Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Open Call: Nieuwe ExpositiemogelijkhedenBOK gaat in het nieuwe jaar samen werken met presentatiepodia waar alleen leden voor in aanmerking komen.


De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen in de kunstwereld geweest, waarbij de Beroeps Organisatie Kunstenaars als grootste belangenbehartiger ook op het artistieke vlak een steeds prominentere rol vervuld. BOK heeft daarnaast de best bekeken website als het gaat om het plaatsen van kunstopdrachten en andere oproepen, zoals de inschrijving voor exposities, voor professionele beeldende kunstenaars in Nederland en Vlaanderen.

BOK gaat niet concurreren met partijen waar we mee samen werken en ook niet op de stoel van de curator zitten. Deze aankondiging is daarom ook een open oproep aan organisatoren van (verkoop)exposities om deze rol te vervullen.

De rol van BOK, met een uitgebreid netwerk in de kunstwereld, zal vooral faciliterend en ondersteunend zijn. Het curatorschap wordt uitgevoerd door de podia voor beeldende kunst. 5-12-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Amsterdam Light FestivalLinksboven: Surface Tension door Tom Biddulph & Barbara Ryan. 
Rechtsboven: Butterfly Effect door Masamichi Shimada. 

Linksonder: Atlantis door Utskottet. 
Rechtsonder: Butterfly Effect door Masamichi Shimada. 
Fotocredits: Janus van den Eijnden


Open Call: Het Amsterdam Light Festival roept creatievelingen van over de hele wereld op - van kunstenaars en ontwerpers tot architecten - om een kunstwerk concept in te dienen voor de negende editie van het festival: 'When Nature Calls'.

Het maximumbudget voor de productieosten van een kunstwerk is 40.000 euro, De artist fee bedraagt 2.500 euro. De deadline voor de inzending is op 20 januari 2020. Alle kunstenaars worden verbonden aan een curator, een lichtontwerper en een technisch producent.
3-12-2019

reageer / lees verder >>

Schrijf je in voor Rondje Noord, AmsterdamOp 9 en 10 mei 2020 organiseert HOOGLANDER Art Expo het Kunstevenement RONDJE NOORD in LOODS 6 in Amsterdam.

Hier kunnen kunstenaars (alle disciplines) uit de drie Noordelijke provincies (Dr, GR, FRL) zich presenteren en hun werk tonen en verkopen. Het zal een sfeervolle aangelegenheid worden waarbij je de mogelijkheid hebt je netwerk te vergroten. Ook is er een Cafe-Restaurant boven in hetzelfde pand aanwezig, de Kompaszaal, en er zal live muziek aanwezig zijn.

De kunstenaars hebben zo de mogelijkheid de Noordelijke kunst te vertegenwoordigen in Amsterdam. Dit is je kans om je kwaliteit te tonen buiten de regio.

Je kan je voor 1 of 2 dagen inschrijven, zie de prijzen hieronder. Het is natuurlijk leuk als je zelf aanwezig bent (je mag ook een demonstratie geven), maar je kan je plek ook veilig onbeheerd achter laten en je werk tonen. Meer informatie vind je op Hooglander Art Expo. 8-11-19

reageer / lees verder >>

Open Call: You can't paint that!

Smash the narrative!

Kunstprijs & tentoonstelling in Amsterdam |
Open call 01-08-2019 t/m 31-12-2019
Kunstenaars kunnen zich aanmelden dmv het aanmeldformulier:
Contact: e-mail Smash the Narrative.
 
Het doel van dit project is om, door middel van kunst, de publieke discussie over belangrijke politieke en sociale kwesties te bevorderen. Elke twee jaar organiseren we deze kunstprijs met betrekking tot een specifiek, actueel onderwerp.
 
