Beroeps Organisatie Kunstenaars

Oproep Van Doesburghuis ParijsDe Nederlandse publieke cultuurfondsen – het Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, Filmfonds en Letterenfonds bieden de komende drie jaar (2018-2020) gezamenlijk een residentie aan in het Van Doesburghuis in Meudon-Val-Fleury, nabij Parijs.

Makers en bemiddelaars werkzaam in de disciplines beeldende kunst, creatieve industrie, podiumkunsten en film worden opgeroepen hiervoor een voorstel in te dienen. Aanvragen kan tot en met 20 oktober.

Het Van Doesburghuis is een van de beroemdste kunstenaarshuizen uit het interbellum dat zijn functie als atelierwoning heeft behouden. Theo van Doesburg ontwierp de atelierwoning eind jaren twintig voor hemzelf en zijn vrouw Nelly. De cultuurfondsen stellen deze residency beschikbaar aan kunstenaars die werkzaam zijn op de vele gebieden waarbinnen Theo van Doesburg en Nelly actief waren: architectuur, beeldende kunst, literatuur, dichtkunst, muziek, vormgeving en podiumkunsten. De oproep wordt daarnaast ook opengesteld voor makers uit de disciplines film en digitale cultuur. 

Meer informatie op deze pagina van het stimuleringfonds. 17-09-17

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.