Beroeps Organisatie Kunstenaars

Cultuurkust zoekt: docent modern schilderenCultuurkust gelooft in het ontdekken en ontwikkelen van talent in alle leeftijden en alle lagen van de samenleving. Daarom bieden we voor iedereen in Harderwijk en de regio cursussen en workshops in alle kunstdisciplines.

Daarnaast hebben we een actieve afdeling voor het basisonderwijs, bieden we workshops aan bedrijven en in de maatschappelijke zorg en organiseren we open podia en festivals.

Voor de afdeling vrije tijd zijn wij op zoek naar een ervaren

DOCENT MODERN SCHILDEREN
1 x per 2 weken / 12 lesdagen op donderdagavond met expertise op het gebied van tekenen, schilderen, mixed media en hedendaagse kunst.

De cursus Modern Schilderen is een jaarlijkse terugkerende cursus op donderdagavond van 2,5 uur voor gevorderde amateurschilders. In de cursus worden de deelnemers door de docent uitgedaagd het experiment aan te gaan en een eigen stijl te ontwikkelen. Er wordt themagericht gewerkt, moderne kunst vormt een inspiratiebron, het beeldend werk wordt regelmatig besproken in de les. Deze cursus bestaat deels uit begeleide lessen door de docent en daarnaast vrij werken in het atelier op de donderdagavonden. Start: november 2018.

Cultuurkust zoekt: Een coachend kunstenaar-docent die merendeels gevorderde cursisten weet uit te dagen en verschillende werkwijzen en technieken kan aanreiken. Je bent geïnteresseerd in het leerproces van de verschillende deelnemers en in staat hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Je brengt je eigen kennis en expertise mee als autonoom kunstenaar en hebt een brede kennis van de moderne kunst. Je weet de groep te motiveren en begeleidt iedere cursist op eigen niveau en interesse. Je hebt oog voor de groepsdynamiek en weet de verschillende niveaus van de deelnemers binnen de lesstof te combineren.

Functie eisen: 
* Afgeronde opleiding aan een relevante kunstvakopleiding / kunstacademie
* Afgestudeerd op beeldende vorming of autonome kunst, lesbevoegdheid
* Visie op lesgeven en een coachende stijl van procesbegeleiding
* In staat inhoud te geven aan de lessen, en de cursus organisatorisch vorm te geven
* Denkend en motiverend vanuit de moderne kunst, technisch breed georiënteerd

Het geven van een proefles aan de deelnemers van de cursus kan tot de selectieprocedure behoren. Indien je interesse hebt in verschillende doelgroepen is er op termijn uitbereiding mogelijk in de werkgebieden van de organisatie: lessen in de vrije tijd en onderwijsprojecten.

Wij bieden: Een uitdagende functie in een gemotiveerd docententeam in een dynamische organisatie. Cultuurkust werkt met opdrachten aan zzp-ers en hanteert uurtarieven van € 35,00-42,50. Dit in overleg en op basis van aantoonbare leservaring.

Reageren: Je schriftelijke reactie met motivatie en CV graag voor 10 oktober sturen aan: Bas Grömmel, coördinator cursussen vrije tijd, cursussen@cultuurkust.nl Het meesturen van je portfolio met eigen werk wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Marijke Licher, te bereiken op 0341-721021. Zie ook: Cultuurkust/cursussen. 25-09-18

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.