BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

dinsdag 17 november 2020
Design Challenge: Onze energie, Ons landschap

dinsdag 17 november 2020
Oproep: Kunstroute Gedenkwaardig

woensdag 11 november 2020
#ArtistSupportPledge: Post en verkoop op Instagram

woensdag 11 november 2020
Kunstenaars gezocht voor herdenkingsmonument

woensdag 11 november 2020
Erfgoedcentrum Tongerlohuys zoekt (video)-kunstenaar voor expositie

woensdag 11 november 2020
Open Call AiR Helmond kunstenaars uit Nederland

woensdag 11 november 2020
Te huur: Nieuwe ateliers in Eersel

maandag 2 november 2020
Oproep Beeldentuin Cuijk

maandag 2 november 2020
Open call M HKA en Van Abbemuseum voor onderzoeksbeurs

dinsdag 27 oktober 2020
Open Call: Cartoonwedstrijd ECC-Kruishoutem

woensdag 21 oktober 2020
Open Call: de Maker achter de Maker Award

donderdag 15 oktober 2020
Oproep inschrijving 27e editie Kunstschouw

donderdag 15 oktober 2020
Open Call: Expositie en werkbijdrage Galerie Noord

vrijdag 2 oktober 2020
Gevraagd: kunstenaars die les willen geven

donderdag 1 oktober 2020
Open Call AIR Witte Rook Breda

woensdag 2 september 2020
Aanmelding nieuwe leden kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken

zondag 16 augustus 2020
Open Call voor Bosch Parade 2021

woensdag 5 augustus 2020
Open Call voor klimaatadaptief kunstwerk

zondag 2 augustus 2020
Oproep: Woest en Bijster 2021

dinsdag 14 juli 2020
Wedstrijd herdenking voor Ieperse burgerslachtoffers WO1

woensdag 8 juli 2020
Creative Mask Contest

vrijdag 3 juli 2020
Open Call: Novas Conexões Culturais

vrijdag 3 juli 2020
OPEN CALL 2021: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort indienen t/m 15 september

vrijdag 3 juli 2020
Ateliers te huur in Zuidoost Amsterdam

vrijdag 3 juli 2020
Open Call AIR Helmond op Landgoed Leonardus

Open oproep kunstproject Parel op het dak

maandag 29 juni 2020

Een parel op het dak dat zowel een kunstobject is als een groene werkruimte met planten en CO2 filtering? Eigenaar Ferweda-Snel van gemeentelijk monument Lange Geldersekade 1-5 te Dordrecht nodigt kunstenaars en ontwerpers uit uiterlijk 19 juli 2020 een beknopte ideeschets in te dienen.

Daaruit kiest een selectiecommissie één tot vijf mensen voor het uitwerken van een betaald schetsontwerp. Cultureel ondernemer Lotti Hesper jaagt dit proces aan namens de eigenaar en in samenwerking met hoofdarchitect Emiel Visser van Stijl Architectuur.

Gemeentelijk monument op prachtlocatie
Het gemeentelijk monument ligt op een prachtlocatie aan het water in Dordrecht, aan de voet van de Grote Kerk, de kop van Voorstraat West en tegenover het brugwachtershuisje waar dichter C. Buddigh' een tijd een werkruimte had. Iedereen die vanuit de Prinsenstraat de binnenstad in gaat komt er langs. Eigenaar Ferweda-Snel:

"Op de begane grond komen mijn schoonouders te wonen en op de verdiepingen komen twee appartementen. Met een kunstwerk op het dak, een groene werkruimte, CO2 filtering en dakterras willen we de omgeving en toekomstige bewoners een parel op het dak bieden. De wat saaie zijgevel mag ook betrokken worden in het kunstwerk. Wie weet past daar wel een gedicht van C. Buddingh'?!"

Concept kunstwerk
Voor het concept voor het kunstwerk is het belangrijk dat het iets doet met de omgeving: de haven, het water, de Grote Kerk en/of historie van de plek. Daarnaast is belangrijk dat het kunstobject aansluit aan bij de plek en de architectuur. Hoofdarchitect Emiel Visser: "Wat ik belangrijk vind voor de plek is dat de stedenbouwkundige ligging van het pand, waarmee het fungeert als focuspunt/uithangbord een goede invulling krijgt met meerwaarde voor de stad.

De aanvullende uitdaging bij deze opgave ligt in het bewerkstelligen van een goede balans tussen kunst en architectuur (het pand)." Bij voorkeur doet het kunstobject iets met het thema duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Het kunstobject is onderhoudsvriendelijk en alleen kunstenaars en ontwerpers uit Nederland kunnen meedoen.

Open oproep
Alle details van de open oproep staan op: Lotti Hesper/Geldersekade. Tot en met 19 juli 2020 kunnen de ideeschetsen ingediend worden. Projectleider Lotti Hesper: "Één tot vijf kunstenaars/ontwerpers gaan een betaald schetsontwerp uitwerken. In september verwachten we die te gaan presenteren bij de Welstand- en Monumentencommissie. Streven is om begin 2021 de parel op het dak daadwerkelijk te bouwen." (categorie: kunstopdrachten).