Beroeps Organisatie Kunstenaars

Curator gezocht voor Biënnale GelderlandDe volgende editie van de Biënnale Gelderland komt eraan! Museum Arnhem en Museum het Valkhof organiseren de Biënnale afwisselend. In 2019 is Museum Arnhem organisator. De tentoonstelling vindt najaar 2019 plaats.

Het doel van de Biënnale Gelderland is het zichtbaar maken van de kunstproductie en kunstenaars van Gelderland. Dit wil de organisatie bereiken door in te zetten op een relevant thema, en door opdrachten te verstrekken voor het maken van nieuw werk speciaal voor de tentoonstelling. Naast de tentoonstelling is er ruimte voor een randprogramma.

Relatie mens & natuur
Het thema voor de Biënnale Gelderland 2019 is de relatie tussen mens en natuur. De deelnemers aan de biënnale zijn kunstenaars die betekenis hebben voor Gelderland. Zij zijn woonachtig in de provincie, hebben op een andere manier een Gelderse verbinding, of sluiten in hun werk thematisch aan op onderwerpen die in Gelderland spelen. Voor iedere editie wordt er gezocht naar een mix van ervaren kunstenaars en jonge talenten.

Aanmelden als curator
Museum Arnhem nodigt curatoren uit een tentoonstellingsplan te leveren voor de 11e editie van de Biënnale Gelderland. Uit de inzendingen wordt een voorstel gekozen dat verder uitgewerkt mag worden. Het indienen van een beknopt plan kan tot en met 31 juli 2018.

Curatoren sturen een brief met CV en een beknopt plan van maximaal 2 A4 naar Biënnale Gelderland. Het plan moet in ieder geval een samenvatting bevatten van het concept voor de beoogde presentatie, inclusief curatorial statement. 

Een raad van advies selecteert een voorstel. De geselecteerde curator krijgt een uitnodiging om het beknopte plan uit te werken en in september 2018 te presenteren. De uitgekozen curator ontvangt hiervoor een honorarium van 2500 euro exclusief BTW.

Criteria & Kunstopleiding
De curator die gezocht wordt hoeft niet per se in Gelderland te wonen of te werken. Om als curator in aanmerking te komen voor de Biënnale Gelderland moet je wel een kunstopleiding gevolgd hebben, in de beeldende kunsten, kunstgeschiedenis of cultureel erfgoed.

Belangrijke data selectieprocedure in 2018: 
31 juli: indienen beknopt plan 15 augustus: uitnodiging tot verder uitwerken plan 15 september: inleveren uitgewerkt plan 30 oktober: lijst kunstenaars definitief Voor vragen kun je contact opnemen met: July Ligtenberg 026 3515697 / 06 43227712 11-06-18 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.