Beroeps Organisatie Kunstenaars

Oproep New Material Award 2018LET OP: DEADLINE VERSTREKEN
De New Material Award daagt kunstenaars en vormgevers uit ontwerpen te presenteren die antwoord geven op de vragen van vandaag en de uitdagingen van morgen. Nieuw materiaal of vernieuwend materiaalgebruik vormt daarbij de leidraad.


De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award met een geldbedrag van € 15.000 voor een eindproduct en de New Material Fellow met een bedrag van € 5.000 en een fellowship bij Het Nieuwe Instituut voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld. Inzenden kan tot en met 6 mei 2018.

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. Zij zien voor kunstenaars, ontwerpers en architecten een belangrijke rol weggelegd om nieuwe ontwikkelingen in de samenleving in gang te zetten en een antwoord te geven op actuele en urgente vraagstukken.

Een commissie van deskundigen nomineert uit alle inzendingen zestien tot achttien ontwerpen, die van 20 tot en met 28 oktober 2018 tentoongesteld worden tijdens Dutch Design Week 2018 in Eindhoven. Tijdens de opening op 20 oktober maakt de jury de twee winnaars bekend. In 2019 zal de New Material Award de genomineerde en winnende ontwerpen tonen tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Deelname aan de New Material Award staat open voor kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten die in Nederland actief zijn. Kijk voor de criteria en werkwijze van de prijs en de winnaars en genomineerden van voorgaande edities op www.newmaterialaward.nl.

Contactpersoon: Francine Mendelaar. Telefoon: 020-6255112. E-mail: New Material Award.nl 23-02-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.