BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

maandag 24 januari 2022
Open Call GGZ Breburg Dongen en Vrouw Muskens

zaterdag 15 januari 2022
Open Call 'Siska van Rotselaar'

vrijdag 7 januari 2022
Open Call: Stroomopwaarts

vrijdag 7 januari 2022
Open Call Werkplaats Nieuwe Makers

dinsdag 28 december 2021
Dwaasbouwers opgelet: Open Call Folly Art Norg

woensdag 22 december 2021
Open Call Expositie Kunstkijk Goeree-Overflakkee

woensdag 22 december 2021
Open Call Kunstopdracht Zwembad Zoetermeer

donderdag 9 december 2021
Open Call voor Minerva / Frank Mohr Alumni

donderdag 11 november 2021
Kunstenaars gezocht voor teruggave BKR-werken gemeente Brielle

maandag 8 november 2021
Kunstopdracht: oproep Beeldentuin Cuijk

vrijdag 29 oktober 2021
Open Oproep Artist-in-Residence Gentrificatie Leiden Noord

donderdag 23 september 2021
Coronasteun herstel Creatieve Makers

zaterdag 11 september 2021
Oproep ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

donderdag 9 september 2021
Open Call voor studenten: de groepsexpositie Place to Be!

woensdag 1 september 2021
Kunstenaars gezocht voor teruggave BKR-werken gemeente Den Haag

woensdag 1 september 2021
Kunstenaars met expertise technologie gezocht die jongeren wijzer willen maken

woensdag 7 juli 2021
OPEN CALL 2022: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort

dinsdag 6 juli 2021
Werkbijdrage Pictoright Steunfonds 2021

maandag 5 juli 2021
Heinekenprijs voor de kunst

maandag 5 juli 2021
Car Art zoekt kunstenaars

donderdag 17 juni 2021
Open Call 60-jarig jubileum Nederland - Zuid-Korea

woensdag 16 juni 2021
Oproep kunstenaars: 8 kunstwerken voor tijdelijke hulpbruggen

woensdag 16 juni 2021
Open Call kunstprijs De Scheffer 2022

woensdag 9 juni 2021
Open Call Ruimte voor Klimaat en Energie

vrijdag 21 mei 2021
Elisabeth van Thüringenprijs 2021

Open oproep kunstproject Parel op het dak

maandag 29 juni 2020

Een parel op het dak dat zowel een kunstobject is als een groene werkruimte met planten en CO2 filtering? Eigenaar Ferweda-Snel van gemeentelijk monument Lange Geldersekade 1-5 te Dordrecht nodigt kunstenaars en ontwerpers uit uiterlijk 19 juli 2020 een beknopte ideeschets in te dienen.

Daaruit kiest een selectiecommissie één tot vijf mensen voor het uitwerken van een betaald schetsontwerp. Cultureel ondernemer Lotti Hesper jaagt dit proces aan namens de eigenaar en in samenwerking met hoofdarchitect Emiel Visser van Stijl Architectuur.

Gemeentelijk monument op prachtlocatie
Het gemeentelijk monument ligt op een prachtlocatie aan het water in Dordrecht, aan de voet van de Grote Kerk, de kop van Voorstraat West en tegenover het brugwachtershuisje waar dichter C. Buddigh' een tijd een werkruimte had. Iedereen die vanuit de Prinsenstraat de binnenstad in gaat komt er langs. Eigenaar Ferweda-Snel:

"Op de begane grond komen mijn schoonouders te wonen en op de verdiepingen komen twee appartementen. Met een kunstwerk op het dak, een groene werkruimte, CO2 filtering en dakterras willen we de omgeving en toekomstige bewoners een parel op het dak bieden. De wat saaie zijgevel mag ook betrokken worden in het kunstwerk. Wie weet past daar wel een gedicht van C. Buddingh'?!"

Concept kunstwerk
Voor het concept voor het kunstwerk is het belangrijk dat het iets doet met de omgeving: de haven, het water, de Grote Kerk en/of historie van de plek. Daarnaast is belangrijk dat het kunstobject aansluit aan bij de plek en de architectuur. Hoofdarchitect Emiel Visser: "Wat ik belangrijk vind voor de plek is dat de stedenbouwkundige ligging van het pand, waarmee het fungeert als focuspunt/uithangbord een goede invulling krijgt met meerwaarde voor de stad.

De aanvullende uitdaging bij deze opgave ligt in het bewerkstelligen van een goede balans tussen kunst en architectuur (het pand)." Bij voorkeur doet het kunstobject iets met het thema duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Het kunstobject is onderhoudsvriendelijk en alleen kunstenaars en ontwerpers uit Nederland kunnen meedoen.

Open oproep
Alle details van de open oproep staan op: Lotti Hesper/Geldersekade. Tot en met 19 juli 2020 kunnen de ideeschetsen ingediend worden. Projectleider Lotti Hesper: "Één tot vijf kunstenaars/ontwerpers gaan een betaald schetsontwerp uitwerken. In september verwachten we die te gaan presenteren bij de Welstand- en Monumentencommissie. Streven is om begin 2021 de parel op het dak daadwerkelijk te bouwen." (categorie: kunstopdrachten).