De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de collectieve en individuele belangen van professionele beeldend kunstenaars. 

BOK is grootste, volledig onafhankelijke en meest actieve beroepsorganisatie voor beeldend kunstenaars en maakt geen deel uit van een andere organisatie.Beroeps Organisatie KunstenaarsOnder het mom van koopkracht verbetering wil de regering de lasten verzwaren voor kunstenaars en andere zzp'ers. Door de zelfstandigenaftrek te verlagen kan het zomaar zijn dat je straks 1000 Euro meer belasting gaat betalen. 


Zelfstandig werkende zzp'ers en kunstenaars moeten dus de koopkracht verbetering van mensen in loondienst gaan betalen. Initiatief en zelfredzaamheid wordt op deze manier afgestraft. 

BOK is voor het behoud van de huidige regeling waarbij je 7280 Euro kunt aftrekken van je inkomen voordat je belasting gaat betalen.

Zelfstandigen Bouw (de belangenbehartiger voor zzp'ers werkzaam in de bouw) en BOK hebben een petitie opgesteld die voor het behoud van de zelfstandigenaftrek is en dus tegen een verlaging. 

Ga naar de Petitie voor ZZP'ers 

Op maandag 2 september is er meer bekend over de andere organisaites (die in hun beroepsector opkomen voor de belangen van ZZP'ers) die dit initiatief van Zelfstandigen Bouw en BOK ondersteunen en dus de petitie onderschrijven. 

Wil je jezelf, je eigen beroepsgroep en initiatieven die opkomen voor beeldend kunstenaars nog meer steunen; word dan lid van BOK. Ben je al lid, breng dan collega-kunstenaars op de hoogte. Dank! 30-8-2019.