BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de collectieve en individuele belangen van professionele beeldend kunstenaars. 

BOK is grootste, volledig onafhankelijke en meest actieve beroepsorganisatie voor beeldend kunstenaars en maakt geen deel uit van een andere organisatie.

Lid worden van bok

Kunstenaar, wie is er voor jou?

BOK komt op voor de belangen van beeldend kunstenaars

BOK is de meest actieve en invloedrijke organisatie die opkomt voor de belangen van beeldend kunstenaars en designers. BOK komt op voor de belangen van onze beroepsgroep in Den Haag en is regelmatig te horen en te zien in de media. 

Het meest recent is dit het geval bij het voornemen van het kabinet om de zelfstandigenaftrek te verlagen. Samen met belangenbehartigers van andere beroepsgroepen die eveneens opkomen voor ondernemers en ZZP'ers, protesteert BOK tegen de verlaging en pleit voor het in stand houden van de zelfstandigenaftrek. 

BOK-voorzitter Henk Hofstra was op 12 september 2019 live bij EENVANDAAG, RADIO 1.

Contributie

De contributie is 65,50 euro (excl. btw) voor een heel jaar. Als je later in het jaar (na 1 januari) lid wordt, betaal je dus niet voor de maanden/ weken/ dagen dat je geen lid bent geweest. Daarnaast vragen we eenmalig 19 euro (excl. btw) aan administratiekosten. 
Ga naar het aanmeldformulier.

Online galerie

BOk werkt samen met online galerie Artleader, die exclusief kunst van BOK-leden verkoopt. Wil je hier voor in aanmerking komen, meld je dan aan via onze site. Alleen voor beroepskunstenaars.

Meer ledenvoordelen

BOK heeft nog veel meer ledenvoordelen. Zoals een voordelige transport- en expositieverzekering, juridische helpdesk en leveringsvoorwaarden & contractvoorbeelden. Daarnaast word je als eerste op de hoogte gebracht van publicaties van kunstopdrachten en andere oproepen voor kunstenaars, zie ledenvoordelen.

Thuiskopievergoeding

Professionele kunstenaars die lid zijn van BOK kunnen de thuiskopievergoeding automatisch uitgekeerd krijgen. Deze komt van Pictoright. Lees meer op onze pagina over thuiskopievergoeding.

Hoe word ik lid?

Lid worden kan via het online aanmeldformulier. Voor eventuele vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


BOK komt op voor de belangen van beroepskunstenaars; in de politiek, op het zakelijke en artistieke vlak. Voor het collectief en voor de individuele belangen van kunstenaars. Hoe meer leden, hoe meer we voor beroepskunstenaars kunnen bereiken.