BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

woensdag 11 mei 2022
Open Call AiR Bij de Populieren in Helmond

dinsdag 3 mei 2022
Open Call Stedelijk Museum Alkmaar ‘Nieuwe Vrijheidsbeelden’

woensdag 27 april 2022
Oproep: Pictoright Steunfonds 2022

dinsdag 19 april 2022
VAK Amstellandkunst zoekt secretaris

donderdag 14 april 2022
Open Call: NFTPRO.ART

donderdag 14 april 2022
Residentie-masterclass Spacemakers 5

vrijdag 25 maart 2022
Open Call Car Art 2022 in Zandvoort

vrijdag 25 maart 2022
Oproep Galerie Pouloeuff: Licht 2022

vrijdag 25 maart 2022
Open Call: Crisis Kunst

zondag 20 maart 2022
Oproep: Beelden aan de Hoornse kust 2022

donderdag 17 maart 2022
Curator gezocht!

donderdag 17 maart 2022
Open Call Galatea Kunstprijs & Expositie

donderdag 17 maart 2022
Aanmelden ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

woensdag 16 maart 2022
Patchwork: Open Call Watou 2023

woensdag 16 maart 2022
Artist-in Residence in Rome 2022

maandag 7 maart 2022
Oproep Amsterdam Light Festival 2022/23

donderdag 3 maart 2022
Open Call: Noorderzon Art 2022

dinsdag 8 februari 2022
Open Oproep Publieke Codes

zondag 6 februari 2022
Vacature | Hoofd Opleiding Fine Art ArtEZ University of the Arts

woensdag 26 januari 2022
Open Call Kunstopdracht Cultuurhuis Merelbeke

maandag 24 januari 2022
Open Call GGZ Breburg Dongen en Vrouw Muskens

zaterdag 15 januari 2022
Open Call 'Siska van Rotselaar'

vrijdag 7 januari 2022
Open Call: Stroomopwaarts

vrijdag 7 januari 2022
Open Call Werkplaats Nieuwe Makers

dinsdag 28 december 2021
Dwaasbouwers opgelet: Open Call Folly Art Norg

Open Call Galatea Kunstprijs & Expositie

donderdag 17 maart 2022

De Galatea Kunstprijs en De jaarlijkse Galatea tentoonstelling worden georganiseerd voor kunstenaars in Nederland met een migratieverleden,. Kunstenaars die ca. 8 jaar geleden naar ons land zijn gevlucht kunnen zich via een open call hier voor aanmelden.  Daarna wordt er een selectie gemaakt van 8 á 10 kunstenaars die mee kunnen doen aan de expositie. Deze vindt dit jaar plaats in Slot Zeist, en is te zien van 13 mei tot en met 26 juni 2022. De deadline van deze open call is 11 april 2022. 

Voor gevluchte kunstenaars in Nederland
Vrijheid is een voorwaarde voor het maken van kunst. Weinig beroepsgroepen hebben zo te lijden onder onvrijheid als kunstenaars. Onder de honderdduizenden vluchtelingen uit landen als Oekraïne, maar ook Syrië, Irak of Afghanistan bevinden zich veel kunstenaars. In meerdere gevallen hadden zij in hun land van herkomst een grote naam opgebouwd, maar in hun nieuwe thuisland moeten zij altijd weer een nieuw bestaan zien op te bouwen. Om deze kunstenaars een podium te bieden organiseert de Galatea Foundation jaarlijks een tentoonstelling op een prominente locatie.

Locatie: Slot Zeist
De locatie van de jaarlijkse Galatea tentoonstelling wisselt per jaar. Afgelopen jaar was deze tentoonstelling getiteld Nieuw Land-Nieuw Huis georganiseerd in landhuis Oud Amelisweerd bij Utrecht. Volgend jaar zal de tentoonstelling plaatsvinden in het Dordrechts Museum. Dit jaar is de tentoonstelling onder de titel Tot Slot- Vrijheid van 13 mei tot en met 26 juni te zien in Slot Zeist. 

Dit zeventiende-eeuwse slot in de Nederlandse gemeente Zeist werd gebouwd als lustoord van Willem Adriaan van Nassau. Het is nu voor een paar weken een toevluchtsoord voor gevluchte kunstenaars

Galatea Foundation
De Galatea Foundation geeft Nederlandse kunstenaars met een migratieverleden een platform. Op deze manier wordt deze kunstenaars de mogelijkheid geboden te integreren in onze maatschappij en deze te verrijken. De ondersteuning vanuit de Galatea Foundation is erop gericht de kwaliteit van kunst in onze samenleving te bevorderen. 
De Galatea Foundation is opgericht vanuit de  liefde voor kunst en de verwachting nieuwe Nederlanders een kans te kunnen bieden een bestaan als kunstenaar op te bouwen. 

De Galatea Kunstprijs
De Galatea Foundation organiseert elk jaar een tentoonstelling waaraan de uitreiking van de Galatea Kunstprijs aan verbonden is. De afgelopen jaren werd deze prijs gewonnen door de kunstenaars Raafat Ballan, Nawras Nahar (beide in 2019) en Oussama Diab* in 2021. 
Ieder van hen kreeg een geldbedrag tot zijn beschikking ter stimulering van de uitoefening van hun kunstenaarschap. Daarnaast kregen alle deelnemende kunstenaars de mogelijkheid via deze tentoonstellingen hun werk te verkopen. Zo heeft het Dordrechts Museum op de laatste tentoonstelling in Oud Amelisweerd het schilderij ‘Relay’ gekocht van Amjad Hashem**.

Kunst verbindt en gaat voorbij grenzen.
Maar het mooiste resultaat van de jaarlijkse Galatea Tentoonstelling is om te zien dat kunst verbindt en voorbij grenzen gaat. Door de aanwezigheid van kunstenaars bij de expositie krijgen de bezoekers de mogelijkheid hen te ontmoeten en met hen te spreken over hun werk en hun situatie in Nederland.  In combinatie met hun aangrijpende kunstwerken levert dit unieke momenten op. Meer informatie vind je op de site van de Galatea Foundation.