Beroeps Organisatie Kunstenaars

Workshop website bouwen in Pouloeuff


Galerie Pouloeuff

Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest, ... je kunt tegenwoordig op een heleboel plekken binnen de digitale wereld je werk onder de aandacht brengen van je klanten en vrienden. 

Toch geeft alleen een eigen website je de vrijheid om dit op jouw manier te doen. Je bepaalt zelf hoe je jouw werk laat zien, je hebt alle vrijheid over de vormgeving en je bepaalt uiteraard zelf de structuur.

In deze workshop werken we met WordPress, veruit het grootste open source platform om sites mee te bouwen. Daarbinnen werken we met het thema "Enfold", deze staat in de top 3 van meest verkochte thema's. 

Dit betekent overigens niet dat alle Enfold sites er hetzelfde uitzien, de kracht zit juist in haar flexibiliteit. 
Zowel qua vormgeving en uitstraling als qua functionaliteiten. Van eenvoudige one-pager, tot uitgebreide portfolio site of zelfs een meertalige webshop, alles is mogelijk.

Tijdens de workshop maken jullie in sneltreinvaart kennis met WordPress, het thema Enfold en een aantal handige plugins en leren jullie je eigen portfolio te publiceren en beheren. Bas laat jullie de mogelijkheden zien en helpt met het maken van (technische) keuzes.

Na afloop van de workshop zijn dit de resultaten: 
• Heb je de basis voor een werkende site op je eigen domein met eigen logo, kleuren en lettertypes. 
• Heb je je portfolio (voor een deel) online staan en weet je hoe je nieuwe items kunt toevoegen. 
• Heb je kennis van WordPress zodat je zelf pagina's, portfolio items en nieuws/blogs kunt beheren. 
• Kun je zelf menu's aanmaken en beheren. 
• Kun je een contactformulier toevoegen aan je website. 
• Heb je kennis van de Yoast zoekmachine optimalisatie plugin.

Wie is Bas Verweij?
Bas over zichzelf: "Als Interaction Designer bevind ik me altijd op het grensvlak van ontwerp, bouw en inhoud. Bij elke opdracht ligt mijn rol weer ergens anders, afhankelijk van de wens, de kennis en de ambitie van de klant. Ik laat mensen graag zien hoe ze zelf met de site aan de slag kunnen, zodat ze mij uiteindelijk niet meer nodig hebben.

De combinatie van design, techniek in relatie tot de inhoud – of dat nou hoofdzakelijk beeld is of juist alleen maar tekst – maakt het voor mij interessant. Daarnaast run ik een co-working space op Rotsoord in Utrecht, genaamd DAAR. Hier kun je op werkdagen met een strippenkaart of abonnement aan 't werk. In de avonden en weekends is de ruimte te huren voor het geven van bijvoorbeeld workshops of exposities. Door het realiseren van DAAR kan ik inmiddels ook interieur- en meubelmaker toevoegen aan mijn CV.Het is geweldig om na jaren alleen binnen het digitale domein te bouwen, nu ook daadwerkelijk fysieke, tastbare zaken te ontwerpen en (zelf) te kunnen bouwen.

Vereisten deelname cursus
• Een werkende hostingomgeving en domeinnaam
• Een laptop

Wat je alvast kunt doen
• Registreer je eigen domein via neostrada.nl 
• Bestel een hostingpakket via neostrada.nl – de goedkoopste volstaat, upgraden kan later altijd.
• Verzamel beeldmateriaal: foto's van je werk, teksten, huisstijl elementen zoals lettertypen en logo en neem deze mee.

Kosten?
• € 50,-- inclusief B.T.W. Ben je tot drie jaar geleden afgestudeerd, dan krijg je een fikse korting op de workshops. Omdat wij jonge talenten graag verder op weg helpen.
• € 80,-- inclusief B.T.W. Voor als het al wat langer geleden is dat je afstudeerde. Dit bedrag is nog altijd onder de kostprijs.

Deze tarieven gelden per persoon voor een dagvullende workshop en zijn inclusief lunch. De workshop duurt van 10.00 tot 16.30 uur.

Voorwaarden
• Je inschrijving is pas geldig na betaling, die wij voor aanvang van de workshop ontvangen.
• Je ontvangt een factuur.
• Mocht je onverhoopt niet deel kunnen nemen, dan kan een collega kosteloos je plaats benutten.
• Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang van de workshop wordt 50% annuleringskosten in rekening gebracht.

Waar en wanneer?
De workshops worden in kleine groepen van maximaal 10 personen gegeven in onze Galerie Pouloeuff gevestigd in Naarden-Vesting, op 22 november.

Inschrijven?
-  Je schrijft je in door een mail te sturen naar Keep An Eye Foundaion.

Onder vermelding van: de workshop die je wilt volgen, je naam, contactgegevens (naam, volledig adres/mail, telefoon/mobiel),het jaar dat je afstudeerde, waar dat was, de richting waarin je afstudeerde.

-  Alleen volledige aanvragen nemen wij in behandeling. 17-10-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.