Het thema van dit jaar heeft als titel "You can't paint that!". Dit onderwerp verwijst naar taboe en censuur. Het is op dit moment een hot topic, over overheden, onderwijsinstellingen en grote technologiebedrijven die zelf beslissen welke ideeën wel of niet kunnen worden besproken of getoond. 

reageer / lees verder >>

Atelier/ Expositieruimte te huur in DordrechtPer direct is, vanwege verhuizing, een werk- en expositieruimte te huur in het centrum van Dordrecht. Het atelier is gevestigd aan de Wijnstraat, in de historische binnenstad. Vanwege de ligging in het centrum van Dordt is dit een uitgelezen locatie. De ruimte deel je met een andere kunstenaar, waardoor de kosten redelijk te dragen zijn. Iedere eerste zondag van de maand worden de deuren geopend voor 'kunstrondje Dordt'. Bij interesse kun je contact opnemen met Jeannette Meijer. Haar mailadres: Jeannette Meijer. Website: Jeannette Meijer. 26-10-19

reageer / lees verder >>

Oproep Beeldentuin CuijkKunstenaars uit geheel Nederland die interesse hebben om een beeld te exposeren, zijn van harte welkom. In onze beeldentuin staan ca. 25 beelden, waarvan elk jaar de helft wordt vervangen.

Uw kunstwerk staat voor de duur van 2 jaar in de open lucht en dient uit duurzaam en weerbestendig materiaal te bestaan. Voor het kunstwerk zal een honorarium van € 400,= voor 2 jaar worden betaald en is gedurende de expositie verzekerd. Transportkosten worden tegen een vast tarief vergoed.

De opening van de expositie is op de laatste zondag van april 2020. Uw kunstwerk moet ruim tevoren worden geleverd, denk aan begin april.

Bent u geïnteresseerd geraakt, meldt u zich dan vóór 31 december 2019 aan bij onze organisatie. 16-10-19

reageer / lees verder >>

Open Call Stedelijk Museum Amsterdam


Gemeentelijke Kunstaankopen 2020

De tentoonstelling Voorstellen tot Gemeentelijke Kunstaankopen 2020 in het Stedelijk Museum Amsterdam start vanuit een kritische blik op de museumcollectie met interesse in verhalen die ongezien blijven, genegeerd zijn of vaker verteld mogen worden.

Kunstenaars en ontwerpers worden aangemoedigd om projecten in te zenden met ongrijpbare, intuïtieve, en persoonlijke vormen van kennisoverdracht waarmee traditionele manieren van kennisvorming worden uitgedaagd.

Het Stedelijk zal een selectie van kunstwerken en ontwerpprojecten uit de tentoonstelling aankopen voor de collectie. Hoe kunnen kunstwerken en ontwerpen bijdragen aan deze kritische kijk op wat kennis kan zijn? Voor de tentoonstelling wordt met name gezocht naar projecten die bestaande of gangbare manieren van kennisvorming kunnen uitdagen.

De Open Call is voor kunstenaars en ontwerpers die in Nederland werken en/of wonen, nationaliteit is geen criterium. Er kan werk worden ingezonden tot en met 14 november 2019. Samen met een internationale jury zal het curatorenduo Britte Sloothaak en Fadwa Naamna een selectie maken die vanaf juni 2020 wordt tentoongesteld in het Stedelijk Museum.

Praktische informatie -
Kunstenaars en vormgevers kunnen zich aanmelden met bestaande werken, met werk in uitvoering of werken die ze voor deze tentoonstelling willen ontwikkelen. - Aanmelden kan uitsluitend via het online aanmeldingsformulier. - Vragen kunnen worden gestuurd naar GKA 2020 Stedelijk Museum - Gesprekken met de jury zullen plaatsvinden op 27-28-29 november 2019. Kijk ook op de site van het Stedelijk Museum

reageer / lees verder >>

Exposeer in 2020 bij Open Stal!Exposeren? Aanmelden kan tot 1 december 2019

Wij nodigen kunstenaars uit alle disciplines uit om documentatie te sturen van: recent werk, een CV en een retourenveloppe naar: Stichting Open Stal, Molenhoek 31, 8421PL Oldeberkoop. Ook digitaal solliciteren is mogelijk. De informatie kan in dat geval gemaild worden naar: kunstcommissie van Open Stal.

Alle informatie over de kunstroute is te vinden op onze website: Open Stal.

We roepen kunstenaars uit alle disciplines op om zich aan te melden. Meer informatie over de aanmelding is te vinden op: Open Stal/ 75 jaar vrijheid.

