Beroeps Organisatie Kunstenaars

Curator gezocht voor Lichtfestival Knokke-HeistVoor de organisatie van een Lichtfestival 2018 nodigt de VZW Toerisme Knokke-Heist geïnteresseerden uit om een voorstel in te dienen voor de uitwerking van een Lichtfestival in Knokke-Heist dat nieuw en uniek is in België.

Voorstellen kunnen ingediend worden door een samenwerking van een curator en een of meerdere kunstenaars.  In uitzonderlijke gevallen kan de curator ook een team van curatoren zijn.

Knokke-Heist i s een van de belangrijkste shoppingsteden van België met veel aandacht voor kunst in de publieke ruimte.  Om de shoppingbelevenis in de eindejaarsperiode te versterken wil VZW Toerisme Knokke-Heist in december 2018 een uniek artistiek lichtfestival organiseren als mogelijke start van een nieuw jaarlijks initiatief.

Het project brengt een bekend of herkenbaar verhaal in de Kerst- en Nieuwjaarsfeer en gebruikt daarvoor hedendaagse lichttechnieken.

In de belangrijkste winkelstraten kunnen unieke en artistieke lichtinstallaties van internationaal erkende kunstenaars en designers worden geplaatst.  De werken liggen op een wandelcircuit dat wordt geaccentueerd met sfeervolle lijnverlichting.

Daarnaast wordt in een aantal afzonderlijk aangeduide straten en op enkele pleinen meer traditionele kerstverlichting en –versiering aangebracht.  Die kerstversiering is de basiskerstversiering om de gepaste kerst- en nieuwjaarsfeer te creëren in bepaalde straten en op pleinen.

VZW Toerisme Knokke-Heist organiseert hiervoor de eerste keer een open oproep naar curatoren die ervaring hebben met lichtevenementen. 
De oproep verloopt in twee fases :
- 1e fase : kandidaatstelling via een conceptueel voorstel
- 2de fase : de jury selecteert onder de inschrijvers maximum vijf kandidaten.  Die worden uitgenodigd om een verder uitgewerkt voorstel toe te lichten.

Het eerste lichtfestival Knokke-Heist vindt plaats van 8 december 2018 tot 7 januari 2019 met klemtoon op de zondagen.  De winkels zijn het hele jaar op zondag open. Meer informatie vind je op de pagina van het het Lichtfestival Knokke-Heist 2018.  09-05-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.