BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

maandag 17 juni 2024
Open Call 2025: Kunstproject in Amersfoort.

vrijdag 7 juni 2024
Open Call: Symbio Kunstprijs 2024

vrijdag 7 juni 2024
Artist-in-residence bij B32 in Maastricht

donderdag 16 mei 2024
Open Call: Winterlicht 2024

donderdag 16 mei 2024
Open Call: Of the Grid

vrijdag 10 mei 2024
Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

zaterdag 4 mei 2024
Open Call Kunstinstallatie Eijsden-Margraten

donderdag 25 april 2024
Oproep voor de Bernardine de Neeve-prijs en expositie

donderdag 25 april 2024
Artist-in-residence Nieuw en Meer

donderdag 25 april 2024
Open Call: WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk

dinsdag 9 april 2024
Open Call: Residentie in Kyoto Japan

dinsdag 9 april 2024
Open Call Licht bij Galerie Pouloeuff

donderdag 28 maart 2024
Open Call Kunstenfestival Watou 2024

maandag 18 maart 2024
Open Call: Als maker actief in Limburg? Ontdek de kracht van digitaal erfgoed in deze onderzoeksresidentie.

maandag 18 maart 2024
Open Call: Grafiekprijs Pim Olivier 2024

woensdag 13 maart 2024
Open Call: Designer in Residence

maandag 11 maart 2024
Ballotageronde Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

zaterdag 9 maart 2024
Open Call: Expositieruimte De Tunnel

dinsdag 5 maart 2024
Open call ‘Bobbi’s Summer School’ bij 38CC

donderdag 29 februari 2024
Open call: Amsterdam Light Festival 2025/2026

zaterdag 17 februari 2024
Ateliers te huur in Tilburg

woensdag 14 februari 2024
Wil jij leren lesgeven als invaldocent?

vrijdag 9 februari 2024
Residentie-masterclass Spacemakers #7

zondag 4 februari 2024
Open Oproep: Gevelkunstwerk in Rotterdam

vrijdag 26 januari 2024
Design Challenge: Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard

Let op: deadline verstreken!

Beeldmakers gezocht voor kennisplatform YouToo?!

vrijdag 10 mei 2024

Voor het kennisplatform #YouToo? worden beeldmakers gezocht van allerlei disciplines om samen met slachtoffers van seksueel geweld de kennis en ervaring die deze slachtoffers te delen hebben te visualiseren. Ben jij een beeldmaker die sociaal geëngageerd werk maakt of wilt maken? Ben jij empathisch en wil jij je talenten inzetten om de handelingsverlegenheid onder hulpverleners om seksueel misbruik bespreekbaar te maken te verlagen? Stuur dan je portfolio en motivatie voor 28 mei naar Anne Ligtenberg

Over #YouToo?

De social designers van Bureau AM en hulporganisatie Blauwe Maan hebben de handen ineengeslagen om de kunde te vergroten van hulpverleners om seksueel misbruik bespreekbaar te maken. Hiervoor wordt de collectieve kennis van mensen met ervaring en ervaren hulpverleners ingezet. Deze kennis, die nu nog onbenut blijft, wordt geplaatst op het platform #YouToo?, een kennisplatform met ervaringen, tips en adviezen van slachtoffers en ervaren hulpverleners aan elke hulpverlener die mogelijkerwijs in contact kan komen met een slachtoffer.

De kracht van beeld

Als beeldmaker weet je als geen ander hoe krachtig beelden kunnen zijn. Het in beeld brengen kan de waardevolle kennis die verscholen is in mensen ontsluiten en kan deze kennis toegankelijk maken op andere manieren dan enkel taal. Daarom willen we beeldmakers koppelen aan mensen met ervaring om hun kennis op een krachtige wijze deelbaar te maken voor de samenleving. We zoeken een heel diverse groep aan beeldmakers, van illustratie tot graffiti, van collage tot strip en alles daartussenin, zodat we met de beelden een zo breed mogelijke groep mensen aanspreken. Er is namelijk niet één type slachtoffer, helaas kun je die in alle plekken van de samenleving vinden.

Traject

We zoeken een diverse groep van acht beeldmakers. Als geselecteerde beeldmaker doe je mee aan twee rondes. In elke ronde word je gekoppeld aan een persoon met ervaring om samen diens kennis te verbeelden. Je wordt hierin gebriefd en begeleid door Bureau AM. Aan het einde van elke ronde komen we met alle beeldmakers bij elkaar om te reflecteren en te leren van. Als beeldmaker word je dus gekoppeld aan twee personen met ervaring en maak je twee elkaar beelden voor het platform #YouToo?

Wat bieden we jou?

Wat bieden we jou? Een interessant traject als beeldmaker in het sociale domein. Een honorarium van €1.050,- per ronde en we verwachten dat elke beeldmaker beide rondes uitvoert. Het honorarium voor beide rondes is €2.100,-

Selectieproces We vragen je om het volgende aan te leveren voor 28 mei:
● 4 representatieve werken voorzien van een korte omschrijving.
● Een korte motivatie waarom jij mee wilt doen aan dit traject.

Je krijgt 29 mei reactie of je wordt uitgenodigd voor een videocall van een half uur op 31 mei. Na de gesprekken worden de definitieve acht beeldmakers bekendgemaakt. Het traject start met een bijeenkomst op 11 juni van 16:00 - 18:00 en verder vraagt het traject inzet in de weken 24 t/m 28 en weken 36 t/m 39.

Voor meer informatie check: YouToo. Heb je nog vragen of andere ideeën? Dan kun je contact met ons opnemen door een mail te sturen naar Anne Ligtenberg.