BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Artist-in-Residence Utopa Huis Gorredijk

donderdag 25 februari 2021

Het Utopa Huis in Gorredijk is een artist-in-residence op het Friese platteland, tussen Drachten en Heerenveen, een werkplek voor kunstenaars. Naast beeldend kunstenaars ook geschikt voor schrijvers, vertalers of componisten en kleine muziekensembles. Het is nadrukkelijk bedoelt om in te werken als kunstenaar, niet als vakantiebestemming.

Lees verder

Watersnoodmuseum doet oproep aan kunstenaars voor werk over watersnood versus corona-crisis

donderdag 25 februari 2021

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zoekt culturele makers om kunst te maken waarbij een link wordt gelegd tussen de corona-crisis en de Watersnoodramp van 1953. De zoektocht start zaterdag 27 februari en sluit maandag 5 april. De ingediende voorstellen worden door een professionele jury beoordeeld. Het plan is het eindresultaat met de titel ‘Ik worstel en kom boven’ zaterdag 19 juni te onthullen.

Lees verder

Een monument voor de omgekomen en vergeten vluchteling

dinsdag 9 februari 2021

Oproep aan kunstenaars: Cordaid zoekt een kunstenaar die een plan van aanpak opstelt voor het bouwen en leveren van een kunstwerk dat als monument zal dienen. Het plan van aanpak en een kleine replica (maximaal 1 m2) van het monument worden geleverd ten laatste 31 maart 2021.

Lees verder

Gezocht: Textielkunstenaars en ontwerpers

dinsdag 9 februari 2021

Kunstenaars en ontwerpers worden voor Textiel Festival Twente uitgedaagd om de confrontatie met de elementen aan te gaan in een ontwerp dat buiten, op locatie bij een van de deelnemende musea of bij een van de Landgoederen van Textiel, te zien zal zijn. Er zijn 6 landgoederen en 8 musea die meedoen en daarmee 14 plaatsen voor deze opdracht.

Lees verder

Aanmelding nieuwe leden kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

dinsdag 9 februari 2021

Aanmelding nieuwe leden kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken. Kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken organiseert jaarlijks, in het voorjaar (halverwege maart) en het najaar (halverwege oktober), een ballotageronde. De eerstvolgende ronde voor nieuwe leden is vrijdag 19 maart a.s.

Lees verder

Atelierruimte beschikbaar in Arnhem

maandag 8 februari 2021

In het monumentale pand ‘De Vlindertuin’ in Arnhem komt een riante, lichte werkruimte beschikbaar op de begane grond. De Vlindertuin is een centrum voor kunst en sociaal ondernemerschap, gelegen in de Arnhemse wijk Geitenkamp.

Lees verder

Gezocht: jonge kunstenaars met lichtwerk

woensdag 27 januari 2021

Open Call: Galerie Pouloeuff organiseert dit jaar een speciale editie van de jaarlijks terugkerende LICHT-expositie. De galerie uit Naarden-Vesting heeft lichtkunstenaar Tamar Frank gevraagd om samen met een aantal jonge kunstenaars een 'site specific' lichtwerk te maken in de galerie.

Lees verder

Stichting Scarabee zoekt kunstenaars 2021

woensdag 20 januari 2021

Stichting Scarabee zoekt kunstenaars voor twee ArtBorne-kunstprojecten tijdens de jaarlijkse Airborne wandeltocht op 4 september 2021. Ruim 30.000 wandelaars lopen deze tocht der herdenking van WOII

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: BBA Gallery Artist Prize 2021 (Berlijn)

dinsdag 22 december 2020

Kunstenaars zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor de open call van de BBA Gallery Artist Prize 2021 in Berlijn. Alle leeftijden (boven 18), elk geslacht, alle kunstdisciplines uit de hele wereld zijn van harte welkom.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Noorderlicht Fotofestival 2021

zondag 20 december 2020

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 speelt zich van 26 juni t/m 12 september 2021 af op meerdere locaties in Noord-Nederland, onder meer in de Der Aa-kerk in Groningen (foto). Noorderlicht: ''Vertrekkend vanuit de fotografie richt het festival zich op het hele spectrum van het beeld.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep: Beeldend kunstopdracht Zuidelijk Stationsgebied Gouda

dinsdag 15 december 2020

Het Zuidelijk Stationsgebied Gouda ondergaat een metamorfose. Er komen betere voorzieningen voor reizigers. En een prettig stationsplein dat uitnodigt om de stad Gouda te verkennen. Omdat kunst een positieve invloed heeft op de beleving van het openbaar gebied, schenken we aandacht aan kunst op of rond het stationsplein. Een kunstwerk in het stationsgebied van Gouda geeft de omgeving allure. Het kunstwerk dient als ontmoetingsplek én als ‘landmark’, en zorgt voor een creatieve prikkel voor de passant. Het is een visitekaartje voor de hele stad.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Enquête Artist-in-Residence Japan

maandag 14 december 2020

Daniël Cornelissen, Britt de Voogd, Anne Semmelink en Bram Bos zijn studenten International Arts & Cultural Management aan de HKU in Utrecht. Zij doen onderzoek naar het verbeteren van een artist-in-residence in Japan en vragen professionele kunstenaars om hen te helpen door een enquête in te vullen.

Lees verder

Lukida zoekt meer kunstenaars als invaldocent

vrijdag 27 november 2020

Vanaf het moment dat er in de nieuwsbrief en op het Prikbord van BOK een bericht stond dat Lukida op zoek is naar kunstenaars die als invalkracht beeldende vorming-les willen geven op basisscholen, zijn er ruim 80 inschrijvingen binnen gekomen, uit het hele land. Lukida is nu op zoek naar meer kunstdocenten.

