunstenaars, cultuurwerkers, filosofen, schrijvers, dichters, technologen, musici, filmmakers, beleidsmakers en historici uitnodigen om ook in deze tijden samen te werken. ‘De Wacht-Ruimte’ is een tijdelijke open call van de ambassade die middelen ter beschikking stelt voor Nederlands-Belgische samenwerkingsprojecten tijdens de corona-crisis.

Lees verder

Oproep: Ga jij Pouloueff verlichten?

donderdag 14 mei 2020

Galerie Pouloeuff licht ook dit jaar weer de donkere wintermaanden op met een expositie over licht. Voor de “LICHT”-expositie is de galerie op zoek naar kunstenaars die lichtobjecten maken of werken hebben die op een of andere manier over licht gaan.

Lees verder

Oproep expositie Autonomie?! in filmtheater Kriterion

vrijdag 8 mei 2020

Oproep voor Kunstenaars- Expositie 'Autonomie?! In filmtheater Kriterion. Filmtheater Kriterion nodigt makers uit om werk in te sturen voor het 75-jarige jubileum van filmtheater Kriterion in Amsterdam. Voor de studenten die Kriterion sinds 1945 runnen is 'autonomie' steeds een belangrijk ideaal geweest. In het jubileumweekend willen we dit thema dan ook uitgebreid in vraag stellen, onderzoeken, ter discussie stellen, eren en vieren.

Lees verder

Open Call: Helmen Vol Verhalen

vrijdag 8 mei 2020

Aandacht voor verhalen van veteranen in de vorm van een kunstwerk dat gebaseerd is op een helm, dát is waar Helmen Vol Verhalen over gaat. Het gaat over het herkennen & erkennen van juist onze 'jonge' veteranen die deelnamen aan missies in de afgelopen 40 jaar (Libanon tot heden) - en over hoe dit hun leven in positieve zin beïnvloed heeft.

Lees verder

Maker zoekt maker

dinsdag 28 april 2020

De Keep an Eye Foundation is al jaren bezig met het steunen en ontwikkelen van jong talent op verschillende opleidingen. Nu lijkt het ons ontzettend nuttig om meer op zoek te gaan naar verbinding tussen verschillende vakgebieden. Vandaar dit nieuwe initiatief: Maker zoekt Maker!

Lees verder

AZ Alma zoekt kunstwerken voor nieuwbouw

woensdag 15 april 2020

Het katholieke ziekenhuis AZ Alma in Eeklo en Sijsele (België) heeft een open call voor de creatie van een kunstwerk in het nieuwe gebouw van de kinder- en jeugdpsychiatrie 'Timanti.' De verwachte opleverdatum staat gepland in het voorjaar van 2021. Dit kunstwerk kan zowel in het gebouw als erbuiten geplaatst worden, afhankelijk van de voorstellen van de kunstenaar.

Lees verder

Kunstopdracht Baanhoekweg Dordrecht

maandag 6 april 2020

Aan professionele kunstenaars, ontwerpers en vormgevers uit Nederland vraagt Stichting voor de Werkplaats een ideeschets te maken voor een Biesbosch geïnspireerd kunstwerk. Het gaat om een kunstwerk in de openbare ruimte op de Baanhoekweg in Dordrecht als onderdeel van het kunst- en cultuurprogramma StaART.

Lees verder

Gezocht: Kunstschilder voor werken in openbare ruimte

vrijdag 3 april 2020

BRIGHT UP richt op het aantrekkelijker maken van de openbare ruimte, o.a. met krachtige en vrolijke creatieve uitingen met als doel te verblijden en te verwonderen. Voor diverse opdrachtgevers bedenkt BRIGHT UP concepten en ontwerpen, veelal in samenwerking met een kunstenaar.

Lees verder

Oproep voor LandArt Brabant

maandag 16 maart 2020

In 2020 staan er twee LandArt Brabant (LAB) exposities gepland. Hieronder meer informatie over de twee exposities. Wilt u als kunstenaar deelnemen?

U kunt uw voorstel indienen tot 8 april

Het thema is ‘Duurzaam Verbinden’.

De exposities vindt plaats in bosrijk gebied met daarin grote waterpartijen, in het buitengebied van WIntelre nabij Eersel. Een commissie, onder leiding van een curator, bepaalt de toelating. De expositieperiode is van 5 tot en met 27 september 2020.

Lees verder

Open Call Refresh Amsterdam: ‘Sense of Place’ Initiatief Amsterdam Museum

woensdag 19 februari 2020

Ben jij een maker en voel je je in je creatief werk verwant met grootstedelijke thema’s? Maak dan voor 13 maart gebruik van de Open Call van Refresh Amsterdam en zorg dat jouw werk dit najaar overal in de stad te zien is.

De cultuur van een stad als Amsterdam is niet statisch maar wordt bepaald door mensen met allerlei achtergronden, netwerken en tradities die constant in beweging zijn. Mensen die zichtbaar en onzichtbaar met elkaar verbonden zijn, zich proberen thuis te voelen, en zich tot elkaar moeten verhouden. ‘Sense of place’ gaat over mensen, hun perceptie van een plaats en de manieren waarop ze van die plek een thuis maken.

Sense of Place is het thema van Refresh Amsterdam, een initiatief van het Amsterdam Museum waarin hedendaagse makers met een artistieke praktijk worden uitgenodigd hun visie op het thema voelbaar en deelbaar te maken via hun werk.

