BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Ateliers te huur in Tilburg

zaterdag 17 februari 2024

3 Suisses uit Tilburg heeft vanaf 1 maart twee ateliers te huur voor beeldend kunstenaars. Het zijn ruimtes van 11 en 42 vierkante meter en de kosten bedragen 96 euro per jaar per m2. Dat is inclusief gas, elektra en servicekosten. Deze ateliers bevinden zich aan de Rinbaan Oost 8, in de voormalige Wolfabriek. 3 Suisses heeft in totaal 60 huurders, waarvan 20 kunstenaars, 20 psychologen en 20 anderen waaronder het Zuidelijk Toneel. Bij interesse in het huren van een atelierruimte in deze creatieve hotspot van Tilburg, kun je een mailtje sturen naar Stan van der Eijnden. Hij kan jou meer informatie verstrekken over de atelierruimtes.

Lees verder

Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

woensdag 14 februari 2024

Wil jij als kunstenaar jouw kennis en kunde van je eigen vakgebied als invaldocent overbrengen op leerlingen van de basisschool? Maar heb je nog niet alle skills en kennis om nu al voor de klas te staan? Dan hebben wij goed nieuws: op 3 april start bij Lukida de achtdaagse opleiding en kan jij alles leren om als vakdocent voor de klas te staan. Op 6 maart kun je bij Lukida binnenlopen voor meer informatie.

Lees verder

Residentie-masterclass Spacemakers #7

vrijdag 9 februari 2024

Ben jij een jonge kunstenaar, alweer meer dan een jaar afgestudeerd van de kunstacademie of masteropleiding en heb je weer eens behoefte aan een periode van verdieping? Dan is dit je kans om te investeren in de artistieke ontwikkeling van je beroepspraktijk! De zevende editie van Spacemakers, een kleinschalige masterclass, biedt een intensieve werkperiode aan beeldend kunstenaars die gebruik gaan maken van de audiovisuele archiefcollectie van Beeld & Geluid.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

zondag 4 februari 2024

Basisschool Het Epos lanceert een Open Oproep in samenwerking met CBK Rotterdam en Droom en Daad. Rotterdamse kunstenaars worden gevraagd een ontwerp in te sturen voor een gevelkunstwerk voor het nieuwe schoolgebouw in Zuidwijk, Rotterdam. Lees meer over deze bijzondere kunstopdracht.

Lees verder

Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

vrijdag 26 januari 2024

Met een overvloed aan water of een groot tekort, in de Henriëttewaard, onderdeel van de Zuiderwaterlinie in Den Bosch, is het altijd wat met water. Met aan de ene kant rivieren die buiten hun oevers treden door extreme regenval en aan de andere kant problemen door periodes van droogte. Hoe kunnen we het watersysteem op een nieuwe manier organiseren zodat we antwoord geven op de toekomstige opgaven van de overvloeden en de tekorten aan water?

Lees verder

Open Call Amstelveen En Plein Air!

vrijdag 26 januari 2024

AmstellandKunst organiseert opzaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei 2024, in samenwerking met het Cobra Museum en Museum JAN, een evenement voor professionele kunstenaars. Door mee te doen met Amstelveen En Plein Air wordt jouw werk geëxposeerd in het Cobra Museum in Amstelveen!

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Forever Young

vrijdag 26 januari 2024

Voor jonge kunstenaars lijkt een kunstenaarsvereniging niet altijd even toegankelijk, terwijl hun oudere beroepsgenoten vaak dat idee hebben bij het begrip ‘open call’. Met Forever Young gaan we deze stigma’s doorbreken. In de Boterhal wordt een lans gebroken voor de jongste én oudere generatie kunstenaars. Dit doen we met een expositie voor onze leden tot en met 35 en vanaf 55 jaar.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Kunstproject voor Nieuw Poelveld

dinsdag 9 januari 2024

Open Call: Totaalconcept Beleefpad Nieuw-Poelveld. Opdracht voor kunst in de openbare ruimte. In opdracht van Gemeente Eijsden-Margraten / team Kunst en Cultuur. De wijk Nieuw Poelveld in Eijsden krijgt een artistieke invulling: een cultureel beleefpad dat de woonwijk verbindt met een wijkpark. Het thema van dit pad is gekozen via een burgerparticipatie traject. Tijdens een aantal gezamenlijke sessies zijn fantastische concepten bedacht. Uiteindelijk is gekozen voor het thema ‘Balans’. Een inspirerend en actueel uitgangspunt!

