BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.

Overige oproepen

woensdag 31 mei 2023
Gedeeld atelier te huur in Loods 6 aan het IJ in Amsterdam

zondag 14 mei 2023
Open Call ZOOkeeper #2

dinsdag 9 mei 2023
Open Call: Lichtexpositie Galerie Pouloeuff

donderdag 4 mei 2023
Open Call Residentie Drawing Centre Diepenheim

donderdag 13 april 2023
Kunstopdracht 'Thijssehuis'

zaterdag 8 april 2023
Open Call: Amsterdam Light Festival 2024/2025

dinsdag 21 maart 2023
Residentie-masterclass Spacemakers 6

dinsdag 21 maart 2023
Oproep: Lukida zoekt kunstenaars om eigen lessen te geven op basisscholen

dinsdag 21 maart 2023
Kunstenfestival Watou lanceert open call Patchwwwork

woensdag 8 maart 2023
Open Call Grafiekprijs Pim Olivier 2023

woensdag 8 maart 2023
Open Call: Kunstenaars gezocht voor Project ©unst!

woensdag 8 maart 2023
Open Call ZOOkeeper

dinsdag 14 februari 2023
Open Call: Beelden aan de Hoornse kust 2023

dinsdag 14 februari 2023
Open Call Bosch Parade 2024

maandag 13 februari 2023
Open Call Jubileum Boekmanstichting

maandag 6 februari 2023
Kunstenaar gezocht voor kunstopdracht Wijk Schoenmakershoek in Etten-Leur

zondag 29 januari 2023
Open call: ballotage kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.

dinsdag 17 januari 2023
Stichting Scarabee Artborne zoekt kunstenaars

donderdag 12 januari 2023
Open call Prix de Rome Beeldende Kunst 2023

vrijdag 6 januari 2023
Open Call: Folly Art Norg 2023

donderdag 29 december 2022
Vrouw Muskens Open Call

dinsdag 13 december 2022
Oproep: ontwerp een borstbeeld van Ab Wit

dinsdag 13 december 2022
Kunstenaars gezocht voor EU project in Eems-Dollard

maandag 12 december 2022
Open Call KUNZfetti MMXXIII

dinsdag 6 december 2022
Oproep Galateaprijs 2023

Gevraagd: kunstenaars om les te geven

dinsdag 8 november 2022

BOK is op zoek naar kunstenaars die bereid zijn om voor 260-300 euro per lesdag creatieve lesdagen vorm te geven op basisscholen. Je valt vooral losse dagen in, maar soms zijn er ook speciale projecten waardoor je langer aan een school verbonden bent.

Gevraagd: freelance creatieve vakdocenten voor héél Nederland, maar vooral voor Den Haag en Twente.

Lukida zet freelance (creatieve) vakdocenten in op het primair onderwijs als incidentele invaller of als vakdocent voor een langere periode. De docenten bieden een creatief programma aan in hun vakgebied of stellen in overleg met de school een programma samen dat aansluit op de programma's of de thema's van de school.

De docenten bepalen zelf:
-hoe vaak en wanneer ze werken
-hoe hun programma's eruit zien
-waar ze wel en niet willen werken

Wie ben jij?

Jij bent een zelfstandige die lesdagen kan verzorgen in je eigen vakgebied, of dat nu beeldende kunst, fotografie, dans, theater of mode is. Je hebt ervaring met lesgeven. Je bent in staat een hele dag een creatief programma uit te voeren in het primair onderwijs, voor de onder-, midden- of bovenbouw, óf je wilt graag leren hoe dat moet. Je hebt een eigen bedrijf, en wil daarnaast graag je enthousiasme over je vakgebied delen met kinderen. 

Wat doe je als je invalt via Lukida?

Jij geeft hele dagen les op basisscholen met behulp van een uitgebalanceerd programma met als kern jouw eigen vakgebied. Je bent in staat de kinderen een leerzame dag te geven en houdt rekening met de leerlijnen en kerndoelen van het primair onderwijs. Je stelt een afwisselend programma samen dat rekening houdt met de aandachtsspanne van de kinderen, en bent in staat te improviseren. Als je dit nog niet kan, maar wel gemotiveerd bent om dit te leren, is dat mogelijk via ons!

Hoe werkt het?

Je vult je beschikbaarheid in op onze agenda. Wanneer wij een klus krijgen, kijken we wie er die dag beschikbaar is en past bij de klas. Wij nemen telefonisch contact met je op om je in te plannen.
Heb je een docentenopleiding gedaan? Dan zetten we je (als je dat wilt) graag in voor structurele klussen, tegen een hogere vergoeding.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de mogelijkheid om structurele inkomsten binnen te halen door les te geven op basisscholen. We bieden workshops aan en zorgen voor goede begeleiding. Je wordt niet meteen alleen voor een klas gezet, maar loopt eerst een keer mee met een ervaren docent, of je doet onze opleiding. Wanneer je er klaar voor bent kan je zelfstandig invallen. Als je eenmaal aan de slag bent, zoeken we ook af en toe contact om te kijken hoe het lesgeven gaat, en of je nog iets nodig hebt om het nóg leuker of beter te maken. We vinden het belangrijk dat ieder vanuit zijn eigen vakgebied en passie voor de klas staat, en laten je dan ook vrij in de samenstelling van je creatieve programma. Zowel de klas als jijzelf moeten een waardevolle en leerzame dag hebben!

Wat krijg je er voor?

Je kan facturen sturen per gewerkte dag, afhankelijk van de klus tussen de 185 euro (korte dag met je eigen programma, tot 12:59 uur) of een dag waar extra voorbereiding voor nodig is (300 euro). Met de meest voorkomende klussen factureer je ongeveer tussen de 260 en 300 euro per dag. De facturen stuur je eens per week naar ons toe.

VOG-vergoeding voor BOK-leden

Je hebt uiteraard een VOG, een Verklaring Omtrent Gedrag nodig om dit werk te kunnen doen. Leden van BOK krijgen die vergoed van Lukida.

Nog geen lid? Meld je dan online aan bij BOK. Je kunt bovendien van alle andere ledenvoordelen profiteren, waaronder de thuiskopievergoeding die je begin volgend jaar automatisch op je rekening krijgt uitgekeerd. Daarmee heb je de contributiekosten er al weer uit. 

Aanmelding bij BOK

Nog geen lid? Je kunt je online aanmelden via deze link voor het BOK-lidmaatschap. Daarna kun je je inschrijven voor invaldocent op de site van Lukida.

Aanmelding bij Lukida

Ga naar de pagina 'invaldocent worden' van Lukida, scrol daar helemaal naar beneden en klik door op 'Laat hier je gegevens achter' waarna je op het aanmeldformulier van Lukida komt.

Kies daarbij de vraag 'Ben je al lid van de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)' voor 'ja'. Lukida checkt dit bij ons en als je dan door de procedure komt en als invaldocent aan de slag gaat, krijg je als BOK-lid de kosten van je VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) vergoed.

Let op!

Alleen BOK-leden krijgen hun VOG-kosten vergoed. Dit gebeurt na de eerste les als invaldocent.