Beroeps Organisatie Kunstenaars

Kunstopdracht Bogaardplein Rijswijk
LET OP: DEADLINE VERSTREKEN
In de gemeente Rijswijk (ZH) gaat dit jaar het Bogaardplein op de schop. De stenige, zwarte vlakte aan de voet van het stadhuis en winkelcentrum In de Bogaard verandert in een groen park waar buurtbewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Delva Landscape Architects tekende voor het ontwerp. Tussen het groen blijft er ruimte voor kleine evenementen, sporten en spelen. Het park zal uiteindelijk aansluiten op andere groene zones in de stad rondom de oude buitenplaatsen en landgoederen van Rijswijk.

In het nieuwe stadspark wil de gemeente ook kunst. Daartoe is een bedrag van € 200.000,- excl. BTW gereserveerd. De wens is een tastbaar kunstwerk te realiseren dat óf ontmoetingen faciliteert óf op een symbolische wijze het begrip ontmoeten verbeeldt. Het kunstwerk moet op een specifieke plek komen te staan. 

Op basis van een eerste globale schets/idee plus een korte motivatie, je CV en website selecteert de adviescommissie KunstRuimte maximaal 3 kunstenaars. De eerste vervolgstap is een uitgebreidere schetsopdracht inclusief begroting (€ 1.250,- excl. BTW). Eén daarvan wordt geselecteerd voor uitvoering. Geplande oplevering voorjaar 2019.

Interesse? Stuur je eerste schets/idee inclusief motivatie (waarom sluit deze opdracht goed aan bij jouw werk) plus je website digitaal en vóór uiterlijk 31 mei 2018 naar: Bernard de Wit (ook voor vragen), secretaris adviescommissie KunstRuimte, tel. 070 326 11 39. Adviescommissie KunstRuimte, Rijswijk. 14-5-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.