Beroeps Organisatie Kunstenaars

Kunstopdracht Landmark A28: ontmoeting van wereldenTen noordoosten van Zwolle kruisen de snelweg A28 en de Vecht elkaar. Hier komen twee werelden samen: het Vechtdal en de stedelijke omgeving van Zwolle. Het is een ontmoeting van een wereld van rust met die van dynamiek, van natuur en cultuur, land en stad, langzaam en snel, verblijven en reizen.

De komende jaren wordt hier een nieuw infrastructureel knooppunt gerealiseerd dat de toegankelijkheid van het Vechtdal vergroot. Dit knooppunt of de kruising van de A28 met de Vecht biedt een ideale plek voor een landmark / kunstwerk als markering van de poort naar deze twee werelden. Het gaat om een ingreep die zowel opvalt in het landschap als daarop aansluit.

Partners van Ruimte voor de Vecht en gemeente Zwolle zijn op zoek naar kunstenaars die deze ambitieuze opdracht in een spraakmakend en toonaangevend kunstwerk kunnen vertalen.

Voor de kunstopdracht is een totaal budget beschikbaar van € 390.000 (excl. BTW)

Procedure:
Zend uw aanmelding vóór 14 januari 2019 9.00 uur in naar Poort van het Vechtdal en Zwolle. De inzending dient voorzien te zijn van beknopte visie op de opdracht. De inzendingen worden beoordeeld op basis van de criteria die zijn benoemd in het document ‘Openbare oproep’ dat u op de website vindt.

Maximaal 10 kunstenaars worden uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Maximaal 3 kunstenaars krijgen opdracht voor het maken van een schetsontwerp.

Vragen over de opdracht kunnen worden gesteld via Poort van het Vechtdal en Zwolle.

Er wordt een commissie samengesteld voor het selectieproces. Kunstenlab begeleidt deze kunstopdracht namens de opdrachtgever. 14-11-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.