BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

woensdag 28 september 2022
Open Call voor tentoonstelling Watersnoodmuseum

woensdag 28 september 2022
Oproep: Aanmelding Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

dinsdag 6 september 2022
Call for artists: paper transformation

dinsdag 6 september 2022
Oproep: Inschrijving voor Kunstschouw 2023

dinsdag 6 september 2022
Maker zoekt maker. Voor jonge kunstenaars

maandag 5 september 2022
Oproep: KunstKijk Goeree-Overflakkee

zaterdag 3 september 2022
Pakje Kunst Flevoland zoekt nieuwe kunstenaars

zaterdag 3 september 2022
Nieuwe site laten bouwen? 50% lening, 50% gift!

vrijdag 19 augustus 2022
Garage Rotterdam Prijs voor jonge curatoren

zaterdag 13 augustus 2022
Call for Concepts! Amsterdam Light Festival

donderdag 11 augustus 2022
Kunstenaars gezocht voor kunstopdracht Nieuw Calslagen

vrijdag 22 juli 2022
Open Call voor de Tuinen van Mien Ruys

vrijdag 1 juli 2022
Open Call voor buitententoonstelling In het begin: een ode aan de natuur

maandag 27 juni 2022
OPEN CALL 2023: plannen voor beeldend kunstproject in Amersfoort

zondag 26 juni 2022
Open Call: Beeld Teun de Jager

dinsdag 14 juni 2022
Amsterdam Museum zoekt kunstenaars voor 2e editie Refresh Amsterdam

dinsdag 31 mei 2022
Open Call: Doe mee met Amstelveen En Plein Air

woensdag 18 mei 2022
Open Call: KlimaatExpo'22

woensdag 18 mei 2022
Open Call IN BEELD

woensdag 18 mei 2022
Silex Open Call: Pop Up Gift Shop 2022

woensdag 11 mei 2022
Open Call AiR Bij de Populieren in Helmond

dinsdag 3 mei 2022
Open Call Stedelijk Museum Alkmaar ‘Nieuwe Vrijheidsbeelden’

woensdag 27 april 2022
Oproep: Pictoright Steunfonds 2022

dinsdag 19 april 2022
VAK Amstellandkunst zoekt secretaris

donderdag 14 april 2022
Open Call: NFTPRO.ART

Open Call Galatea Kunstprijs & Expositie

donderdag 17 maart 2022

De Galatea Kunstprijs en De jaarlijkse Galatea tentoonstelling worden georganiseerd voor kunstenaars in Nederland met een migratieverleden,. Kunstenaars die ca. 8 jaar geleden naar ons land zijn gevlucht kunnen zich via een open call hier voor aanmelden.  Daarna wordt er een selectie gemaakt van 8 á 10 kunstenaars die mee kunnen doen aan de expositie. Deze vindt dit jaar plaats in Slot Zeist, en is te zien van 13 mei tot en met 26 juni 2022. De deadline van deze open call is 11 april 2022. 

Voor gevluchte kunstenaars in Nederland
Vrijheid is een voorwaarde voor het maken van kunst. Weinig beroepsgroepen hebben zo te lijden onder onvrijheid als kunstenaars. Onder de honderdduizenden vluchtelingen uit landen als Oekraïne, maar ook Syrië, Irak of Afghanistan bevinden zich veel kunstenaars. In meerdere gevallen hadden zij in hun land van herkomst een grote naam opgebouwd, maar in hun nieuwe thuisland moeten zij altijd weer een nieuw bestaan zien op te bouwen. Om deze kunstenaars een podium te bieden organiseert de Galatea Foundation jaarlijks een tentoonstelling op een prominente locatie.

Locatie: Slot Zeist
De locatie van de jaarlijkse Galatea tentoonstelling wisselt per jaar. Afgelopen jaar was deze tentoonstelling getiteld Nieuw Land-Nieuw Huis georganiseerd in landhuis Oud Amelisweerd bij Utrecht. Volgend jaar zal de tentoonstelling plaatsvinden in het Dordrechts Museum. Dit jaar is de tentoonstelling onder de titel Tot Slot- Vrijheid van 13 mei tot en met 26 juni te zien in Slot Zeist. 

Dit zeventiende-eeuwse slot in de Nederlandse gemeente Zeist werd gebouwd als lustoord van Willem Adriaan van Nassau. Het is nu voor een paar weken een toevluchtsoord voor gevluchte kunstenaars

Galatea Foundation
De Galatea Foundation geeft Nederlandse kunstenaars met een migratieverleden een platform. Op deze manier wordt deze kunstenaars de mogelijkheid geboden te integreren in onze maatschappij en deze te verrijken. De ondersteuning vanuit de Galatea Foundation is erop gericht de kwaliteit van kunst in onze samenleving te bevorderen. 
De Galatea Foundation is opgericht vanuit de  liefde voor kunst en de verwachting nieuwe Nederlanders een kans te kunnen bieden een bestaan als kunstenaar op te bouwen. 

De Galatea Kunstprijs
De Galatea Foundation organiseert elk jaar een tentoonstelling waaraan de uitreiking van de Galatea Kunstprijs aan verbonden is. De afgelopen jaren werd deze prijs gewonnen door de kunstenaars Raafat Ballan, Nawras Nahar (beide in 2019) en Oussama Diab* in 2021. 
Ieder van hen kreeg een geldbedrag tot zijn beschikking ter stimulering van de uitoefening van hun kunstenaarschap. Daarnaast kregen alle deelnemende kunstenaars de mogelijkheid via deze tentoonstellingen hun werk te verkopen. Zo heeft het Dordrechts Museum op de laatste tentoonstelling in Oud Amelisweerd het schilderij ‘Relay’ gekocht van Amjad Hashem**.

Kunst verbindt en gaat voorbij grenzen.
Maar het mooiste resultaat van de jaarlijkse Galatea Tentoonstelling is om te zien dat kunst verbindt en voorbij grenzen gaat. Door de aanwezigheid van kunstenaars bij de expositie krijgen de bezoekers de mogelijkheid hen te ontmoeten en met hen te spreken over hun werk en hun situatie in Nederland.  In combinatie met hun aangrijpende kunstwerken levert dit unieke momenten op. Meer informatie vind je op de site van de Galatea Foundation.