Beroeps Organisatie Kunstenaars

Ontwerpwedstrijd - Van Concept tot Constructie
LET OP: DEADLINE VERSTREKEN
De lucht is je plafond

Werk – zonder al te veel eisen – aan een ontwerp waar niet de functionaliteit, maar de ruimte, esthetiek en het materiaal leidend zijn. Dien je pitch voor een groot (bouw)kunstwerk gemaakt van bamboe in voor 1 juni 2018. Het winnende ontwerp wordt uitgewerkt in juni/juli en tentoongesteld tijdens Festival De Bouw in het Museumpark.

Aanleiding
Festival De Bouw daagt bezoekers, jong én oud, uit de spelende mens in hen wakker te maken. Kunstenaar Constant Nieuwenhuys (1920-2005) en specifiek zijn werk New Babylon is de inspiratiebron van de komende editie van Festival de Bouw Rotterdam. Hij bedacht een wereld als een labyrint met ontmoetingsplekken, waar mensen niet langer werken en zij hun eigen gang kunnen gaan. Bewoner van deze wereld is de homo ludens: de spelende mens, creatief en vrij.

Kunstopdracht / ontwerpwedstrijd voor kunstenaars & architecten
De Bouw bleek de afgelopen jaren niet alleen voor amateurbouwers, maar ook professionals, een fijne plek om te spelen met materialen. In dit kader vragen we kunstenaars en architecten aankomende editie mee te doen aan de ontwerpwedstrijd ‘Van Concept tot Constructie’.

Jurering
De jury bestaat uit zakelijk leider van De Bouw Joost Maaskant, artistiek leider van ZigZagCity Pieter Kuster, beeldend kunstenaar Ruud Reutelingsperger van het Observatorium en architectuurfotograaf Ossip van Duivenbode. Op 5 juni 2018 maakt de jury de winnaar bekend.

Selectie ontwerpen
Bij de selectie van de ontwerpen wordt gekeken naar de volgende punten:
– Het creëren van een ruimtelijke ervaring;
– Het gebruik van spannende structuren;
– Publieksbeleving;
– Uitvoerbaarheid en realisatie

Praktische informatie
– Dien een conceptschets in voor 1 juni 2018.
– De inzending bevat naast een ontwerpschets (max. A3) een korte motivatie van ongeveer 20 regels. – Er mogen maximaal 3 referentiebeelden worden gegeven.
– De constructie moet ruimte innemen met een maximum van 10x10x10 meter.
– Bamboe is de basis voor de constructie.
- Er zijn voor het kunstwerk maximaal bamboestokken beschikbaar van 210 cm lang en een diameter tussen de 15 en 20 mm.
– Een combinatie met andere materialen is toegestaan, denk hierbij aan textiel en projectie.
– Op 5 juni 2018 door de vakjury wordt uit de inzenders de winnaar gekozen. Het definitieve ontwerp wordt onder de regie van de winnaar en in overleg met de organisatie gerealiseerd en gebouwd tussen 18 en 21 juli 2018.
– De maker van het winnend ontwerp krijgt een budget van €3.000, waarvan €750 prijzengeld en €2.250 bouwbudget (voor de uitvoering van het bouwproject en extra materialen). De organisatie zorgt voor het basismateriaal, de bamboe.

Contact
Voor meer informatie kijk op de website van De Bouw

Heb je vragen? Dan kan je terecht bij Annabel Draaijers, via  of 010 - 411 66 93. Vind meer informatie over de volgende onderwerpen hier:

– Constant Nieuwenhuys en zijn werk New Babylon
– Onze inspiratie voor Van Concept tot Constructie
– Heb je nog nooit gebouwd met bamboe? Kijk op de website van Bambox. Hier kan je (kleine) bamboepakketten bestellen en vind je een uitgebreide uitleg over het bouwen met bamboe. 24-04-2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.