Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Open Call Refresh Amsterdam: ‘Sense of Place’ Initiatief Amsterdam MuseumBen jij een maker en voel je je in je creatief werk verwant met grootstedelijke thema’s? Maak dan voor 13 maart gebruik van de Open Call van Refresh Amsterdam en zorg dat jouw werk dit najaar overal in de stad te zien is.

De cultuur van een stad als Amsterdam is niet statisch maar wordt bepaald door mensen met allerlei achtergronden, netwerken en tradities die constant in beweging zijn. Mensen die zichtbaar en onzichtbaar met elkaar verbonden zijn, zich proberen thuis te voelen, en zich tot elkaar moeten verhouden. ‘Sense of place’ gaat over mensen, hun perceptie van een plaats en de manieren waarop ze van die plek een thuis maken.

Sense of Place is het thema van Refresh Amsterdam, een initiatief van het Amsterdam Museum waarin hedendaagse makers met een artistieke praktijk worden uitgenodigd hun visie op het thema voelbaar en deelbaar te maken via hun werk. 19-02-20

reageer / lees verder >>

Open Call: residentie masterclassGalerie Pouloeuff zoekt kunstenaars voor de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3. Ben jij al een paar jaar afgestudeerd van de kunstacademie en wil je je verder ontwikkelen vanuit je eigen autonome kracht, en zien wat die kracht is? Meld je dan aan voor deze 4-weekse residentie-masterclass in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. 

Onder begeleiding van beeldhouwer Ad de Jong uit Amsterdam ga je tijdens de residentie intensief aan het werk om tot de kern te komen van jouw kunstenaarschap binnen je eigen discipline. En de moeilijkheden en grenzen te doorbreken die je daarin tegenhouden om verder te groeien als beeldend kunstenaar. De residentie periode is van 2 september tot 26 september, waarin de ruimte van de galerie zal functioneren als werkruimte.

reageer / lees verder >>

Oproep geluidskunstenaars STEIMSTEIM Amsterdam nodigt geluidskunstenaars uit om deel te nemen aan macroTONE. Na microTONE, waarbij kunstenaars gevraagd werd om geluidskunst in een doos voor één persoon te ontwerpen, wordt er uitgezoomd met op macroTONE. Dit gaat over het realiseren van een geluidskunstwerk voor een specifieke architectuur / gebruiksruimte.

Voor deze oproep werkt Steim samen met Marineterrein Amsterdam en richt zich op op de langwerpige architectuur van de schietbaan. 19-2-2020 

reageer / lees verder >>

Car Art: Cal for ArtistsMet de auto als vertrekpunt is het Car Art Festival op korte termijn op zoek naar bestaand en nieuw werk voor binnen en buiten. Voor en tijdens de Granprix in Zandvoort zal het werk een expositie vormen in het HDMZ Museum Zandvoort, ook is er een publiek toegankelijke kunstroute. Heb je ideeën voor een autogerelateerd project? 

Voor beeldend kunstenaars is Car Art een bijzonder platform om werk te tonen. De mogelijkheden tot exposeren van bestaand en/of nieuw werk zijn zowel in het HDMZ museum als in de openbare ruimte. Beeldend kunstenaars die werk maken binnen een context of in de publieke omgeving krijgen de ruimte voor landschapskunst, installaties of situation-art. Bekijk www.carartfestival.nl/call-for- 6-2-2020

reageer / lees verder >>

Kunstwerk voor de Sluisbuurt in Amsterdam


Artist impression van de Sluisbuurt

Op het kruispunt van 2 waterwegen en op de grens van de stad en waterland, ontstaat de komende jaren de Sluisbuurt in Amsterdam. Via een prijsvraag zoekt de gemeente een ervaren kunstenaar die een tijdelijk, beeldbepalend kunstwerk kan ontwerpen en maken voor in de openbare ruimte.

Het kunstwerk moet in het zuidoostelijke puntje van de Sluisbuurt komen te staan, dichtbij de kruising van de IJburglaan en de Zuiderzeeweg.

