Beroeps Organisatie Kunstenaars

Makers gezocht voor surrealistisch kunstdoolhofLET OP: DEADLINE VERSTREKEN
Vanaf 2019 kunnen bezoekers een nieuw universum ontdekken dat wordt beïnvloed door hun eigen dromen en gedachten. Een fysiek avontuur naar je innerlijk. Het universum speelt met je emoties zoals euforie, angst, nieuwsgierigheid en bijvoorbeeld verlangen. Beeld het in als een schilderij waar je doorheen kan lopen, of vergelijk het met een doolhof, klimpark, escaperoom, museum 2.0 of een wereldreis in enkele uren. Halverwege 2018 starten we met de bouw van dit 400m2 grote organisme in het centrum van Tilburg.

We dagen je uit om deel te nemen aan dit bijzondere project. Naast een marktconforme vergoeding bieden we een inspirerende werkplek omgeven door andere artiesten, budget voor al het nodige (werk)materiaal, masterclasses, constructieve expertise, catering en overnachting indien nodig.

We zijn op zoek naar de makers met expertise op verschillende vlakken: schilders, graffiti, sculplturen, installaties, video, audio, licht, metaal design, elektronica, programmeur en creatievelingen die out-of-the-box denken.

Hoe het werkt
Bezoekers ontdekken het unieke universum wat bestaat uit verschillende kamers en passages. Verschillende elementen worden gecreëerd door de geselecteerde makers. Tim Henrik Schneider, de man achter het voormalige Peristal Singum, heeft de artistieke supervisie over het project, bewaakt het concept en zorgt dat alle kamers en passages op elkaar aansluiten.

Voorwaarden
Je woont in de Benelux. Schrijf een motivatie van 200-500 woorden. Deel je eerste idee/concept voor het project (maximaal 250 woorden). De maker stel zelf het thema en de grootte van het werk  voor (bijvoorbeeld alleen een schildering of een volledige kamer). Deel documententatiemateriaal van recent werk, niet ouder dan 5 jaar. (maximaal 20 pagina’s met op ieder pagina 1 of 2 foto’s). Stuur ons een up-to-date curriculum vitae (maximaal 2 A4). Dien je documenten in het Engels in. Al het werk dat je maakt blijft artistiek eigendom van de maker. Al het werk dat je maakt koopt de organisatie van het doolhof van je.

De locatie
Het surrealistische organisme zal zich nestelen op een overdekte locatie in het centrum van Tilburg. Iedere betrokken maker moet een geheimhoudingsverklaring ondertekenen voor zowel de locatie als het werk.

Belangrijke data & stappen
Stap 1
Schrijf je in vóór 26 maart 2018. 

Stap 2
De artistiek leider en kunstcommissie selecteren de makers uiterlijk op 9 april 2018.           

Stap 3
De geselecteerde makers gaan 2 maanden lang de conceptfase in. Iedere maker maakt een eigen inschatting van tijd. Deze fase start in mei. We bieden creatieve vrijheid, maar zullen regelmatig overleggen om alle kamers/passages op elkaar aan te laten sluiten. In deze periode vinden er verschillende masterclasses en inspiratiesessies plaats. De werktijden, tarief en intensiteit verschilt per maker. Aan het eind van deze fase moet er een definitief ontwerp en kostenoverzicht liggen.

Stap 4
Vanaf de zomer 2018 is het tijd om je dromen waar te maken. In een periode van 9 maanden krijgt iedere maker de tijd om het concept te realiseren met alle nodige ondersteuning op materiaal en expertise, zoals een bouwploeg. De maker stel een eigen planning voor, de defintieve planning gaat in overleg.

Stap 5
De surrealistische attractie opent in 2019 voor publiek en blijft daar jaren staan.

Kunstcommissie
Alan Boom, directeur Fontys Art, Communication & Design (voorzitter)
Tijs Rooijakkers, kunstenaar
Robin Gerris, kunstenaar
Marijke Flapper, Leisure Expert Group

Meer informatie:   Qanvas    
Schrijf je in:  Aanmeldformulier        

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.