BOKNET
Beroeps Organisatie KunstenaarsBel voor een persoonlijk advies: 085-1303998
 

AOV Fonds Kunst en Cultuur

Ziek en toch inkomen... 
 

Er is een schenkkring, speciaal voor de culturele en creatieve sector; AOV Fonds Kunst en Cultuur 
Veel culturele ondernemers en kunstenaars onderschatten de impact van ziekte op hun leven, hun gezin en hun onderneming. Je bent ziek, kunt niet werken en hebt geen inkomen. Daarom zou iedere zzp'er in de culturele en creatieve sector moeten zorgen voor een 'vangnet' voor de eerste twee jaar ziekte. 

Hoe werkt het?
Je betaalt geen premie, maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw eigen AOV-rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Het systeem is (bijna) volledig automatisch en zorgt in geval van ziekte van een van de deelnemers voor een inkomen dat door iedereen voor een klein deel wordt opgebracht. Afhankelijk van je inleg, krijg je is tussen de €1000,- en de €4.000,- uitgekeerd. (maximaal 80% van je inkomen). 

Crowdsurance
Het AOV Fonds Kunst en Cultuur is een vorm van crowdsurance, AOV staat hier voor een Arbeids Ongeschiktheids Voorziening en biedt een slimme oplossing (ook voor startende ondernemers) als alternatief voor de meestal dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zeker, eerlijk, betaalbaar en bovendien snel online te regelen. 

  • Maandelijkse storting vanaf € 68 per maand (inclusief alle kosten en spaarbedrag) 
  • Schenking bij ziekte tussen € 1.000 en € 4.000 netto per maand, voor een periode van maximaal 24 maanden 
  • Spaarbedrag blijft van jou: Jouw storting minus contributie, bankkosten, schenkingen aan zieken en arbodienstkosten = jouw spaarpot die later wellicht ingezet kan worden voor een pensioenvoorziening 
  • Spaarbedrag staat op jouw eigen Bunq rekening 
  • Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd of medische geschiedenis 
  • Eigen ARBO-dienst 
  • Inkomenstoets, zodat alles eerlijk verloopt 

Beeldend kunstenaars, podiumkunstenaars, (tekst-)schrijvers, fotografen, journalisten, musici, acteurs, camera mensen, film- en tv-makers, edelsmeden, designers… Iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector kan hier aan mee doen! Met elkaar, voor elkaar. 

Zeker, betaalbaar en een oplossing: doe ook mee! 
Doe ook mee! Je kunt je hier aanmelden. Je krijgt altijd nog een telefonisch intakegesprek waar alles nogmaals duidelijk wordt uitgelegd, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. 

Al 2064 deelnemers (and counting) gingen je voor. Meer weten?
Kijk op onze website: AOV Fonds en Kunst Cultuur voor alle informatie. 

Bekijk het systeem ook via een Infographic:

Bijlagen