Kunst is de eerste stap
Eén van de eerste zichtbare stappen in de ontwikkeling van de Sluisbuurt is een prijsvraag voor een tijdelijk beeldbepalend kunstwerk; een kunstwerk dat helpt om de Sluisbuurt onder de aandacht van de Amsterdammer te brengen. 30-1-20

reageer / lees verder >>

Oproep aan beeldend kunstenaars en ontwerpers. Voor een kunstopdracht in de gemeente Dronten.Thema
Het werk moet de identiteit van de gemeente Dronten weerspiegelen, dat door inwoners samengevat is in drie begrippen: ruimte, saamhorigheid en trots. De voorkeur gaat uit naar een werk met een hoge belevingswaarde. De vorm is vrij. 

Wie zoeken we?
We zoeken kunstenaars die affiniteit hebben met de gemeente/ de regio. Daarvoor is het niet noodzakelijk dat de zij in de regio wonen. De gemeente wil nadrukkelijk een kans geven aan jonge kunstenaars.

Planning 
Geïnteresseerden kunnen t/m 27 februari hun interesse kenbaar maken door het insturen van hun cv en motivatie. De gemeente zal 4 tot 6 cv’s selecteren, de geselecteerde kunstenaars/ ontwerpers ontvangen een uitnodiging voor het indienen van een schetsontwerp. 

Interesse?  
Kijk op www.dronten.nl/kunstwerkgemeentehuis voor meer informatie over het selectieproces, het Programma van Eisen, de planning en meer. 27-01-20   

reageer / lees verder >>

Inschrijving Kunstbeurs 611 Open!''Het is zover: Kunstbeurs 611 gaat van start en we willen jou er graag bij hebben! Want jij bent als kunstenaar de spil van deze beurs.

De site is online, dat betekent dat je je vanaf vandaag kunt aanmelden voor deze nieuwe verkoopbeurs op een unieke locatie: SHELTER 611 van Park Vliegbasis Soesterberg. Een verkoopbeurs waar jij in contact komt met kunstliefhebbers én potentiële kopers. We zijn anders dan je gewend bent van commerciële kunstbeurzen. De kosten voor deelname zijn laag, omdat we uitgaan van het principe door en voor kunstenaars. We bouwen de beurs letterlijk samen op én we rekenen geen commissie.

Deelnemen
Er kunnen maximaal 45 professioneel werkende kunstenaars meedoen. Iedere aanmelding wordt door een onafhankelijke commissie beoordeeld. De ballotagecommissie bestaat uit drie personen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in verschillende disciplines binnen de kunst. Kosten voor deelname zijn € 170 per stand. 25-01-20

reageer / lees verder >>

Stichting Scarabee zoekt kunstenaars


'Vrijheidsbeelden', Artborne 2019, Kunstwerk en foto:Bouke Bruins

VERLENGING INSCHRIJVING ARTBORNE PROJECTEN: 1 MAART
De Stichting Scarabee zoekt twee kunstenaars voor twee Artborne-kunstprojecten tijdens de Airborne Wandeltocht op 5 september 2020. Ruim 30.000 wandelaars lopen deze tocht ter herdenking van WOII.

Artborne projecten zijn visueel prikkelend en sterk uitnodigend tot interactie. De projecten zijn bedoeld om de wandeltocht te verrijken door hun aanlsuiting op de Slag om Arnhem (1944), het landschap of hedendaagse visie op het begrip 'vrijheid'. 15-1-20

reageer / lees verder >>

Aanmelding KunstKijk Goeree-OverflakkeeDe werkgroep KunstKijk, als onderdeel van de Stichting Podium, organiseert jaarlijks een kunstevenement op Goeree-Overflakkee. Het doel is zo laagdrempelig mogelijk, twee- en driedimensionale kunst van hoog niveau, onder de aandacht van het publiek te brengen.

In de week van Hemelvaart (20 mei t/m 24 mei), wordt professionele beeldende kunst geëxposeerd, zowel binnen als in de buitenlucht. De soms onverwachte locaties liggen verspreid over het eiland. Op verschillende momenten en op wisselende locaties wordt er samengewerkt met vertegenwoordigers van andere kunstdisciplines. Zo vinden er o.a. op diverse locaties ook muziekoptredens plaats.

We willen beeldende kunstenaars uitnodigen zich in te schrijven voor de selectieprocedure. Naast schilder-, beeldhouwkunst, grafiek, sieraden en textiele vormgeving, zijn met name experimenten in de vorm van installaties, land-art, performances zeer welkom. 14-1-20

reageer / lees verder >>

Amsterdam zoekt kunstenaars voor CAWA


Amsterdam, Archief BOK

De gemeente Amsterdam is op zoek naar drie kunstenaars voor de CAWA; de Commissie Ateliers (Woon)Werkpanden Amsterdam. De CAWA bestaat uit acht leden die samen een gevarieerde expertise en achtergrond hebben. 