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: De Arcade

maandag 8 januari 2024

Eén week samen met andere makers experimenteren op een inspirerende locatie in Noord-Limburg. Tijdens De Arcade krijgen 15 makers uit verschillende disciplines de ruimte om gedurende een week samen te werken, te creëren, te experimenteren en te reflecteren onder leiding van een curator en een dramaturg. Hierbij ligt de nadruk op het artistieke proces en het verbinden van makers. Het doel is om een vruchtbare omgeving te creëren waarin deelnemers vrij kunnen denken, maken en elkaar kunnen inspireren.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Beeldende kunstopdracht Palenstein Zoetermeer

vrijdag 5 januari 2024

Beeldende kunst is belangrijk voor de beleving van de omgeving waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Door kunst in opdracht te laten maken voor een speciale plek onderscheidt Zoetermeer zich van andere steden. Bij elk (nieuw)bouwproject wordt budget gereserveerd voor kunst. Door de percentageregeling staan er circa 180 autonome en geïntegreerde kunstwerken bij en in openbare gebouwen en in het openbare gebied. De snelle groei van de stad heeft ervoor gezorgd dat een kwalitatief hoogwaardige collectie beeldende kunst is opgebouwd.

Lees verder

Open Call: Folly Art Norg 2024

donderdag 21 december 2023

Folly Art Norg kent in 2024 haar zesde editie, van 28 juli tot en met 25 augustus 2024. 15 folly's zijn er dan te zien die in een wandelroute van 7 kilometer, in het Drentse dorpje Norg en omgeving. Voor wie nog nooit gehoord heeft van een folly: het is een bouwwerk zonder functie, dus geen kerk, huis, vuurtoren of fabriek. Een folly is ongeschikt voor huisvesting of welk conventioneel doel dan ook. Net als in de voorgaande jaren wordt er ook dit keer een open call voor uitgeschreven. De deadline is 29 februari 2024.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep kunstprojecten langs de Airborne wandeltocht

dinsdag 19 december 2023

De Airborne Wandeltocht is al sinds 1946 een vast gegeven in september, de Airborne herdenkingsmaand in de gemeente Renkum en Arnhem. Stichting Scarabee organiseert sinds 2009 jaarlijks twee ArtBorne projecten langs de route van deze grootste eendaagse wandeltocht ter wereld. Het doel van deze projecten is om de route te verrijken met kunstprojecten die aansluiten op de herinnering (Slag om Arnhem, 1944) en een hedendaagse visie leveren op het begrip ‘vrijheid’.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Kunstenaars gezocht voor teruggave BKR-werken uit collectie gemeente Gooise Meren

vrijdag 15 december 2023

De gemeente Gooise Meren bezit en beheert een kunstcollectie van zo’n 950 stuks, waaronder werk uit de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR). Als onderdeel van een herbestemmingstraject wijst de gemeente kunstenaars op de mogelijkheid tot teruggave van werken die zij maakten in het kader van de BKR.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep Landart kunstenaars Vuurol 2024

donderdag 7 december 2023

Ben jij die kunstenaar die in en met de natuur wil werken aan de hand van een thema, toegankelijk voor een breed en divers publiek? Die zin heeft om aan de slag te gaan met monumentaal, opvallend werk? De voorkeur gaat uit naar werken die uitnodigen tot beleven, een (inter-)actieve ervaring. Dit alles in verbinding met andere kunstenaars en het festival.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Glass Talent

vrijdag 24 november 2023

Met de eerste “Open Cal Glass Talent ' is de Stichting UNexpected Glass op zoek naar talent op het gebied van glas in de kunst. Deze open call wordt georganiseerd ter gelegenheid van de eerste editie van Living the Glass Age en het doel van de stichting UNexpected Glass om afstudeerders en alumni van kunstopleidingen te ondersteunen.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep artist-in-residence Nieuw en Meer

vrijdag 24 november 2023

Gelegen in de prachtige omgeving van de Oeverlanden, een park grenzend aan het Nieuwe Meer in Amsterdam, is de artist-in-residence de ideale omgeving voor kunstenaars op het gebied van persoonlijke reflectie en voor uitwisseling en samenwerking met kunstenaars uit onze gemeenschap. Kunstenaarscomplex Nieuw en Meer in Amsterdam heeft in januari en februari een plek vrij om als artist-in-residence gebruikt te worden.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Lukida zoekt kunstenaars als invaldocent

donderdag 23 november 2023

Lijkt het jou wat om met jouw eigen creatieve lesprogramma voor de klas te staan? Lukida is op zoek naar nieuwe vakdocenten In Vlaardingen, (regio) Rotterdam, Lelystad en Twente. Als creatief invaldocent geef je les op verschillende basisscholen. Je maakt zelf je lesprogramma en bepaalt zelf wanneer je werkt. Er werken heel diverse docenten voor ons, maar een ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal bevlogen en willen graag iets van hun vak overbrengen op leerlingen.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call: Toekomstdenkers

