BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Wil je meer informatie over een van onze ledenvoordelen? Stuur dan een berichtje naar BOK.

ParcelParcel

ParcelParcel is een verzendplatform van waar je heel eenvoudig kunstwerken wereldwijd kunt verzenden. Als BOK-lid krijg je 5% korting als je de verzending verstuurt via de BOK-pagina bij ParcelParcel. Voor de eerste verzending krijg je als BOK-lid bovendien nog eens 10% extra korting met de kortingscode BOK10.ParcelParcel is zo'n tien jaar gelden opgericht en heeft in de loop der jaren duizenden kunstenaars en andere klanten geholpen met het versturen van hun werken. Via dit verzendplatform kun je eenvoduig een verzending versturen bij vervoerders als FedEx, TNT, DPD en DHL en verzend je jouw kunstwerk naar meer dan 220 landen. Bij ParcelParcel kun je tevens terecht voor al jouw vragen over verzendingen. 

Ga naar de BOK-pagina van ParcelParcel en krijg kortingen op verzendingen.

Verzendingen naar de Verenigde Staten

ParcelParcel verzorgt elk jaar aanzienlijk veel kunstzendingen naar verschillende internationale bestemmingen. Vaak zijn dit zendingen met kunstwerken voor verkoop, veilingen of exposities. 

Voor het verzenden van kunst naar de Verenigde Staten bestaat er een document genaamd “Original Works of Art Statement”. Zonder dit douanedocument moeten er invoerrechten worden betaald over de waarde van het werk. Als dit douanedocument is aangeleverd bij de zending dan wordt de zending vrijgesteld van invoerrechten. 

Deze vrijstelling is enkel beschikbaar voor kunstwerken die volledig met de hand zijn gemaakt of de eerste 12 reproducties/replica's van het originele werk. Vul hier voor het Art Statement formulier in via ParcelParcel.