Beroeps Organisatie Kunstenaars

Open Call Summer SchoolDe Summer School is een tiendaagse intensieve leerperiode voor kunstacademie studenten en recent afgestudeerden van het hoger kunstonderwijs, gericht op het werken in de context van psychiatrie. 

Het Vijfde Seizoen is een residency in de psychiatrie. Professionele kunstenaars werken er één seizoen en maken een nieuw werk gericht op geestelijke gezondheidszorg. De kunstprojecten van Het Vijfde Seizoen agenderen issues over de positie van mensen met een psychische ziekte en vertellen het verhaal van de patiënten. 

Op dit moment is er zowel vanuit de kunstenaars zelf als van buiten de kunstwereld een vraag aan kunstenaars om contextgericht te werken. Doorgaans doen kunstenaars pas na de academietijd ervaring op met werken in het veld. Het Vijfde Seizoen en de initiatiefnemers van de Summer School vinden het belangrijk dat kunstenaars al tijdens hun studie de mogelijkheid krijgen dit in praktijk te leren. Jezelf en je werkproces onderzoeken en aanscherpen in een maatschappelijke omgeving genereert een heel andere ervaring dan ervaringen opgedaan binnen de muren van de academie.

De Summer School, die is ontstaan op initiatief van Dirk van Lieshout, Marieke Zwart en Esther Vossen, past binnen het hierboven genoemde aandachtsgebied en de recentelijk ingezette leerlijn van Het Vijfde Seizoen, waarmee Het Vijfde Seizoen haar kennis wil delen. Meer informatie over deze Open Call kunstenaars27-6-19

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.