vrijdag 17 november 2023

De Toekomst. Moeten we daar überhaupt over nadenken of zullen we de ogen sluiten en lekker achterover zakken in het nu? En als we dan toch voor die toekomst kiezen, hoe doen we dat dan in hemelsnaam? Hoe geef je handen en voeten aan zoiets ongrijpbaars als de toekomst? De verbeelding is een krachtig middel om in te zetten; om houvast te krijgen op scenario’s en mogelijke oplossingen voor opdoemende problemen zoals de klimaatcrisis.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open Call Gastatelier Vrouw Muskens

vrijdag 17 november 2023

Stichting Gastatelier Vrouw Muskens biedt ook komend jaar weer vier kunstenaars de gelegenheid om vijf weken lang te werken in het gastatelier en te verblijven bij GGz-Breburg of stichting Mijzo in Dongen. In de periode van april tot en met juni kan een professionele kunstenaar op deze manier in contact komen met de geestelijke gezondheidszorg en het ateliercomplex van Vrouw Muskens in de voormalige leerlooierij aan de Donge.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep Beeldentuin Cuijk 2024

donderdag 2 november 2023

De Stichting Beeldentuin Cuijk exploiteert in opdracht van de gemeente het beeldenpark op de voormalige Protestantse begraafplaats. De tuin is gelegen in het historisch centrum van Cuijk vlak bij de Maas. In de naaste omgeving staat de Neogotische RK kerk H. Martinus, het archeologisch museum Ceuclum, museum Het Cuijks Archief en diverse culturele panden zoals o.a. Het Pakhuis (galerie, exposities).

Lees verder

Oproep Kunstkijk Goeree-Overflakkee 2024

woensdag 1 november 2023

De werkgroep KunstKijk, als onderdeel van de Stichting Podium, organiseert jaarlijks een kunstevenement op Goeree-Overflakkee. Het doel is twee- en driedimensionale kunst van hoog niveau, onder de aandacht van het publiek te brengen. Het thema voor de KunstKijk 2024 is Aarde. In de week van Hemelvaart, van 9 mei tot en met 12 mei 2024, vindt de expositie plaats Het wordt op prijs gesteld als een van de geëxposeerde werken een duidelijke verbinding heeft met genoemd thema.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open call: Pictura zoekt kunstenaars met lef

maandag 30 oktober 2023

De start van Pictura’s 250-jarig bestaan, 3 t/m 21 januari 2024, staat in het teken van een grootse make-over: in beeld, geluid, licht en performance. Escaleren, projectweken die uitgroeien tot een onvoorspelbare én onvoorstelbare tentoonstelling. Deze open call is voor kunstenaars die het aandurven om een paar dagen op locatie te komen werken in de uitdagende ruimtes van Pictura.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Open call voor Digital Deal residencies

dinsdag 24 oktober 2023

Waag Futurelab heeft samen met haar partners in European Digital Deal - een project dat medegefinancierd wordt door Creative Europe - een open oproep gelanceerd voor 12 residenties voor kunstenaars die de verstrengeling tussen nieuwe technologieën en democratie onderzoeken. ​Kunstenaars worden opgeroepen om een reeks onderwerpen te onderzoeken: van waarheid in het informatietijdperk gevormd door algoritmen, vooroordelen in AI, techno-angst, de digitale kloof die ontstaat als gevolg van digitalisering en manieren om deze tegen te gaan tot nieuwe vormen van surveillance, intelligentie, wonen, burgerschap of werk. Meer informatie over de uitdagingen, de hosting organisaties en de expertgroep voor elke residentie vind je in het Challenges Booklet.

Lees verder

Let op: deadline verstreken!

Oproep inschrijving Kunstschouw 2024

dinsdag 26 september 2023

De jaarlijkse Kunstschouw op Schouwen-Duiveland is een groot beeldende kunstevenement. Op zo’n 35 locaties tonen rond 175 kunstenaars hun werk aan de vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De 29e editie van de Kunstschouw wordt van 15 t/m 23 juni 2024 gehouden. Het thema is: BEWEGING

Lees verder

Gezocht: commissieleden ACBK Schiedam

maandag 25 september 2023

De Gemeente Schiedam zoekt twee enthousiaste adviseurs/commissieleden op het gebied van kunst in de openbare ruimte voor een zittingsperiode van vier jaar. Iemand met een eigen visie op de rol van kunst in de publieke ruimte vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ACBK) in de gemeente Schiedam adviseert het college van burgemeester en wethouders over beeldende kunst en vormgeving projecten in de openbare ruimte.

Lees verder