Lees verder

Fondsonderzoek. Wat zijn jouw ervaringen?

donderdag 26 november 2020

Wat zijn jouw ervaringen met fondsaanvragen? Youri van der Plas, vierdejaars bachelor student aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht, doet onderzoek naar de ervaringen met fondsaanvragen. Daarvoor heeft hij een enquête samengesteld voor individuele kunstenaars die al eens of meerdere keren een fonds hebben aangevraagd. Het invullen duurt ongeveer drie minuten.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Design Challenge: Onze energie, Ons landschap

dinsdag 17 november 2020

Hoe kunnen we een geluidswerend ontwerp maken, waarbij energieopwekking wordt gekoppeld aan de omringende natuur en ook de verbeelding wordt aangesproken? Deze vraag staat centraal in de design challenge ‘Onze Energie, Ons Landschap’ voor het snelweglandschap van de A67 ter hoogte van de Strabrechtse Heide. Met deze opdracht willen Staatsbosbeheer en Kunstloc Brabant een stimulans geven aan het verbindend ontwerpen, waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen ruimtelijke kwaliteit, energieopwekking en natuurverbetering.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep: Kunstroute Gedenkwaardig

dinsdag 17 november 2020

Wie de afgelopen periode een uitvaart heeft meegemaakt heeft dit, vanwege beperkingen rond het corona-virus, wellicht met minder warmte en nabijheid gedaan dan gebruikelijk en gewenst. Speciaal voor iedereen die in deze periode een dierbare verloren heeft, wil de Kunstroute Gedenkwaardig een moment voor herdenking en/of bezinning bieden.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

#ArtistSupportPledge: Post en verkoop op Instagram

woensdag 11 november 2020

#ARTISTSUPPORTPLEDGE is een genereus initiatief om kunstenaars en hun werk te ondersteunen in een tijd waarin de #covid19 pandemie een groot deel van het (culturele) leven heeft platgelegd. Het idee is simpel: (kunstenaars!) post een foto van je werk op je instagram account en bied dit te koop aan voor MAXIMAAL €200,- (exclusief verzendkosten).

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Kunstenaars gezocht voor herdenkingsmonument

woensdag 11 november 2020

De stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg en de stichting Comité 30 juni-1 juli Tilburg hebben het initiatief genomen om een herdenkingsmonument voor het slavernijverleden op te richten. Ze worden daarbij ondersteund door de gemeente Tilburg, Kunstloc Brabant en een commissie die voor dit doel in het leven is geroepen. Namens de commissie worden kunstenaars opgeroepen die voor een schetsopdracht in aanmerking willen komen. Open Call.

Lees verder

Erfgoedcentrum Tongerlohuys zoekt (video)-kunstenaar voor expositie

woensdag 11 november 2020

Erfgoedcentrum Tongerlohuys is voor een tentoonstelling over de geschiedenis van de vijf kloosters in de gemeente op zoek naar een (video)kunstenaar die een installatie wil maken in één van de tentoonstellingsruimtes. Open Call voor kunstenaars.

Lees verder

Open Call AiR Helmond kunstenaars uit Nederland

woensdag 11 november 2020

Midden in Helmond wordt Landgoed Leonardus gecreëerd, een virtueel landgoed, een collectief kunstwerk dat steeds meer concreet en collectief bezit zal worden. In het Gastenverblijf van het Landgoed (AiR Helmond) worden regelmatig internationale kunstenaars uitgenodigd om een bepaalde periode te komen werken. Het gastenverblijf bevindt zich in een karakteristiek huisje uit de jaren dertig.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Te huur: Nieuwe ateliers in Eersel

woensdag 11 november 2020

In een zeer representatieve, nog te bouwen bedrijfsruimte op het industrieterrein Meerheide in Eersel, wordt BK284 gerealiseerd. Het wordt een studio- en ateliercomplex voor (door)startende professionele kunstenaars die behoefte hebben aan een eigen werkplek en openstaan voor samenwerking en zich te verbinden aan de kunstenaarsvereniging.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep Beeldentuin Cuijk

maandag 2 november 2020

De Stichting Beeldentuin Cuijk exploiteert in opdracht van de gemeente het beeldenpark op de voormalige Protestantse begraafplaats. De tuin is gelegen in het historisch centrum van Cuijk vlak bij de Maas. In de nabije omgeving staat de Rooms-katholieke kerk H. Martinus, de schouwburg, het archeologisch museum Ceuclum en diverse culturele panden zoals het Pakhuis (galerie, exposities) en het Cuijks Archief.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open call M HKA en Van Abbemuseum voor onderzoeksbeurs

maandag 2 november 2020

Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) en het Van Abbemuseum in Eindhoven kondigen via een open call een onderzoeksbeurs aan voor een kunstenaar, curator, schrijver of denker.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Cartoonwedstrijd ECC-Kruishoutem

dinsdag 27 oktober 2020

Het ECC-Kruishoutem uit Oost-Vlaanderen organiseert in 2021 voor de 23e keer de tweejaarlijkse Euro-kartoenale, een cartoonwedstrijd voor Europeanen die al sinds in 1978. Het thema van de Euro-kartoenale van 2021 is: 'Kansen en opportuniteiten.'

Lees verder

Open Call: de Maker achter de Maker Award

woensdag 21 oktober 2020

De Maker achter de Maker Award is een open call waarbij beeldend kunstenaars de uitvoerende makers van hun kunst voor kunnen nomineren. De makers die doorgaans achter de schermen hun werk doen, maar dankzij hun vakkundigheid en expertise zijn de ideeën van de kunstenaars tot stand gekomen.

Lees verder