Beroeps Organisatie Kunstenaars

Kunstenaars en vormgevers uit Gelderland:Strandpark Slijk Ewijk ligt zoals de naam al doet vermoeden, op een steenworp afstand van het dorp Slijk Ewijk. Deze mooie ruime recreatieplas wordt tegenwoordig intensief gebruikt wordt door diverse doelgroepen.


Gemeente Overbetuwe wil met haar actieve cultuurbeleid alle inwoners bereiken en betrekken. Om het jaar wordt één van de kernen van Overbetuwe verrijkt met een kunstwerk in de openbare ruimte. Dit jaar in de omgeving van strandpark Slijk Ewijk.

De geschiedenis in vogelvlucht
In de eerste eeuwen van onze jaartelling behoorde de Betuwe tot noordgrens van de militaire zone (de Limes) van het Romeinse Rijk. Die militaire strategische functie zou de Waal in daaropvolgende eeuwen nog een aantal keer krijgen, met als meest memorabele feit de gestuitte opmars van Geallieerden in de laatste fase van WO II.

Heel lang waren het de elementen die vorm gaven aan het Betuwse landschap. Maar met de introductie van de landbouw nam ook de mens actief deel aan het vormgeven en inrichten van het landschap. Het oprichten van de dijken en het onderhouden daarvan is tegenwoordig een natuurlijk onderdeel van het beheer in dit gebied.

De invloed van mens en machine nam in de moderne tijd een grote vlucht. Die gezamenlijk inzet resulteerde in de introductie van een nieuwe functie in dit gebied, nl. recreatie. Strandpark Slijk Ewijk is daar het mooie resultaat van.

Reageren
Wij nodigen elke kunstenaar of vormgever uit de provincie Gelderland uit om te reageren. Voor een volledige opdrachtomschrijving verwijzen wij u naar de website van de gemeente Overbetuwe.

Wij zien uw motivering en portfolio, aangeleverd in A4 map of als gangbaar digitaal document, graag tegemoet. De inschrijftermijn sluit op 17 november. Voor meer informatie of voor uw reactie kunt u terecht bij Gemeente Overbetuwe, t.a.v. Jacqueline Oudshoorn, Postbus 11 6660 AA Elst of j.oudshoorn@overbetuwe.nl.

De Kunst Advies Commissie (KAC) van de gemeente Overbetuwe stelt een longlist samen. Deze longlist wordt door de KAC en vertegenwoordigers vanuit de dorpsraad Slijk Ewijk beoordeeld. Van alle inzenders krijgen uiteindelijk drie kunstenaars/ vormgevers een opdracht om een schetsontwerp uit te werken. Hiervoor is een budget gereserveerd van € 2.000,- per schetsontwerp (excl btw). Na beoordeling door de samengestelde commissie zal een van de kunstenaars/ vormgevers zijn of haar ontwerp verder uit mogen werken. De oplevering van het werk staat voor medio 2019 gepland. 26-10-17


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.