Beroeps Organisatie Kunstenaars

Prijsvraag Wandkunst onderdoorgang Torenvlietbrug


RHDHV in opdracht van Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland schrijft in samenwerking met de gemeente Oegstgeest de openbare prijsvraag Wandkunst onderdoorgang Torenvlietbrug Oegstgeest uit onder professionals. In het kader van de aanpassingen aan de N206 Ir. G. Tjalmaweg, onderdeel van de RijnlandRoute, wordt de bestaande Torenvlietbrug over de Oude Rijn aangepast. Voor de onderdoorgang in Oegstgeest wordt gevraagd om een doorlopende kunsttoepassing op de wand die passanten een aantrekkelijke en verrassende omgeving biedt. De provincie is van plan het winnende plan uit te voeren.

RijnlandRoute
De RijnlandRoute is een nieuwe weg tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rond Leiden en Katwijk. De aanpassingen aan de N206 Ir. G. Tjalmaweg maken deel uit van de RijnlandRoute. 

Prijsvraag
De Torenvlietbrug ligt in twee gemeenten: de oostoever in Oegstgeest en de westoever in Katwijk. Het maaiveld onder beide oevers wordt opnieuw ingericht en publiek toegankelijk gemaakt. De bedoeling is dat de Rijnoevers beleefbaar en bereikbaar worden en als aantrekkelijk verblijfsgebied worden ingericht. De prijsvraag betreft de onderdoorgang in de gemeente Oegstgeest.

Procedure
De prijsvraag staat open voor professionele ruimtelijke ontwerpers zoals architecten, industrieel ontwerpers, kunstenaars, civiel technici etc. Geïnteresseerden in deelname kunnen een portfolio inzenden. De deadline is 20 juni 2019. Meer informatie vind je op: Arch-Lokaal. 24-4-19

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.