Lees verder

Open Call: residentie masterclass

woensdag 19 februari 2020

Galerie Pouloeuff zoekt kunstenaars voor de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3. Ben jij al een paar jaar afgestudeerd van de kunstacademie en wil je je verder ontwikkelen vanuit je eigen autonome kracht, en zien wat die kracht is? Meld je dan aan voor deze 4-weekse residentie-masterclass in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. 

Onder begeleiding van beeldhouwer Ad de Jong uit Amsterdam ga je tijdens de residentie intensief aan het werk om tot de kern te komen van jouw kunstenaarschap binnen je eigen discipline. En de moeilijkheden en grenzen te doorbreken die je daarin tegenhouden om verder te groeien als beeldend kunstenaar. De residentie periode is van 2 september tot 26 september, waarin de ruimte van de galerie zal functioneren als werkruimte.

Lees verder

Oproep geluidskunstenaars STEIM

woensdag 19 februari 2020

STEIM Amsterdam nodigt geluidskunstenaars uit om deel te nemen aan macroTONE. Na microTONE, waarbij kunstenaars gevraagd werd om geluidskunst in een doos voor één persoon te ontwerpen, wordt er uitgezoomd met op macroTONE. Dit gaat over het realiseren van een geluidskunstwerk voor een specifieke architectuur / gebruiksruimte.

Voor deze oproep werkt Steim samen met Marineterrein Amsterdam en richt zich op op de langwerpige architectuur van de schietbaan.

Lees verder

Car Art: Cal for Artists

donderdag 6 februari 2020

Met de auto als vertrekpunt is het Car Art Festival op korte termijn op zoek naar bestaand en nieuw werk voor binnen en buiten. Voor en tijdens de Granprix in Zandvoort zal het werk een expositie vormen in het HDMZ Museum Zandvoort, ook is er een publiek toegankelijke kunstroute. Heb je ideeën voor een autogerelateerd project? 

Voor beeldend kunstenaars is Car Art een bijzonder platform om werk te tonen. De mogelijkheden tot exposeren van bestaand en/of nieuw werk zijn zowel in het HDMZ museum als in de openbare ruimte. Beeldend kunstenaars die werk maken binnen een context of in de publieke omgeving krijgen de ruimte voor landschapskunst, installaties of situation-art. Bekijk www.carartfestival.nl/call-for- 

Lees verder

Kunstwerk voor de Sluisbuurt in Amsterdam

Artist impression van de Sluisbuurt
Artist impression van de Sluisbuurt

donderdag 30 januari 2020

Op het kruispunt van 2 waterwegen en op de grens van de stad en waterland, ontstaat de komende jaren de Sluisbuurt in Amsterdam. Via een prijsvraag zoekt de gemeente een ervaren kunstenaar die een tijdelijk, beeldbepalend kunstwerk kan ontwerpen en maken voor in de openbare ruimte.

Het kunstwerk moet in het zuidoostelijke puntje van de Sluisbuurt komen te staan, dichtbij de kruising van de IJburglaan en de Zuiderzeeweg.

Kunst is de eerste stap
Eén van de eerste zichtbare stappen in de ontwikkeling van de Sluisbuurt is een prijsvraag voor een tijdelijk beeldbepalend kunstwerk; een kunstwerk dat helpt om de Sluisbuurt onder de aandacht van de Amsterdammer te brengen. 30-1-20

Lees verder

Oproep aan beeldend kunstenaars en ontwerpers. Voor een kunstopdracht in de gemeente Dronten.

maandag 27 januari 2020

Thema
Het werk moet de identiteit van de gemeente Dronten weerspiegelen, dat door inwoners samengevat is in drie begrippen: ruimte, saamhorigheid en trots. De voorkeur gaat uit naar een werk met een hoge belevingswaarde. De vorm is vrij. 

Wie zoeken we?
We zoeken kunstenaars die affiniteit hebben met de gemeente/ de regio. Daarvoor is het niet noodzakelijk dat de zij in de regio wonen. De gemeente wil nadrukkelijk een kans geven aan jonge kunstenaars.

Planning 
Geïnteresseerden kunnen t/m 27 februari hun interesse kenbaar maken door het insturen van hun cv en motivatie. De gemeente zal 4 tot 6 cv’s selecteren, de geselecteerde kunstenaars/ ontwerpers ontvangen een uitnodiging voor het indienen van een schetsontwerp. 

Interesse?  
Kijk op www.dronten.nl/kunstwerkgemeentehuis voor meer informatie over het selectieproces, het Programma van Eisen, de planning en meer. 

Lees verder

Inschrijving Kunstbeurs 611 Open!

zaterdag 25 januari 2020

''Het is zover: Kunstbeurs 611 gaat van start en we willen jou er graag bij hebben! Want jij bent als kunstenaar de spil van deze beurs.

De site is online, dat betekent dat je je vanaf vandaag kunt aanmelden voor deze nieuwe verkoopbeurs op een unieke locatie: SHELTER 611 van Park Vliegbasis Soesterberg. Een verkoopbeurs waar jij in contact komt met kunstliefhebbers én potentiële kopers. We zijn anders dan je gewend bent van commerciële kunstbeurzen. De kosten voor deelname zijn laag, omdat we uitgaan van het principe door en voor kunstenaars. We bouwen de beurs letterlijk samen op én we rekenen geen commissie.

Deelnemen
Er kunnen maximaal 45 professioneel werkende kunstenaars meedoen. Iedere aanmelding wordt door een onafhankelijke commissie beoordeeld. De ballotagecommissie bestaat uit drie personen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in verschillende disciplines binnen de kunst. Kosten voor deelname zijn € 170 per stand.

Lees verder