Beroeps Organisatie Kunstenaars

ideeënprijsvraag: 'Energy meets the Arts, verbeelding en verleiding in de energietransitie'

In 2050 heeft de energietransitie ons landschap en onze leefomgeving veranderd. bkkc wil de kansen en de impact laten zien die creatieve en artistieke professionals hebben op de ontwikkelingen in de energietransitie. 

Daarom roepen we kunstenaars, ontwerpers, (landschaps)-architecten en multidisciplinaire teams op om inspirerende voorstellen of ideeën in te dienen die een artistieke kwaliteit toevoegen aan de energietransitie waarin verbeelding een cruciale rol speelt.


Afbeelding: Transformatielandschap bij Logistiek Park Moerdijk /
Studio Marco Vermeulen

Droom of werkelijkheid
In de Brabantse samenleving van 2050 zijn er geen fossiele brandstoffen meer. We hebben alleen duurzame energie en het is een samenleving waarin afval niet meer bestaat. Ook de manier waarop wij wonen is in 2050 drastisch veranderd. Energieneutraal is voor elke plek in Brabant de norm en niet de uitzondering. We verplaatsen ons met een elektrische fiets of auto en zonneparken en windmolens transformeren het stedelijke en rurale landschap. Is dit droom of werkelijkheid?


Spreekuren
Heb je na het lezen van de ideeënprijsvraag nog vragen of krijg je graag advies? Kom dan op dinsdag 31 oktober of dinsdag 28 november naar het spreekuur bij bkkc. Van 10.00 tot 12.00 uur beantwoorden Hermelinde van Xanten en Netty van de Kamp al je vragen. Meld je aan voor een van de spreekuren via onderstaand mailadres.  

Inspiratie
We inspireren je graag! Bijvoorbeeld met de publicatie van ECN. Daarin breekt ECN samen met landschapsarchitecten van de WUR een lans voor het tijdig nadenken over het creëren van energielandschappen in plaats van het inpassen van hernieuwbare energietechnologie. De publicatie Energie & Ruimte - een nationaal perspectief HRschetst een mogelijk antwoord op wat duurzaam opwekken van energie voor ons landschap betekent en laat zien welke keuzes er voorliggen. Het septembernummer van Blauwe Kamer gaat deels over energietransitie en ontwerpbeelden en ook het beleid van Provincie Noord-Brabant op energie is interessant om te lezen.

Oproep
Dien je voorstellen of ideeën die een artistieke kwaliteit toevoegen aan de energietransitie in tot en met woensdag 20 december. De voorstellen moeten kansrijk zijn om tot concrete projecten uitgewerkt te worden. De stukken en het deelnameformulier stuur je naar onderstaand mailadres o.v.v. prijsvraag Energy meets the Arts. Meer weten: E-mail: Energy meets the Arts19-10-17Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.