BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandigen

TOZO

Er is vanwege de Corona-crisis extra tijdelijke ondersteuning voor zelfstandige ondernemers die in de knel komen. Voor hen heeft het kabinet financiële ondersteuning beschikbaar gesteld: de TOZO, Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers.

De regeling geldt voor zelfstandig ondernemers en bedraagt maximaal 1.503,31 euro netto per maand. De regeling is gebaseerd op de al bestaande Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen), maar wordt sneller behandeld en verstrekt. Deze regeling wordt uitgevoerd door de gemeenten.

Hoe vraag ik de TOZO aan?


Bij jouw gemeente. Check hier of je in aanmerking voor de TOZO komt. Hier vind je een korte vragenlijst waaruit blijkt of je in aanmerking komt voor de TOZO en daarna een postcode-check, waarmee je gelijk uitkomt op de informatiepagina van je eigen gemeente.

Directe links naar de hulp voor ondernemers tijdens de crisis van de grootste gemeentes:
AmsterdamDen HaagEindhovenGroningenRotterdamUtrecht Uitbreiding TOZO
 

Het kabinet heeft op 28 april de TOZO uitgebreid. AOW-gerechtigden en grenswerkers (wonend in NL en werkend in het buitenland of vice versa) komen nu ook in aanmerking voor de TOZO. VOor meer informatie, ga naar de pagina over Uitbreiding TOZO.


Lening acute liquiditeitsproblemen

Naast de TOZO regeling kunnen ondernemers met acute liquiditeitsproblemen ook een lening voor bedrijfskapitaal krijgen. Zelfstandig ondernemers kunnen een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal €10.157 euro met een rente van 2%. Deze is binnen vier weken beschikbaar. De maximale looptijd van de lening is drie jaar. Tot januari 2021 hoeft niet te worden afgelost.