Over Kunstroute Open Stal
Stichting Open Stal organiseert van 11 juli t/m 9 augustus 2020 voor de 49ste keer de kunstroute Open Stal in Oldeberkoop. Het thema is ‘Imagine (vrede, vrijheid en verdraagzaamheid) ’. De route geniet landelijke bekendheid en is de oudste kunstroute van Nederland. Open Stal verwelkomt rond de 10.000 bezoekers per jaar.

Alle disciplines van de beeldende kunst zijn vertegenwoordigd in de jaarlijkse professionele kunstroute. De verschillende kunstvormen zijn een maand lang te zien op verschillende locaties, zowel overdekt als in de open lucht. Locaties, die in het dagelijks leven worden gebruikt om te wonen of te werken, zijn tijdens Open Stal ingericht als kunstruimte. Woningen, winkels, garages, groenstroken, tuinen, bos, de kerk, bus en school worden gastvrij ingezet voor de kunstmanifestatie in het pittoreske Oldeberkoop. 15-10-19

reageer / lees verder >>

Oproep indienen schetsontwerpen Kunstwerk Lingewaard


De wijk Loovelden te Huisssen, gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard doet een oproep om schetsontwerpen in te dienen voor een kunstwerk in de wijk Loovelden in Huissen. Het kunstwerk komt aan de Plaza, nabij de ingang van de wijk Loovelden.

Het kunstwerk moet voldoen aan verschillende eisen:
- Het kunstwerk moet gerelateerd zijn aan Romeinse vondsten/ opgravingen die in de wijk gedaan zijn, zoals grafkamer, een waskom, glaswerk;
- Het kunstwerk moet onderhoudsarm zijn en er moeten duurzame materialen gebruikt worden .
- Het mag geen zitobject zijn.
- Het kunstwerk mag geen gavaar voor het verkeer opleveren;
- Technisch verantwoorde plaatseing.
- Maximale budget dat beschikbaar is: 20.000 euro.

Procedure:
Uit de schetsontwerpen wordt een selectie gemaakt door de kunstadviescommissie van de gemeente Lingewaard. Daarop volgt een presentatie aan de wijk. Maximaal drie kunstenaars worden vervolgens gevraagd voor schetsontwerpen. Daarna volgt een opdrachtverlening voor een ontwerp/maquette, waarna er een definitieve keuze volgt. 
1-10-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Beeldenstorm DaglichtBeeldenstorm/Daglicht nodigt beeldend kunstenaars uit om voorstellen in te dienen voor het ontwikkelen van nieuw, onderzoekend werk. Vier kunstenaars worden geselecteerd voor een werkperiode. Deze kunstenaars krijgen de beschikking over de faciliteiten van de werkplaatsen, een materiaalbudget (€ 750,-) en advies en ondersteuning van werkplaatsadviseurs voor een periode van 60 dagen.

Beeldenstorm/Daglicht is een initiatief in Eindhoven met werkplaatsen waar makers kunnen experimenteren met materialen en technieken. We bieden mogelijkheden voor metaalgieten, glastechnieken en grafisch technieken. Voor advies en ondersteuning zijn er deskundige adviseurs aanwezig. www.beeldenstorm.org

Praktische informatie
Vier kunstenaars krijgen de ruimte om te experimenteren met materiaal en techniek. Voorwaarde is dat de kunstenaars gebruik maken van zowel de 2d (grafische) als 3d (metaal en/of glas) werkplaats. De werkperiode kan de aanvrager zelf bepalen. Dat kan een aaneengesloten of onderbroken periode zijn, afhankelijk van de aard van het te maken werken de mogelijkheden van de maker.

De periodes starten per 2-1-2020 en lopen tot uiterlijk...

reageer / lees verder >>

Artist in Residence op Werk aan het Spoel in CulemborgStichting Werk aan het Spoel  biedt aan professionele kunstenaars de mogelijkheid om als Artist in Residence te verblijven in het atelier op fort Werk aan het Spoel. 
Het atelier is gevestigd op fort Werk aan het Spoel, één van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed.  

Tekenen, schilderen, fotograferen, dichten, schrijven, creëren, denken en dromen.  Kopje thee zetten en uitwaaien, kortom een prachtige locatie om inspiratie op te doen voor nieuw werk.

