Beroeps Organisatie Kunstenaars

OPEN OPROEP GASTCURATOREN - MAART KUNSTROUTE 2019Voor de categorie kunstopdrachten: de zevende editie van MAART Kunstroute in Waregem vindt plaats van 29 tot 31 maart 2019. Het druk bezochte kunstparcours verbindt zes locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van fel gesmaakte hedendaagse kunstexpo’s en performances. Via een uitgestippelde wandel/fietsroute kan de bezoeker halt houden in Be-Bart, BruthausGallery, CC De Schakel, Zaal 29 (Kunstacademie), Claessens Canvas en Verde-Art Gallery. Op vrijdagavond 29 maart 2019 opent het kunstparcours met een feestelijke nocturne.

Tijdens het weekend kan MAART doorlopend worden bezocht. De toegang is gratis voor het publiek. Op sommige locaties vinden er speciaal opgezette initiatieven plaats gekoppeld aan MAART Kunstroute, vaak lopen de tentoonstellingen langer dan het weekend van MAART Kunstroute.

Voor de editie 2019 lanceert MAART een open oproep naar gastcuratoren. De organisatoren willen twee locaties (m.n. CC De Schakel, Zaal 29 in de Kunstacademie) toewijzen aan twee curatoren (of curatoren-collectieven) die een tentoonstelling samenstellen. Alle media komen in aanmerking. Met deze oproep beoogt MAART het professionele kunstenveld.

De selectie van gastcuratoren gebeurt op basis van een digitale portfolio. Uit de inzendingen zal de jury van MAART een selectie maken in functie van de kwaliteit van het concept en de coherentie van het geheel.

Deadline inzending digitale portfolio: 1 oktober 2018, te mailen naar Cultuur Waregem

Alle informatie over de open oproep en specificaties voor de digitale portfolio: www.waregem.be/maart

Beeldmateriaal van vorige edities van MAART Kunstroute vind je op de facebookpagina kunstopdrachten 14-06-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.