De gemeente Amsterdam is specifiek op zoek naar twee autonoom medewerkers met internationale beroepspraktijk en één autonoom maker met een lokaal netwerk. 

De commissie komt maximaal 14 keer per jaar bijeen. Voor het bijwonen van een vergadering wordt een vacatievergoeding van €200 verstrekt. Voor een stand van zakengesprek met de broedplaatsen wordt een bedrag van €100 betaald (ongeveer 2x per jaar). Deadline: 18 januari. 10-01-20

reageer / lees verder >>

Kunstenaar gevraagd voor Folly Art Norg


Folly 'Falling Trees'

Stichting Amonet uit Norg organiseert voor het derde achtereenvolgende jaar Folly Art Norg.

Folly Art Norg is een cross-over tussen beeldende kunst, architectuur, bouwkunst, landschap art, scenografie en vakmanschap. De organisatie wil ontwerpers een kans geven een folly te realiseren en bezoekers de gelegenheid geven deze folly’s te bekijken in de natuurlijke omgeving van het toeristische esdorpenlandschap van Norg, Drenthe.

Stichting Amonet daagt iedereen uit om deel te nemen aan dit unieke evenement door hun folly ontwerp in te sturen en kans te maken op de hoofdprijs van € 5.000,- Vijftien folly’s zullen in 2020 in augustus worden gerealiseerd. 10-1-20

reageer / lees verder >>

Deelname Kunstmaand AmelandKunstmaand Ameland is een grote manifestatie op Ameland, in de gehele maand november. Van 1 t/m 30 november zijn op het eiland tientallen locaties ingericht met exposities van uiteenlopende aard. Deelname staat open voor iedereen die als professioneel kunstenaar werkzaam is in Nederland, Duitsland of een van de Scandinavische landen. Kunstenaars kunnen zich aanmelden tot 31 januari 2020.  8-1-20

reageer / lees verder >>

Oproep: Exposeren bij Kunstmoment Diepenheim

Kunstmoment Diepenheim zoekt voor 2020 kunstenaars die willen deelnemen aan de 16e editie. Verschillende disciplines kunnen deelnemen, waaronder schilders, beeldhouwers, videokunstenaars etc.
 
Kunstmoment Diepenheim wordt in 2020 gehouden van 9 t/m 18 oktober. Aanmelden kan via de site van Kunstmoment Diepenheim. 28-12-20

reageer / lees verder >>

Open Call Noorderlicht 2020


Museum Belvedere in Heerenveen, hoofdlocatie van Noorderlicht 2020

Tijdens het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020 staan het denkkader en de energie van generatie Z centraal, de jongste generatie wereldburgers. De manier waarop zij interacteren met hun dystopische toekomstperspectief is een bron van uiteenlopende emoties.

De oudsten van Generatie Z zijn midden jaren negentig geboren. Vanzelfsprekend zijn zij de opvolgers van de generaties die met de letters X (1960 – 1980, Pragmatisten) en Y (1980 – 1995, Millenials) worden aangeduid. X en Y kun je ruwweg beschouwen als hun grootouders en ouders, die hun erfenis doorgeven aan een nieuwe generatie.

Voor alle generaties fotografen en kunstenaars
Om een beeld te schetsen van de processen die gaande zijn wil Noorderlicht niet alleen een beroep doen op fotografen en kunstenaars die tot Generatie Z behoren. Een collectieve beweging is passend bij de geest van het onderwerp. Iedereen is welkom om bij te dragen aan het aansnijden en aanscherpen van de onderwerpen die onder de aandacht gebracht kunnen worden: alle generaties, individuen dan wel collectieven. 

Dit geldt ook als je mening anders is dan hiervoor geschetst, als je vindt dat andere ingrediënten van het verhaal of andere existentiële behoeftes op de voorgrond zouden moeten komen. Noorderlicht roept dan ook iedereen op voor een Open Call die de praktij van de fotografie voorbij gaat, om je grenzen letterlijk en figuurlijk te verleggen. 