Wat kun je verwachten?
Als kunstenaar krijg je de beschikking over een atelier met keuken, slaap- en douchefaciliteiten. Vanuit het atelier kijk je uit op het noordelijk deel van het fort en de rivier de Lek. 

Tot drie maanden kosteloos in het atelier
Je kunt  één tot maximaal drie maanden kosteloos in het Atelier verblijven.  Voor de kosten van het dagelijks levensonderhoud ben je zelf verantwoordelijk. Als  extraatje kun je in de maanden maart t/m oktober, tegen geringe vergoeding, gebruik maken van Het Kwartier. Het Kwartier is een uniek rollend slaapverblijf ontworpen in de stijl van het fort. Kom ervaren hoe historie, natuur en cultuur samensmelten, het rivierenland op haar mooist! 25-9-19

reageer / lees verder >>

OPEN CALL KUNSTENAARS | DEELNAME PROJECTWEKEN @PICTURA/DORDRECHT


Titel: Werken van illustrator Sammie Schakel (mural) en kunstenaar Wanda Tiersma (installatie).

Oproep aan alle kunstenaars die - twee weken lang in de periode van 26 oktober tot en met 10 november, met andere kunstenaars in de zalen 
van Pictura - aan maatschappelijke thema's willen werken worden uitgenodigd zich op te geven via info@platformdolly.nl

Je gaat werken op een inspirerende plek tussen andere kunstenaars. Je krijgt de tijd en de ruimte om in een afgebakende periode werk te maken wat onder de aandacht gebracht wordt. Deelname aan een groepstentoonstelling met finissage in Pictura/Dordrecht. Een vergoeding van €450,- (incl.btw). 25-9-19

reageer / lees verder >>

Oproep: inschrijving kunstenaars voor Kunstschouw

Kunstschouw 13 t/m 21 juni 2020. Oproep inschrijving voor de 27ste editie.

De Kunstschouw op Schouwen-Duiveland is de grootste beeldende kunst manifestatie van Zeeland. Op 35 binnen- en buitenlocaties tonen ca. 175 kunstenaars in verschillende disciplines ieder jaar ruim 1500 werken aan vele duizenden bezoekers uit Nederland, België en Duitsland.

Uitgangspunt is het bieden van een podium aan een jaarlijks wisselende groep kunstenaars. Beeldende kunstenaars worden uitgenodigd zich in te schrijven voor de selectieprocedure. Een breed scala aan disciplines is welkom. Kwaliteit, originaliteit en vernieuwing zijn belangrijke criteria. Deelnamekosten €75.

Voor jonge, beginnende kunstenaars is deelname gratis met daarbij een bescheiden tegemoetkoming in de verblijfkosten. Voor groot ruimtelijk werk is in overleg een transportvergoeding mogelijk.

Meer informatie, inschrijfformulier en voorwaarden staan op Kunstschouw. Inschrijven voor 1 december 2019.
Contact: e-mail Pim van der Wel17-9-19

reageer / lees verder >>

AANMELDING NIEUWE LEDEN KUNSTENAARSVERENIGING HOORN EN OMSTREKENKunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken organiseert jaarlijks, in het voorjaar ( halverwege maart) en het najaar ( halverwege oktober), een ballotage ronde. De komende ballotageronde voor nieuwe leden is maandag 7 oktober.

De vereniging is gevestigd in De Boterhal, een fraai monumentaal pand in de binnenstad van Hoorn. In dit pand organiseert de vereniging haar belangrijkste activiteiten, o.a. een expositie programma met jaarlijks een 8 tal tentoonstellingen.Meer informatie over de vereniging is te vinden op: De Boterhal.  28-8-19

reageer / lees verder >>

Heinekenprijs voor de Kunst 2020


De Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst stimuleert kunstenaarschap in Nederland. Deze prijs bestaat uit €50.000 en een publicatie of tentoonstelling ter waarde van hetzelfde bedrag.

Kent u een kunstenaar die volgens u in aanmerking MOET komen voor deze prijs, maar behoort u niet tot de nominatiegerechtigden, wijs een van onderstaande personen dan op deze persoon.

