Beroeps Organisatie Kunstenaars

Kunstenaar gezocht voor kunstwerk wijk Banakkers in Etten-Leur
LET OP: DEADLINE VERSTREKEN
De gemeente Etten-Leur heeft ruim 43.000 inwoners en is een aantrekkelijke woongemeente. De gemeente streeft erna om in elke wijk een kunstwerk te plaatsen. Een doelstelling van het gemeentelijke cultuurbeleid is het betrekken van de bewoners bij het realiseren van een kunstwerk in hun wijk. De commissie Beeldende Kunst in Wijken bestaat uit zowel vaste leden als wijkbewoners en adviseert het college van B&W bij de realisatie van kunst in de wijken. 

Kunstopdracht
De gemeente Etten-Leur zoekt een (omgevings)kunstenaar voor de realisatie van een kunstwerk in de wijk Banakkers. Dit is een levendige, ruime, groene wijk met veel bovenwijkse voorzieningen.

Er zijn twee voorkeurlocaties voor de plaatsing van een kunstwerk:
- locatie Bisschopsmolen: een rustpunt in de wijk, voor vele ook een herkenningspunt in de wijk door de aanwezigheid van de Bisschopsmolen, die omringd is door bomen en een groenstrook;
- locatie Kerkwerve: een dynamische (ontmoetings)plek in de wijk, met een kleine winkelstrip, een gezondheidscentrum en een speelveldje. De locatie is omringd door appartementen en gezinswoningen.

In een programma van eisen zijn de criteria vastgesteld waaraan het kunstwerk moet voldoen. Voor het kunstwerk is, inclusief ontwerp, vervaardigingkosten en plaatsing, een budget beschikbaar van € 37.500, - exclusief B.T.W.

Procedure
Professionele beeldende kunstenaars kunnen met een korte, heldere visie op de opdracht reageren. Geef daarbij ook gemotiveerd antwoord op de vraag waarom je aan deze opdracht deelneemt. Uit de reacties worden maximaal 3 kunstenaars geselecteerd en gevraagd een schetsontwerp te maken. Geselecteerde kunstenaars wordt gevraagd een uitgewerkt schetsontwerp te presenteren. Per schetsontwerp is een vergoeding van € 1.250,00 beschikbaar. Uit deze schetsontwerpen kan een kunstenaar geselecteerd worden om een definitief ontwerp in te dienen. Inzendingen met CV en relevante en actuele informatie (a4 formaat) kunnen tot 1 maart 2018 worden gestuurd naar onderstaand adres.

Informatie en inzendingen
Informatie over de opdracht: www.etten-leur.nl onder Kunst en Monument / Kunst in de wijken Banakkers
Link om direct naar de pagina van deze kunstopdracht te gaan.

Inzenden documentatie vóór 1 maart 2018 naar:
Ilse van Meggelen per e-amil of

Gemeente Etten-Leur
Afdeling Ontwikkeling
T.a.v. Ilse van Meggelen
Postbus 10.1000

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.