Deadline
Voorstellen kunnen worden ingediend tot 20 februari 2020. Inzendingen voor de open call zijn gratis. Geselecteerde kunstenaars ontvangen een vergoeding volgens de Nederlandse richtlijnen voor kunstenaarshonoraria bij groepstentoonstellingen.

Het Noorderlicht Festival
Generation Z is de 27ste editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival en vindt plaats van 20 juni tot en met 20 September 2020.  Museum Belvédère in Heerenveen is partner en hoofdlocatie, dit wordt aangevuld met locaties in Heerenveen en Leeuwarden. 

Noorderlicht is een internationaal podium voor kunstenaars die fotografie en belendende media in al haar verhalen, vormen en veranderingen inzetten voor de verbeelding van hun betrokkenheid bij de maatschappij. Lees meer ver de Open Call Generation Z op de site van Noorderlicht. 28-12-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Beelden aan de Hoornse kust


Adri Fluiter- De Pointing Flames

Stichting In Den Beginne organiseert de afgelopen elf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo'n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan.


De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 20-12-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Nieuwe ExpositiemogelijkhedenBOK gaat in het nieuwe jaar samen werken met presentatiepodia waar alleen leden voor in aanmerking komen.


De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen in de kunstwereld geweest, waarbij de Beroeps Organisatie Kunstenaars als grootste belangenbehartiger ook op het artistieke vlak een steeds prominentere rol vervuld. BOK heeft daarnaast de best bekeken website als het gaat om het plaatsen van kunstopdrachten en andere oproepen, zoals de inschrijving voor exposities, voor professionele beeldende kunstenaars in Nederland en Vlaanderen.

BOK gaat niet concurreren met partijen waar we mee samen werken en ook niet op de stoel van de curator zitten. Deze aankondiging is daarom ook een open oproep aan organisatoren van (verkoop)exposities om deze rol te vervullen.

De rol van BOK, met een uitgebreid netwerk in de kunstwereld, zal vooral faciliterend en ondersteunend zijn. Het curatorschap wordt uitgevoerd door de podia voor beeldende kunst. 5-12-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Amsterdam Light FestivalLinksboven: Surface Tension door Tom Biddulph & Barbara Ryan. 
Rechtsboven: Butterfly Effect door Masamichi Shimada. 

Linksonder: Atlantis door Utskottet. 
Rechtsonder: Butterfly Effect door Masamichi Shimada. 
Fotocredits: Janus van den Eijnden


Open Call: Het Amsterdam Light Festival roept creatievelingen van over de hele wereld op - van kunstenaars en ontwerpers tot architecten - om een kunstwerk concept in te dienen voor de negende editie van het festival: 'When Nature Calls'.

Het maximumbudget voor de productieosten van een kunstwerk is 40.000 euro, De artist fee bedraagt 2.500 euro. De deadline voor de inzending is op 20 januari 2020. Alle kunstenaars worden verbonden aan een curator, een lichtontwerper en een technisch producent.
3-12-2019

reageer / lees verder >>

Schrijf je in voor Rondje Noord, AmsterdamOp 9 en 10 mei 2020 organiseert HOOGLANDER Art Expo het Kunstevenement RONDJE NOORD in LOODS 6 in Amsterdam.

Hier kunnen kunstenaars (alle disciplines) uit de drie Noordelijke provincies (Dr, GR, FRL) zich presenteren en hun werk tonen en verkopen. Het zal een sfeervolle aangelegenheid worden waarbij je de mogelijkheid hebt je netwerk te vergroten. Ook is er een Cafe-Restaurant boven in hetzelfde pand aanwezig, de Kompaszaal, en er zal live muziek aanwezig zijn.

De kunstenaars hebben zo de mogelijkheid de Noordelijke kunst te vertegenwoordigen in Amsterdam. Dit is je kans om je kwaliteit te tonen buiten de regio.

Je kan je voor 1 of 2 dagen inschrijven, zie de prijzen hieronder. Het is natuurlijk leuk als je zelf aanwezig bent (je mag ook een demonstratie geven), maar je kan je plek ook veilig onbeheerd achter laten en je werk tonen. Meer informatie vind je op Hooglander Art Expo. 8-11-19

reageer / lees verder >>

Open Call: You can't paint that!

Smash the narrative!

Kunstprijs & tentoonstelling in Amsterdam |
Open call 01-08-2019 t/m 31-12-2019
Kunstenaars kunnen zich aanmelden dmv het aanmeldformulier:
Contact: e-mail Smash the Narrative.
 