Leden van de KNAW, de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie, directeuren van musea, (post) HBO-kunstopleidingen, presentatie-instellingen voor beeldende kunst, de directeuren van de Rijksakademie van beeldende kunsten, De Ateliers en de Jan van Eyck Academie, en het bestuur van de NGA, de Nederlandse Galerie Associatie kunnen een nominatie voor een beeldend kunstenaar indienen. 19-8-19

reageer / lees verder >>

Oproep: Kunstzinnig zitmeubel voor in de openbare ruimteKunstopdracht: De stichting Bankjesparade nodigt ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden uit die een kunstzinnig zitmeubel kunnen maken voor de openbare ruimte in de gemeente Heemskerk. 

Op dit moment zijn er al een aantal fraaie banken opgeleverd maar voor een echte parade zijn er veel meer zitobjecten nodig die elk een uniek karakter hebben qua ontwerp, thema, formaat, materiaalgebruik enz. Het zitobject moet functioneel, veilig en aantrekkelijk zijn.

Items en uitvoeringen met als onderwerp ‘klimaatneutraal’ of ‘energiezuinige banken’ zien wij graag komen. Of een ‘lichtend voorbeeld’ als bank. Spelen met bank en zitmogelijkheden, dat is de kern van de oproep. 11-08-19

reageer / lees verder >>

Cultuurhuis Erpe-Mere zoekt kunstwerk'Op de heuvelachtige oever van Steenberg verrijst het nieuwe cultuurhuis van Erpe-Mere, nabij Aalst tussen Gent en Brussel. Om het cultuurhuis verder aan te kleden, schrijft het gemeentebestuur een wedstrijd uit voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk.

Het kunstwerk zal publiek getoond worden op de site van het cultuurhuis, zodat iedereen de kans krijgt om het te bekijken en te beleven.

Om dit project te verwezenlijken, heeft de gemeente Erpe-Mere 35.000 euro vrijgemaakt. Hierin zijn alle kosten begrepen om het kunstwerk te realiseren en te presenteren.

Geïnteresseerde kunstenaars hebben tot 9 september ‘19 de tijd om een eerste proefontwerp in te dienen. Op basis van de ingestuurde ontwerpen selecteert de jury de drie beste inzendingen die hun ontwerp verder uitwerken vóór 11 oktober ‘19. 31-7-19

reageer / lees verder >>

Oproep kunstenaars voor beeldmerk wethoudersDe Wethoudersvereniging wil met een charmeoffensief meer inzicht geven op 'de wondere wereld van het wethouderschap'.  De Wethoudersvereniging schrijft op haar website: 'Dit willen wij aftrappen met de presentatie van een symbool/beeldmerk/herkenningsteken voor wethouders. Net als een burgemeester te herkennen is aan een ambtsketen, een beveiliger aan een zilveren V, een rechter aan zijn toga, etc., zo is een wethouder niet eenvoudig te herkennen. 

Het is niet de bedoeling een uniform voor wethouders in het leven te roepen, maar wel een symbool waaraan mensen de wethouder zouden kunnen herkennen.'

De Wethoudersvereniging vraagt daarom aan kunstenaars om mee te denken aan een herkenbaar en creatief symbool voor het wethouderschap, dat ook zelfstandig als logo, icoon of avatar gebruikt kan worden. 22-7-19

reageer / lees verder >>

Open Call 2020 Amersfoort

De gemeente Amersfoort nodigt tentoonstellingsmakers en kunstenaars uit om een projectvoorstel in te dienen dat in 2020 een impuls geeft aan het beeldende kunstklimaat in de stad. De opdracht staat open voor partijen van binnen en buiten Amersfoort. 

Voorwaarden zijn onder meer dat het project in Amersfoort plaats vindt, dat er minimaal 1 Amersfoortse beeldend kunstenaar bij betrokken is en dat het project nog niet eerder in de gemeente georganiseerd is. Projectplannen kunnen ingediend worden tot en met 15 september 2019.

 Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl/opencall2020

reageer / lees verder >>

Open Call Exposeren Tilburg


Foto: Imara Angulo Vidal

Kunstenaars zijn de antennes van onze tijdsgeest. Kunstloc Brabant wil actuele kunst tonenaan een groot publiek in de LocHal in Tilburg, om zo te laten zien wat de kracht van verbeelding is. Kunstloc roept professionele kunstenaars op om hun verbeeldingskracht te laten zien en een concept in te sturen voor een expositie (geen solopresentaties). 

