BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Ledenvoordelen

Als BOK-lid kun je veel nuttige producten en diensten gratis of met korting krijgen.

 

Ateliers

BOK heeft afspraken en goede contacten met atelierbeheerders en verhuurders door heel Nederland. Kunstenaars die lid zijn van BOK hebben voorrang wanneer er nieuwe plaatsen vrij komen. Via de nieuwsbrief en de pagina Prikbord op deze site wordt kenbaar gemaakt waar en wanneer er nieuwe ateliers vrij komen.

Gratis juridische helpdesk

De juridische helpdesk staat leden van BOK op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur telefonisch te woord en beantwoordt alle vragen. Ga naar juridische hulp voor kunstenaars.

Thuiskopievergoeding

Als BOK-lid krijg je in het voorjaar de thuiskopievergoeding automatisch op je rekening uitgekeerd. De thuiskopievergoeding die je in 2021 ontvangt gaat over het voorafgaande jaar. Dus wie lid is geworden in 2020 ontvangt voor het eerst thuiskopievergoeding in 2021.

Pictoright

Pictoright helpt jou als beeldmaker je auteursrechten uit te oefenen. Ze regelen licenties, innen volgrecht en keren uit. Als BOK-lid krijg je het eerst jaar 50% korting bij deze stichting voor auteursrechten. Ga naar de Pictoright -pagina van BOK.

BOK Transport- en Expositieverzekering

BOK heeft nu ook een Transport- en Expositieverzekering, speciaal voor kunstenaars die regelmatig exposeren. Ga naar transport -en expositieverzekering.

BOK Atelier en Galerieverzekering

Het atelier, waarin jouw kunst wordt gemaakt en/of tentoongesteld kun je verzekeren met een atelier- en galerieverzekering.

BOK Schadeverzekeringen

BOK heeft in samenwerking met FGD een voordelig pakket schadeverzekeringen ontwikkeld, volledig afgestemd op de risico's die kunstenaars lopen.

ZZP-lobby

Nagenoeg elke professionele beeldend kunstenaar is ZZP'er. BOK komt op voor de belangen van zelfstandigen. Zo gingen we in 2016 om tafel met verschillende politici in de strijd tegen de DBA-wet. Die zien we het liefst afgeschaft of in ieder geval niet van toepassing op beeldend kunstenaars. Lees er meer over op ZZP / Nieuws

Korting op kunstenaarsbenodigdheden

BOK is met een groot aantal partners overeen gekomen om kunstenaarsbenodigdheden / art supplies met korting aan te bieden.

EZ Boekhouding

EZ Boekhouding is een nieuwe partner van BOK die het de kunstenaars zo gemakkelijk mogelijk wil maken. De oprichters van EZ zijn naast boekhouders ook actief in de kunstsector; als muzikant en docent aan de hogeschool voor de kunsten. Zij voelen daardoor goed aan wat zzp'ers in de creatieve sector het meest nodig hebben. Meer over boekhouden voor kunstenaars.

Artleader.com

Artleader is de nieuwe online galerie die onlangs is opgestart en waar steeds meer professionele kunstenaars zich voor aanmelden. Een online galerie voor BOK-leden. Wil je, als lid van BOK, van deze dienst gebruik maken? Stuur een mailtje naar info@artleader.com. Zij nemen dan z.s.m. contact met je op.

De WIt Art Handling - kunsttransport

De Wit Art Handling is specialist in kunsttransport. BOK-leden krijgen 15% korting bij dit bedrijf uit Haarlem op transport (nationaal en internationaal), verpakken, installatie en opslag. Meer op pagina vervoer.

Hulp bij Incasso

Wanneer is een klant een goede klant? Wat BOK betreft is een goede klant er een die jouw factuur tijdig voldoet. . lees verder

Gratis Leveringsvoorwaarden

Het hebben van leveringsvoorwaarden oftewel algemene voorwaarden is een belangrijk onderdeel van iedere ondernemer, dus ook lees verder

Gratis Contractvoorbeelden

Als je in het maatschappelijk verkeer onenigheid krijgt over de afspraken die je met een ander hebt gemaakt, kan lees verder bij contractvoorbeelden.

Free BOK Contracts & Agreements

Voor BOK-leden die zaken doen in het buitenland of met niet-Nederlandstalige partijen, is het handig om voorbeelden van Engelstalige contracten en overeenkomsten te kunnen gebruiken. BOK heeft een Art Exhibition Agreement en een Contract for the sale of an Artwork. lees verder bij Engelstalige contractvoorbeelden.

BOK Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven

Dekt schades toegebracht aan een ander waarvoor jij verantwoordelijk bent. Uniek: dekking voor restauratiewerkzaamheden. lees verder bij aansprakelijkheidsverzekering.

BOK Bedrijfsschade- en Extra Kostenverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering dekt het risico van bedrijfstagnatie. De vermindering van de brutowinst wordt uitgekeerd. lees verder

BOK Zorgverzekeringen

BOK heeft OHRA en ONVZ bereid gevonden om een kortingstarief aan BOK-leden te bieden. Ga voor informatie over de zorgverzekering die wij in samenwerking met de onafhankelijke intermediair Heilbron mogen aanbieden naar: zorgverzekeringen voor kunstenaars.

Tanken met 14 cent korting per liter op de adviesprijs

Je hoeft geen tankbonnetjes meer te sparen en je krijgt een voordeel van 11 cent op de landelijke adviesprijs. De tankpas zelf is gratis voor BOK-leden. Een uitkomst in deze tijd van stijgende brandstofprijzen. 

Met de gratis tankpas krijg je korting bij meer dan 600 Q8 en Tango pompstations in Nederland, België en Luxemburg. Lees er meer over op de pagina tankpas voor kunstenaars.