Het doel van dit project is om, door middel van kunst, de publieke discussie over belangrijke politieke en sociale kwesties te bevorderen. Elke twee jaar organiseren we deze kunstprijs met betrekking tot een specifiek, actueel onderwerp.
 
Het thema van dit jaar heeft als titel "You can't paint that!". Dit onderwerp verwijst naar taboe en censuur. Het is op dit moment een hot topic, over overheden, onderwijsinstellingen en grote technologiebedrijven die zelf beslissen welke ideeën wel of niet kunnen worden besproken of getoond. 

reageer / lees verder >>

Atelier/ Expositieruimte te huur in DordrechtPer direct is, vanwege verhuizing, een werk- en expositieruimte te huur in het centrum van Dordrecht. Het atelier is gevestigd aan de Wijnstraat, in de historische binnenstad. Vanwege de ligging in het centrum van Dordt is dit een uitgelezen locatie. De ruimte deel je met een andere kunstenaar, waardoor de kosten redelijk te dragen zijn. Iedere eerste zondag van de maand worden de deuren geopend voor 'kunstrondje Dordt'. Bij interesse kun je contact opnemen met Jeannette Meijer. Haar mailadres: Jeannette Meijer. Website: Jeannette Meijer. 26-10-19

reageer / lees verder >>

Oproep Beeldentuin CuijkKunstenaars uit geheel Nederland die interesse hebben om een beeld te exposeren, zijn van harte welkom. In onze beeldentuin staan ca. 25 beelden, waarvan elk jaar de helft wordt vervangen.

Uw kunstwerk staat voor de duur van 2 jaar in de open lucht en dient uit duurzaam en weerbestendig materiaal te bestaan. Voor het kunstwerk zal een honorarium van € 400,= voor 2 jaar worden betaald en is gedurende de expositie verzekerd. Transportkosten worden tegen een vast tarief vergoed.

De opening van de expositie is op de laatste zondag van april 2020. Uw kunstwerk moet ruim tevoren worden geleverd, denk aan begin april.

Bent u geïnteresseerd geraakt, meldt u zich dan vóór 31 december 2019 aan bij onze organisatie. 16-10-19

reageer / lees verder >>

Open Call Stedelijk Museum Amsterdam


Gemeentelijke Kunstaankopen 2020

De tentoonstelling Voorstellen tot Gemeentelijke Kunstaankopen 2020 in het Stedelijk Museum Amsterdam start vanuit een kritische blik op de museumcollectie met interesse in verhalen die ongezien blijven, genegeerd zijn of vaker verteld mogen worden.

Kunstenaars en ontwerpers worden aangemoedigd om projecten in te zenden met ongrijpbare, intuïtieve, en persoonlijke vormen van kennisoverdracht waarmee traditionele manieren van kennisvorming worden uitgedaagd.

Het Stedelijk zal een selectie van kunstwerken en ontwerpprojecten uit de tentoonstelling aankopen voor de collectie. Hoe kunnen kunstwerken en ontwerpen bijdragen aan deze kritische kijk op wat kennis kan zijn? Voor de tentoonstelling wordt met name gezocht naar projecten die bestaande of gangbare manieren van kennisvorming kunnen uitdagen.

De Open Call is voor kunstenaars en ontwerpers die in Nederland werken en/of wonen, nationaliteit is geen criterium. Er kan werk worden ingezonden tot en met 14 november 2019. Samen met een internationale jury zal het curatorenduo Britte Sloothaak en Fadwa Naamna een selectie maken die vanaf juni 2020 wordt tentoongesteld in het Stedelijk Museum.

Praktische informatie -
Kunstenaars en vormgevers kunnen zich aanmelden met bestaande werken, met werk in uitvoering of werken die ze voor deze tentoonstelling willen ontwikkelen. - Aanmelden kan uitsluitend via het online aanmeldingsformulier. - Vragen kunnen worden gestuurd naar GKA 2020 Stedelijk Museum - Gesprekken met de jury zullen plaatsvinden op 27-28-29 november 2019. Kijk ook op de site van het Stedelijk Museum

reageer / lees verder >>

Exposeer in 2020 bij Open Stal!Exposeren? Aanmelden kan tot 1 december 2019

Wij nodigen kunstenaars uit alle disciplines uit om documentatie te sturen van: recent werk, een CV en een retourenveloppe naar: Stichting Open Stal, Molenhoek 31, 8421PL Oldeberkoop. Ook digitaal solliciteren is mogelijk. De informatie kan in dat geval gemaild worden naar: kunstcommissie van Open Stal.

