BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

dinsdag 21 maart 2023
Oproep: Lukida zoekt kunstenaars om eigen lessen te geven op basisscholen

dinsdag 21 maart 2023
Residentie-masterclass Spacemakers 6

dinsdag 21 maart 2023
Kunstenfestival Watou lanceert open call Patchwwwork

woensdag 8 maart 2023
Open Call Grafiekprijs Pim Olivier 2023

woensdag 8 maart 2023
Open Call: Kunstenaars gezocht voor Project ©unst!

woensdag 8 maart 2023
Open Call ZOOkeeper

dinsdag 14 februari 2023
Open Call: Beelden aan de Hoornse kust 2023

dinsdag 14 februari 2023
Open Call Bosch Parade 2024

maandag 13 februari 2023
Open Call Jubileum Boekmanstichting

maandag 6 februari 2023
Kunstenaar gezocht voor kunstopdracht Wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur

zondag 29 januari 2023
Open call: ballotage kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

dinsdag 17 januari 2023
Stichting Scarabee Artborne zoekt kunstenaars

donderdag 12 januari 2023
Open call Prix de Rome Beeldende Kunst 2023

vrijdag 6 januari 2023
Open Call: Folly Art Norg 2023

donderdag 29 december 2022
Vrouw Muskens Open Call

dinsdag 13 december 2022
Oproep: ontwerp een borstbeeld van Ab Wit

dinsdag 13 december 2022
Kunstenaars gezocht voor EU project in Eems-Dollard

maandag 12 december 2022
Open Call KUNZfetti MMXXIII

dinsdag 6 december 2022
Oproep Galateaprijs 2023

dinsdag 8 november 2022
Gevraagd: kunstenaars om les te geven

zaterdag 5 november 2022
Open Call Presentatie Volten X

zaterdag 5 november 2022
Oproep Beeldentuin Cuijk 2023

donderdag 20 oktober 2022
Oproep Kunstevenement KUNZfetti 2023

woensdag 28 september 2022
Open Call voor tentoonstelling Watersnoodmuseum

woensdag 28 september 2022
Oproep: Inschrijving voor Kunstschouw 2023

Let op: deadline verstreken!

Open Call GGZ Breburg Dongen en Vrouw Muskens

maandag 24 januari 2022

Vrouw Muskens biedt, in samenwerking met GGz Breburg, in 2022 twee unieke residentieplekken aan van één maand. Namelijk in de maanden mei en juni. De deadline voor aanmelding is 1 maart. 

Intro

''Sinds het begin van de 19e eeuw trokken kunstenaars als August Allebé, Jozef Israëls, Max Liebermann, Albert Neuhuys, Suze Robertson en Jan Veth met grote regelmaat naar het Brabantse Dongen. Aangetrokken door de inlandse duinen, landerijen, donkere bossen en de nabijheid van traditionele boerderijen en hun bewoners namen ze hun intrek voor korte en soms langere periodes in de herberg van Vrouw Muskens.

Geïnspireerd door de directe omgeving en het contact met de lokale bevolking, wordt hun werk in korte tijd bijzonder populair en vormt daardoor een bron van inspiratie voor andere schilders. Vincent van Gogh ontleent het thema van De Aardappeleters aan een van de Dongense schilderijen van Jozef Israëls: Boerengezin aan de maaltijd.

Met de herberg van Vrouw Muskens in gedachten, faciliteren wij, middels het gastatelier, wederom ruimte in het Brabantse landschap voor kunstenaars om te verblijven, te beleven en zich te wijden aan hun autonome werk. En zoals het een herberg betaamt is ook hier van toegevoegde waarde het laagdrempelig onderlinge contact; uitwisselen van ideeën en netwerken en het informeel reflecteren op ieders praktijk.''