In samenwerking met enkele externe kunstenaars kiest de organisatie vier concepten die we met de inzenders uitwerken en programmeren in de LocHal vanaf maart 2020. 28-7-19

 

reageer / lees verder >>

Open Call Summer SchoolDe Summer School is een tiendaagse intensieve leerperiode voor kunstacademie studenten en recent afgestudeerden van het hoger kunstonderwijs, gericht op het werken in de context van psychiatrie. 

Het Vijfde Seizoen is een residency in de psychiatrie. Professionele kunstenaars werken er één seizoen en maken een nieuw werk gericht op geestelijke gezondheidszorg. De kunstprojecten van Het Vijfde Seizoen agenderen issues over de positie van mensen met een psychische ziekte en vertellen het verhaal van de patiënten. 27-6-19

reageer / lees verder >>

Prijsvraag Kunstobject KNAW


KNAW, Den Haag

De KNAW schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerpen en (laten) vervaardigen van een kunstobject dat kan worden uitgereikt aan de twaalf winnaars van de KNAW Early Career Award: getalenteerde jonge wetenschappers die vernieuwend onderzoek doen. Met de prijsvraag wil de KNAW ook jonge kunstenaars een stimulans voor hun loopbaan bieden.

De winnaar ontvangt een prijs van € 7.500. Daarnaast is voorzien in een budget voor jaarlijkse productie van de kunstobjecten gedurende een periode van vier jaar. Deze kunstopdracht is voor zelfstandig kunstenaars – werkzaam in Nederland – die niet langer dan zeven jaar geleden zijn afgestudeerd aan een hbo-kunstopleiding of daarmee vergelijkbare instelling. Meer informatie op de site van de KNAW19-6-19

reageer / lees verder >>

Muurschildering gevraagd voor LeerdamIn Leerdam is een werkgroep bezig om muurschilderingen aan te laten brengen op daarvoor geschikte locaties in de binnenstad van Leerdam. Eén van de locaties waar een muurschildering zou moeten komen, betreft het pand van Restaurant La Stancia op de hoek van de Hoogstraat en de Zuidwal (zie foto).

Wij zijn op zoek naar professioneel werkende beeldend kunstenaars die op basis van de onderstaande randvoorwaarden geïnteresseerd zijn in deze opdracht. De maximale vergoeding bedraagt EUR 8.500 (inclusief BTW). Reacties kunnen gestuurd worden voor 12 juli 2019. Meer informatie vind je op Kior-Leerdam en via e-mail Liesbeth Romkes19-6-19

reageer / lees verder >>

Gastexposanten gevraagd!Pop Up Galerie – Kunstwinkel HOOGLANDER

Sonja Hooglander begint op 22 juni in de Oudestraat te Assen een Pop Up Galerie en Kunstwinkel. In de Galerie zal naast haar eigen werk ook kunst te zien zijn van gastexposanten. Ze wil divers werk presenteren, om de maand wisselen en zich richten op een breed publiek. Met betaalbare maar kwalitatief goede kunst.

Hooglander wil met haar galerie ook een springplank vormen voor beginnende kunstenaars. Er zullen presentaties gehouden worden door de gastexposanten en er worden lezingen gegeven door professionele kunstenaars. Informeer naar de mogelijkheden. 06-11301878 of Sonja Hooglander per e-mail. 9-6-19

reageer / lees verder >>

Oproep kunstenaars voor 25-jarige LOADe overkoepelende landelijke atelierbeheer organisatie, Het LOA, bestaat in 2019 25 jaar.  Een mooie gelegenheid om stil te staan bij de geschiedenis van atelierbeheerstichtingen en de rol die zij voor kunstenaars, steden en gemeenten vervullen. 

Er wordt een documentaire gemaakt met dit thema en er wordt op 31 oktober in Utrecht een feestelijke middag georganiseerd voor kunstenaars, partners, overheden, culturele instellingen, woningbouwcorporaties, kunstonderwijsscholen en projectontwikkelaars om mee te praten over de toekomst van creatieve plekken in de stad. 27-5-19

reageer / lees verder >>

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.