BOKNET
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Ben je lid van BOK en lijkt het je wat om als (beeldend) kunstenaar af en toe les te geven op scholen als invaldocent? Lees dan snel verder op deze pagina.

Nog geen lid, maar je wil wel les geven? Word dan eerst BOK-lid, want dan krijg je de kosten van de benodigde VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) vergoed zodra je aan de slag gaat als docent én je krijgt de jaarlijkse thuiskopievergoeding automatisch op je rekening uitgekeerd..

LukidaBOK is op zoek naar kunstenaars, leden van BOK, die bereid zijn om voor 270-310 euro per dag lesdagen vorm te geven op basisscholen. Je valt vooral losse dagen in, maar soms zijn er ook speciale projecten waardoor je langer aan een school verbonden bent.

De gemiddelde verdiensten hangen af van je kwaliteit als docent en van je inzetbaarheid, maar het is goed mogelijk om met 4-6 dagen werk per maand 1.080-1.860 per maand bij te verdienen. 

Gevraagd: freelance creatieve (vak) docenten

Lukida zet freelance creatieve (vak)docenten in op het primair onderwijs als incidentele invaller of als vakdocent voor een langere periode. De docenten bieden een creatief programma aan in hun vakgebied of stellen in overleg met de school een programma samen dat aansluit op de programma's of de thema's van de school.

De docenten bepalen zelf:
-hoe vaak en wanneer ze werken
-hoe hun programma's eruit zien
-waar ze wel en niet willen werken

Wie ben jij?

Jij bent een zelfstandige die creatieve lessen kan geven over kunst, fotografie, techniek, wetenschap of iets anders. Je hebt ervaring met lesgeven, bijvoorbeeld door middel van het geven van lessen op naschoolse opvang, workshops of op middelbare of hogere scholen. Je bent in staat een hele dag een creatief programma uit te voeren op het primair onderwijs, zowel voor de onder-, midden- als bovenbouw, of je wilt jezelf inspannen om daartoe in staat te zijn. Je hebt een eigen atelier of bedrijf, en wil daarnaast graag je enthousiasme over je vakgebied delen met kinderen. Je hebt overwicht en weet hoe je een klas de hele dag in toom kan houden. Of: je hebt ooit de pabo gedaan en je bent een Terugstromer. https://lukida.nl/terugstromers/

Wat doe jij?

Jij geeft hele dagen les op basisscholen. Je doet dit vanuit je eigen vakgebied: beeldend kunstenaars kunnen met een klas gaan schilderen, theatermakers doen theateroefeningen en architecten leren kinderen bijvoorbeeld over bouwstijlen en hun geschiedenis. Je bent in staat de kinderen een leerzame dag te geven en houdt rekening met de leerlijnen en kerndoelen van het primair onderwijs. Je stelt een afwisselend programma samen dat rekening houdt met de aandachtsspanne van de kinderen, en bent in staat te improviseren.

Hoe werkt het?

Je vult je beschikbaarheid op in ons systeem. Wanneer wij een klus krijgen, kijken we wie er die dag beschikbaar is en past bij de klas. Wij nemen contact met je op om je in te plannen.
Heb je de pabo gedaan of een andere docentenopleiding? Dan zetten we je (als je dat wilt) graag in voor structurele klussen, tegen een hogere vergoeding of in een contract bij een schoolbestuur.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de mogelijkheid om structurele inkomsten binnen te halen door middel van lessen te geven op basisscholen. We geven workshops en zorgen voor goede begeleiding. Je wordt niet meteen alleen voor een klas gezet, maar loopt eerst een keer mee met een ervaren docent, of je doet onze opleiding. Wanneer je er klaar voor bent kan je zelfstandig invallen. We vinden het belangrijk dat ieder vanuit zijn eigen vakgebied en passie voor de klas staat, en laten je dan ook vrij in de samenstelling van je creatieve programma. Zowel de klas als jijzelf moeten een waardevolle en leerzame dag hebben!

Wat krijg je er voor?

Je kan facturen sturen per gewerkte dag, afhankelijk van de klus tussen de 270-310 euro per dag inclusief reiskosten en voorbereiding. Er zijn ook langdurige projecten mogelijk met contracten via schoolbesturen.

VOG-vergoeding voor BOK-leden

Je hebt uiteraard een VOG, een Verklaring Omtrent Gedrag nodig om dit werk te kunnen doen. Leden van BOK krijgen die vergoed van Lukida.

Nog geen lid? Meld je dan online aan bij BOK. Je kunt bovendien van alle andere ledenvoordelen profiteren, waaronder de thuiskopievergoeding die je begin volgend jaar automatisch op je rekening krijgt uitgekeerd. Daarmee heb je de contributiekosten er al weer uit. 

Aanmelding bij BOK

Je kunt je online aanmelden via deze link voor het BOK-lidmaatschap. Daarna kun je je inschrijven voor invaldocent op de site van Lukida.

Aanmelding bij Lukida

Ga naar de pagina 'invaldocent worden' van Lukida, scrol daar helemaal naar beneden en klik door op 'Aanmelden vakdocent.' Dan kom je op het aanmeldformulier van Lukida 

Kies daar bij de vraag
'Ben je al lid van de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)' voor 'ja'. Lukida checkt dit bij ons en als je dan door de procedure komt en als invaldocent aan de slag gaat, krijg je als BOK-lid de kosten van je VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) vergoed.

Let op! Alleen BOK-leden krijgen hun VOG-kosten vergoed. Dit gebeurt na de eerste les als invaldocent.