Doel/visie:

Wij creëren een Artist-Run contemporary art community van denkers en makers die een plek inneemt in het Nederlandse kunstklimaat. De focus tijdens deze residentie ligt met name bij het maatschappelijk belang van de kunstenaar en diens werk. Zo krijgt het Dongens cultureel erfgoed, vanuit ons perspectief, wederom een hedendaagse betekenis.

Programma

Door de unieke locatie, gelegen naast de kloostertuin, verbonden met het terrein van GGz Breburg en het fabrieksterrein van het Heuvelpark, zijn wij ervan overtuigd dat het artistieke proces van de kunstenaar hierdoor enorm verrijkt wordt. Er kunnen nieuwe inzichten, verbindingen en verhalen ontstaan binnen de lokale omgeving als de eigen autonome praktijk. De resident zal een verblijf op het GGZ-terrein toegewezen krijgen om te kunnen overnachten en met de cliënten gezamenlijk de maaltijden te nuttigen (optioneel). Het is de bedoeling dat de kunstenaar deel wordt van deze tijdelijke leefomgeving om op zijn/haar beurt hier artistiek op te reageren, met als doel de lokale gemeenschap in aanraking te laten komen met de toegevoegde waarde van kunst.

In het atelier van Vrouw Muskens krijgt de resident een eigen ruimte en tijd voor autonoom werk. Aan het vrijblijvende en spontane karakter hechten wij grote waarde echter verwachten wij van de kunstenaar een proactieve en zelfstandige werkhouding. Jaarlijks wordt er één groepsexpositie georganiseerd die zowel de werken van de twee residenten als de werken van het team van Vrouw Muskens toont. De twee kunstenaars worden hierin uitgenodigd om samen de expositie mede vorm te geven. Het proces van beide residenties wordt door Vrouw Muskens gepubliceerd op de website en social media. Onze groeiende community wordt een netwerk van mogelijkheden waar de kunstenaar blijvend uit kan putten.

Naast het autonome werk is het de uitdaging voor de kunstenaar om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de clienten en of het personeel van GGZ-Breburg. Hoe kan kunst een positieve impact hebben op de kwaliteit van leven en vernieuwing brengen binnen de geestelijke gezondheidszorg? Deze invulling is geheel vrij en kan in overleg met het team van Vrouw Muskens en het personeel van GGz Breburg worden afgestemd. 

Wat biedt Vrouw Muskend de kunstenaar:

  • Een eigen werkplek in het atelier Vrouw Muskens
  • Een verblijf op het terrein van GGz Breburg.
  • De mogelijkheid de maaltijden te nuttigen samen met de clienten van GGz Breburg.
  • Een werkperiode van 1 maand. In het pilotjaar 2022 bieden wij 2 kunstenaars een periode van 1 maand aan. De eerste residentie vindt plaats van 1 mei t/m 31 mei, de tweede residentie start 1 juni t/m 30 juni. 
  • In het weekend 2-3 juli vindt de groepsexpositie plaats. 
  • Het proces van beide residenties wordt door Vrouw Muskens gepubliceerd op de website en social media www.vrouwmuskens.nl
  • Er wordt geen financiële bijdrage gevraagd. In afwachting van financiering willen we graag de kunstenaar een vergoeding aanbieden voor productiekosten  

Richtlijnen aanmelding

Vrouw Muskend richts zich op kunstenaars van alle disciplines. We verwachten wederkerigheid in de vorm van contact met bewoners, personeel van GGZ Breburg en het team van Vrouw Muskens.''

Stuur een korte omschrijving van je praktijk (artist statement) en motivatie; je CV en portfolio naar e-mail Vrouw Muskens. Vermeld tevens of je beide maanden beschikbaar bent en welke maand jouw voorkeur heeft.

Elke kunstenaar is van harte uitgenodigd om te reageren voor 1 maart 2022. De uitslag wordt voor 20 maart bekend gemaakt. 

Aanmelding en informatie voor deze open call lopen via Vrouw Muskens Zie ook de site van Vrouw Muskens.