BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren

Waar staat TOGS voor?


TOGS = Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het betreft 4000 euro om ondernemers te helpen die in sectoren werken die direct getroffen zijn door de kabinetsmaatregelen. Je hebt 3 maanden de tijd om je aanvraag in te dienen, dus tot en met vrijdag 26 juni 2020.

Wat is een SBI-code?


Iedere ondernemer die staat ingeschreven bij de KvK krijgt een SBI-code die aangeeft wat de activiteit van de ondernemer is, voor veel onze leden is dat: "9003 - Schrijven en overige scheppende kunst"

Waar vind ik mijn SBI-code en waarom is dit relevant?


Je vind je SBI-code door op deze pagina van de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, helemaal naar beneden te scrollen en daar je KvK-nummer in te vullen.Dit is relevant om dat er op basis van je SBI-code wordt besloten of je wel of niet in aanmerking komt voor de TOGS. 

Welke SBI-codes is de TOGS-regeling uitgebreid?


Voor kunstenaars met een galerie kan SBI-code ''9102.2 Kunstgalerieën en -expositieruimten'' van toepassing zijn.De regeling is uitgebreid waardoor ook kunstenaars met als hoofdactiviteit ''Kunstzinnige vorming van amateurs (SBI-code 85552.2)'' hiervoor in aanmerking kunnen komen.

Het merendeel van de BOK-leden valt onder de SBI-code "9003 - Schrijven en overige scheppende kunst" en die vallen bij eht schrijven van deze nieuwsbrief niet onder de regeling. Op deze pagina vind je een overzicht van de vastgestelde SBI-codes met de uitbreiding.

Wat kan ik doen als mijn SBI-code onder de regeling valt?. 


Op deze pagina vind je de aanvraagprocedure Tegemoetkoming COVID-19 en de verschillende stappen die je kunt ondernemen.

Wat kan ik doen als mijn SBI-code NIET onder de regleing valt?


Tot 9 april kon je bij de RVO ontbrekende codes aanmelden. De code 9003 Scheppende kunsten, waar de meeste beeldend kunstenaars onder ingeschreven staan, is een van de codes die nog ontbreekt voor steunmaatregelen.

 Copyright BOK 2020