BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

dinsdag 17 januari 2023
Stichting Scarabee Artborne zoekt kunstenaars

donderdag 12 januari 2023
Kunstenaar gezocht voor kunstopdracht Wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur

donderdag 12 januari 2023
Open call Prix de Rome Beeldende Kunst 2023

vrijdag 6 januari 2023
Open Call: Folly Art Norg 2023

donderdag 29 december 2022
Vrouw Muskens Open Call

dinsdag 13 december 2022
Oproep: ontwerp een borstbeeld van Ab Wit

dinsdag 13 december 2022
Kunstenaars gezocht voor EU project in Eems-Dollard

maandag 12 december 2022
Open Call KUNZfetti MMXXIII

dinsdag 6 december 2022
Oproep Galateaprijs 2023

dinsdag 8 november 2022
Gevraagd: kunstenaars om les te geven

zaterdag 5 november 2022
Open Call Presentatie Volten X

zaterdag 5 november 2022
Oproep Beeldentuin Cuijk 2023

donderdag 20 oktober 2022
Oproep Kunstevenement KUNZfetti 2023

woensdag 28 september 2022
Open Call voor tentoonstelling Watersnoodmuseum

woensdag 28 september 2022
Oproep: Inschrijving voor Kunstschouw 2023

woensdag 28 september 2022
Oproep: Aanmelding Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

dinsdag 6 september 2022
Call for artists: paper transformation

dinsdag 6 september 2022
Maker zoekt maker. Voor jonge kunstenaars

maandag 5 september 2022
Oproep: KunstKijk Goeree-Overflakkee

zaterdag 3 september 2022
Pakje Kunst Flevoland zoekt nieuwe kunstenaars

zaterdag 3 september 2022
Nieuwe site laten bouwen? 50% lening, 50% gift!

vrijdag 19 augustus 2022
Garage Rotterdam Prijs voor jonge curatoren

zaterdag 13 augustus 2022
Call for Concepts! Amsterdam Light Festival

donderdag 11 augustus 2022
Kunstenaars gezocht voor kunstopdracht Nieuw Calslagen

vrijdag 22 juli 2022
Open Call voor de Tuinen van Mien Ruys

Let op: deadline verstreken!

Garage Rotterdam Prijs voor jonge curatoren

vrijdag 19 augustus 2022

in 2022 bestaat Garage Rotterdam tien jaar. In 10 jaar is de tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de Nederlandse kunstsector en heeft in de afgelopen jaren 40 tentoonstellingen gemaakt in samenwerking met 15 verschillende curatoren en ruim 200 kunstenaars.

In de zomer van 2022 lanceert Garage Rotterdam de Garage Rotterdam Prijs voor jonge curatoren, waarbij de winnaar in het voorjaar van 2023 een tentoonstelling zal maken bij Garage Rotterdam.

Wil jij onder begeleiding van Garage Rotterdam jezelf verder ontwikkelen als curator?

Creëer een concept voor een groepstentoonstelling bij Garage Rotterdam op basis van een zelfgekozen overkoepelend thema waarin je recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst meeneemt, en werk uit hoe kunstenaars hier invulling aan geven.

De artistieke leidraad die Garage Rotterdam haar curatoren meegeeft is: hoog niveau (relevant), gelaagd, en visueel intrigerend.

In je concept geef je helder weer hoe de tentoonstelling op meerdere niveaus relevant is. Ook de kunstinhoudelijke achtergrond, de motivatie van de kunstenaarskeuze in context van hun oeuvre en de keuze van de kunstwerken met hun onderlinge samenhang binnen het gekozen thema wordt duidelijk beschreven.

Brandstof

Een tentoonstelling bij Garage Rotterdam wordt altijd aangevuld met Brandstof. Deze verdiepende activiteit wordt door de curator op maat bij iedere tentoonstelling ontwikkeld. De uitdaging is om het thema op een aantrekkelijke manier te verdiepen, zodat een breed publiek zich aangetrokken voelt de activiteit te bezoeken. Neem in je concept ook een opzet voor de invulling van Brandstof op.

Over Garage Rotterdam

Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Gevestigd op een unieke locatie in het centrum van Rotterdam is een oude Volkswagen Garage in 2011 getransformeerd door architect Remy Meijers tot een 500m2 grote non-profit kunstruimte met koffiebar.

Garage Rotterdam programmeert vier tentoonstellingen per jaar, waarbij lokaal en internationaal talent een podium wordt geboden. De tentoonstellingen zijn thematisch van aard en bevragen vaak maatschappelijke onderwerpen.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Garage Rotterdam is werken aan talentontwikkeling. Dit doen we door kansen te bieden aan jonge curatoren. Hierbij is een uitgangspunt dat zij naast gevestigde kunstenaars ook jonge veelbelovende kunstenaars programmeren. De afgelopen 10 jaar heeft Garage Rotterdam samengewerkt met een groot aantal opkomende kunstenaars en curatoren die zich inmiddels in het veld op zeer succesvolle wijze hebben bewezen.

Jury en productiebudget

De jury bestaat uit bestuursleden van Garage Rotterdam. Zij beoordelen de voorstellen op inhoud en uitvoerbaarheid. Uit de voorstellen selecteert de jury drie genomineerden die worden uitgenodigd om hun voorstel aan de jury te presenteren. Tijdens het 10 jarig jubileum van Garage Rotterdam op zaterdag 1 oktober 2022 worden de 3 genomineerden bekend gemaakt.

Degene met het meest vernieuwende, intrigerende en professionele tentoonstellingsvoorstel krijgt de kans zijn/haar/diens concept te realiseren met een productiebudget van € 17,000 excl. BTW voor tentoonstelling en activiteiten. Daarnaast krijgt de gekozen curator een bedrag van € 6.000, - excl. btw als vergoeding. De curatoren worden gestimuleerd om naast dit productiebudget zelf subsidie aan te vragen in het geval sprake is van een speciaal randprogramma

Wie komt in aanmerking?

  • Je hebt meerdere tentoonstellingen gecureerd
  • Je hebt een eigenzinnige visie op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst
  • Je bent 33 jaar of jonger

Vereisten bij de curator

  • Aantoonbare ervaring in het formuleren van tentoonstellingsconcepten
  • Aantoonbare organisatorische ervaring in het realiseren van tentoonstellingen en budgetbeheersing
  • Een coöperatieve en flexibele instelling

Stuur vóór 10 september naar Garage Rotterdam 

  • Een korte bio, portfolio en CV
  • Je voorstel voor een groepstentoonstelling bij Garage Rotterdam en de bijbehorende Brandstof activiteit. Beschrijf je concept en de activiteit in maximaal één A4.
  • Voeg maximaal 2 bladzijden A4 met beeldmateriaal toe van de kunstenaars/kunstwerken die je voor ogen hebt voor de tentoonstelling.

Selectie en productie tentoonstelling

Mocht je geselecteerd worden dan vindt de samenstelling en productie van deze tentoonstelling plaats in het voorjaar van 2023. We verwachten dat je beschikbaar bent voor de voorbereiding (vanaf begin 2023), productie en opbouw van de tentoonstelling. Tijdens de periode van de tentoonstelling (half april tot eind juni/begin juli) vragen we je ook beschikbaar te zijn voor events, rondleidingen en media verzoeken.

Vragen? Mail naar Garage Rotterdam of bel met Hanne Lemson, 010-7370875