Beroeps Organisatie Kunstenaars

Open Call: You can't paint that!Smash the Narrative!

Kunstprijs & tentoonstelling in Amsterdam |
Open call 01-08-2019 t/m 31-12-2019
Kunstenaars kunnen zich aanmelden dmv het aanmeldformulier:
Contact: e-mail Smash the Narrative.
 
Het doel van dit project is om, door middel van kunst, de publieke discussie over belangrijke politieke en sociale kwesties te bevorderen. Elke twee jaar organiseren we deze kunstprijs met betrekking tot een specifiek, actueel onderwerp.
 
Het thema van dit jaar heeft als titel "You can't paint that!". Dit onderwerp verwijst naar taboe en censuur. Het is op dit moment een hot topic, over overheden, onderwijsinstellingen en grote technologiebedrijven die zelf beslissen welke ideeën wel of niet kunnen worden besproken of
getoond.

We willen kunstenaars aanmoedigen om na te denken en een kunstwerk te maken over hoe het voelt om te horen dat bepaalde ideeën niet geuit mogen worden of anders de noodzaak om creatieve en intellectuele expressie te beperken om aanstoot te voorkomen.
 
We hopen dat kunstenaars hun werk kunnen gebruiken om hun ideeën en gevoelens op een diep en persoonlijk niveau uit te drukken aan het publiek. Kunstenaars worden aangemoedigd om de grenzen van de discussie te verleggen en werk te maken dat ertoe leidt dat de kijker een inzicht geeft dat ze nog nooit eerder had.
 
Informatie:
1e prijs € 2500
2e prijs € 1.000
3e prijs (publiekskeuze) € 500 kunstmaterialen
 
Top 25 inzendingen worden in de lente van 2020 getoond tijdens een expositie van een maand in NSDM Fuse Gallery, Amsterdam.
Kosten: geen. Inschrijving: begint vanaf 1 augustus 2019 en sluit op 31 december 2019Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.