Beroeps Organisatie Kunstenaars

Kampen Kunstopdracht Fase 3 nieuwbouwwijk Het Onderdijks


Kampen

Projectinformatie
In het karakteristiek IJssellandschap ten zuidoosten van de stad Kampen is de nieuwbouwwijk Het Onderdijks verrezen. Invloeden van de oude Hanzestad, maar vooral van het omliggende landschap zijn zichtbaar in deze wijk. Het Onderdijks is een rivierenlandschap in het klein. Een bestaande watergang snijdt het Onderdijks als centraal element in tweeën. In de wijk liggen ‘kreken’ voor de stedelijke afwatering. Het totale plangebied voor de nieuwe woonwijk bestaat uit drie bouwfasen met 1000 woningen. Fase 1 en 2 zijn inmiddels gereed. Fase 3 is grotendeels ingericht en bebouwd.

Kunstopdracht
Momenteel ligt er een kunstopdracht voor fase 3.

Gezien de hoogte van het kunstbudget gaat de voorkeur uit naar een monumentale kunsttoepassing op één of meerdere locaties. Een aantal locaties in fase 3 lenen zich uitstekend voor een kunstuiting.

Voor Het Onderdijks is een beeldambitieplan vastgesteld. Het beeldambitieplan bevat richtlijnen die betrekking hebben op een aantal aspecten van de architectuur en de openbare ruimte. Voor de beeldende kunst in de wijk is dit plan een belangrijke leidraad. Voor meer informatie: Kampen Het Onderdijks.  (beeldambitieplan De Erven)

Budget
Het kunstbudget is € 180.000,-.  (Dit bedrag is excl. btw, excl. ontwerpkosten en incl. honoraria, materiaal- en plaatsingskosten).

Procedure
Professionele kunstenaars met belangstelling voor deze opdracht worden gevraagd te reageren door inzending van een motivatie, een c.v. en relevante en actuele documentatie over hun werk (max. A4-formaat,  geen dia’s, usb-stick, DVD en CD-rom, ontwerpen of ideeschetsen)

Op basis van de ontvangen documentatie zal op voordracht aan drie kunstenaars gevraagd worden een schetsontwerp te maken conform een opdrachtomschrijving. De vaste vergoeding daarvoor bedraagt € 2.500,- excl. btw. Meer informatie over oa. de deadline: Dick Spijker, gemeente Kampen, telefoon 038-3392966 (ma. t/m do.),  E-mail Spijker. 

Reacties voor 15 september 2017 richten aan onderstaan adres .

Graag hierbij aangeven voor welke kunstopdracht u in aanmerking wilt komen. U kunt ook aangeven dat u met de inzending in aanmerking wilt komen voor beide kunstopdrachten.

Gemeente Kampen
Team cultuur, t.a.v. de heer D. Spijker
Postbus 5009
8260 GA Kampen
02-08

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.