Alle informatie over de kunstroute is te vinden op onze website: Open Stal.

We roepen kunstenaars uit alle disciplines op om zich aan te melden. Meer informatie over de aanmelding is te vinden op: Open Stal/ 75 jaar vrijheid.

Over Kunstroute Open Stal
Stichting Open Stal organiseert van 11 juli t/m 9 augustus 2020 voor de 49ste keer de kunstroute Open Stal in Oldeberkoop. Het thema is ‘Imagine (vrede, vrijheid en verdraagzaamheid) ’. De route geniet landelijke bekendheid en is de oudste kunstroute van Nederland. Open Stal verwelkomt rond de 10.000 bezoekers per jaar.

Alle disciplines van de beeldende kunst zijn vertegenwoordigd in de jaarlijkse professionele kunstroute. De verschillende kunstvormen zijn een maand lang te zien op verschillende locaties, zowel overdekt als in de open lucht. Locaties, die in het dagelijks leven worden gebruikt om te wonen of te werken, zijn tijdens Open Stal ingericht als kunstruimte. Woningen, winkels, garages, groenstroken, tuinen, bos, de kerk, bus en school worden gastvrij ingezet voor de kunstmanifestatie in het pittoreske Oldeberkoop. 15-10-19

reageer / lees verder >>

Oproep indienen schetsontwerpen Kunstwerk Lingewaard


De wijk Loovelden te Huisssen, gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard doet een oproep om schetsontwerpen in te dienen voor een kunstwerk in de wijk Loovelden in Huissen. Het kunstwerk komt aan de Plaza, nabij de ingang van de wijk Loovelden.

Het kunstwerk moet voldoen aan verschillende eisen:
- Het kunstwerk moet gerelateerd zijn aan Romeinse vondsten/ opgravingen die in de wijk gedaan zijn, zoals grafkamer, een waskom, glaswerk;
- Het kunstwerk moet onderhoudsarm zijn en er moeten duurzame materialen gebruikt worden .
- Het mag geen zitobject zijn.
- Het kunstwerk mag geen gavaar voor het verkeer opleveren;
- Technisch verantwoorde plaatseing.
- Maximale budget dat beschikbaar is: 20.000 euro.

Procedure:
Uit de schetsontwerpen wordt een selectie gemaakt door de kunstadviescommissie van de gemeente Lingewaard. Daarop volgt een presentatie aan de wijk. Maximaal drie kunstenaars worden vervolgens gevraagd voor schetsontwerpen. Daarna volgt een opdrachtverlening voor een ontwerp/maquette, waarna er een definitieve keuze volgt. 
1-10-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Beeldenstorm DaglichtBeeldenstorm/Daglicht nodigt beeldend kunstenaars uit om voorstellen in te dienen voor het ontwikkelen van nieuw, onderzoekend werk. Vier kunstenaars worden geselecteerd voor een werkperiode. Deze kunstenaars krijgen de beschikking over de faciliteiten van de werkplaatsen, een materiaalbudget (€ 750,-) en advies en ondersteuning van werkplaatsadviseurs voor een periode van 60 dagen.

Beeldenstorm/Daglicht is een initiatief in Eindhoven met werkplaatsen waar makers kunnen experimenteren met materialen en technieken. We bieden mogelijkheden voor metaalgieten, glastechnieken en grafisch technieken. Voor advies en ondersteuning zijn er deskundige adviseurs aanwezig. www.beeldenstorm.org

Praktische informatie
Vier kunstenaars krijgen de ruimte om te experimenteren met materiaal en techniek. Voorwaarde is dat de kunstenaars gebruik maken van zowel de 2d (grafische) als 3d (metaal en/of glas) werkplaats. De werkperiode kan de aanvrager zelf bepalen. Dat kan een aaneengesloten of onderbroken periode zijn, afhankelijk van de aard van het te maken werken de mogelijkheden van de maker.

De periodes starten per 2-1-2020 en lopen tot uiterlijk...

reageer / lees verder >>

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.