Beroeps Organisatie Kunstenaars

Draadbank van Leontien Wiehink wint Van Draad Design Prijs'Door het draadstaal te buigen ontstaat de mogelijkheid om van één draad een driedimensionaal object te vervaardigen zonder technische verbindingen.'Het is de meest bondige omschrijving van de Draadbank van Leontien Wiehink. Haar inzending, een bank die volledig opgebouwd is uit draadstaal, is het winnende ontwerp van de Van Draad Design Prijs 2017, de prijsvraag georganiseerd door NNDI i.s.m. BOK. De kunstenares uit Rotterdam gaat de prijs donderdag 29 juni om half 12 in ontvangst nemen. Voor haar inzending de 'Draadbank' ontvangt zij 1.500 euro en royalties als het werk in productie wordt genomen. Op 29 juni 11:30 aanstaande is de prijsuitreiking in Dokkum, in het hoofdkantoor van NNDI.

Voor de Van Draad Design Prijs hebben in totaal veertig mensen zich ingeschreven. Designers en kunstenaars, leden van BOK en studenten aan kunst/designopleidingen konden mee doen aan deze prijs die een samenwerking betreft van NNDI (Noord Nederlandse Draad Industrie) en BOK. Naast de winnares komen nog 6 andere inzenders in aanemerking om ook hun ontwerp in productie te nemen.

Met hen wordt voor 15 juli contact opgenomen. Bij BOK en NNDI waren we blij verrast met alle inzendingen en willen we, naast alle desingers en kunstenaars ook alle juryleden bedanken voor hun inzet. De juryleden waren: Kor Visscher (directie Philips industrial projects), Fokje Kooi (notaris), Wybe van der Gang (design watches), Sander de Rauwe (gedeputeerde provincie Friesland) en Piet Kooistra (directeur NNDI). 15-06-17  

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.