Beroeps Organisatie Kunstenaars

Oroep inschrijving voor het K.F. Heinfonds


K.F. Hein Stipendium / Open inschrijving / Deadline 12 maart 2018


LET OP: DEADLINE VERSTREKEN
Het K.F. Heinfonds roept beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium. Het K.F. Hein Stipendium bestaat uit een geldbedrag van € 20.000 en de mogelijkheid om te exposeren in de tentoonstellingszaal Nieuw Utrechts van het Centraal Museum Utrecht. Beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines kunnen zich inschrijven met een voorstel voor het ontwikkelen van nieuw werk.


De indieningsdeadline is 12 maart 2018. Hierna zullen vijf kunstenaars worden gevraagd hun voorstel voor een onderzoekstraject verder uit te werken. Uit de vijf genomineerden wordt begin september een winnaar gekozen. De winnaar krijgt het stipendium en de opdracht het onderzoeksvoorstel uit te voeren en te komen tot een presentatie van beeldend werk in het Centraal Museum Utrecht. De overige genomineerden ontvangen € 1.250 voor hun uitgewerkte voorstel.

Voor het stipendium werkt het K.F. Hein Fonds samen met het Centraal Museum Utrecht. Hierdoor kan het in het kader van het stipendium gemaakte werk direct aan het publiek worden getoond. De twee instellingen willen met deze samenwerking het kunstklimaat in de provincie Utrecht stimuleren. Eerder wonnen Hans Laban (2012), Jeroen van Loon (2014) en Britt Dorenbosch (2016) het stipendium.

Kijk voor meer informatie over inzenden, procedure en voorwaarden op K.F. Hein Fonds
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlyne Stolker  030-2322114. (adviseur bij het K.F. Hein Fonds). 15-02-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.