Beroeps Organisatie Kunstenaars

Oproep kunstenaars voor 25-jarige LOADe overkoepelende landelijke atelierbeheer organisatie, Het LOA, bestaat in 2019 25 jaar.  Een mooie gelegenheid om stil te staan bij de geschiedenis van atelierbeheerstichtingen en de rol die zij voor kunstenaars, steden en gemeenten vervullen.

Er wordt een documentaire gemaakt met dit thema en er wordt op 31 oktober in Utrecht een feestelijke middag georganiseerd voor kunstenaars, partners, overheden, culturele instellingen, woningbouwcorporaties, kunstonderwijsscholen en projectontwikkelaars om mee te praten over de toekomst van creatieve plekken in de stad.

De locatie voor deze middag is een bijzondere (hangar-)shelter in het natuurgebied Park Vliegbasis Soesterberg. De afmetingen van de shelter zijn 38 bij 25 en 8 meter hoog. In deze grote loods verwachten we tussen de 150-200 mensen te ontvangen. De ruimte is nu nog leeg, dat biedt bij uitstek de kans voor kunstenaars om voor deze dag een origineel en passend concept te bedenken, dat de gasten voedt zowel in letterlijke als figuurlijke zin.

We nodigen hierbij kunstenaars uit om een concept te bedenken dat zowel de binnen- als buitenruimte gebruikt en voorziet in een (vegetarisch) hapje. Ook een digitale uitnodiging hoort bij het concept.

Voor de uitvoering is een bedrag van € 4.000,- (incl. btw) beschikbaar.  Op woensdag 26 juni zijn de pitches voor de geselecteerde concepten. Tijd en plaats van de pitch worden nader bekend gemaakt, die zijn afhankelijk van het aantal inzendingen.

Wij nodigen jullie uit om voor 16 juni 2019 te reageren met geweldige plannen!

Documentatie (digitaal) met een begroting kan voor 16 juni worden gestuurd naar Marjolein van Alfen Voor meer informatie en foto’s kun je bellen met Marjolein: 06-18366004. 27-5-19


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.