BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

kunstopdrachten naar voren

Brief naar alle gemeentes in Nederland
t.a.v. de afdeling Kunst en Cultuur en de afdeling Communicatie

Trek kunstopdrachten naar voren....


Geachte mevrouw, meneer,

We zitten met z'n allen in een absurde tijd. De Corona-crisis maakt vreselijk veel slachtoffers en we hebben (nog) geen vaccin. Ook de economie en daarmee de kunstwereld krijgt flinke klappen. Op kunst wordt meestal het eerst bezuinigd, waardoor kunstenaars de gevolgen van een crisis al in een vroeg stadium ondervinden.

Het is voor onze beroepsgroep normaliter al een kunst op zich om het hoofd boven water te houden, in deze tijd is het helemaal een enorme uitdaging. Bij BOK hebben we met radio- en tv spotjes aandacht gevraagd voor de precaire situatie. We roepen kunstenaars en kunstliefhebbers op elkaar te vinden en met kunstopdrachten op ons Prikbord brengen we dit in de praktijk.

het spotje op ons Youtube-kanaal BOK DOCS.

Trek opdrachten naar voren
Zo vragen wij aan alle gemeentes in Nederland om alle kunstopdrachten die in het vat zitten, een portret van de burgemeester, een serie schilderijen van de dorpen, misschien een aantal grote landmarks rond de stad, een beeld bij het theater of in het hart van een rotonde…. het zijn allemaal kunstopdrachten die naar voren gehaald kunnen worden. 

Geef nu alvast een aantal kunstenaars opdrachten en/of schetsopdrachten, zodat ze aan het werk blijven. Ze doen niets liever dan maken en mensen laten genieten van kunst. Laten zien dat er naast alle ellende ook een wereld van verbeelding en schoonheid bestaat.

Uw oproep kosteloos online
U kunt uw oproep kosteloos bij ons op de site laten zetten. Op het Prikbord van onze site staan al vele oproepen van gemeentes waar kunstenaars op kunnen reageren, maar er moet nog meer bij. De oproepen komen kosteloos onder ogen van zo'n 9000 professionele beeldend kunstenaars. 

Stuur de oproepen /open calls /kunstopdrachten naar:
Contact BOK.

Wij rekenen op u!

Met vriendelijke groet, blijf gezond,

Stichting BOK
Beroeps Organisatie Kunstenaars