Beroeps Organisatie Kunstenaars

Opdracht Kunstwerk De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool beschikt over een kunstcollectie, waarvan de basis gelegd is in 1996. Kunst in de hogeschool heeft als functie om studenten te inspireren, hun nieuwsgierigheid te prikkelen en hen aan het denken te zetten. De kunst is een verrijking van de leer- en werkomgeving en moet een brede belangstelling bij de studenten stimuleren voor de wereld om hen heen. 

De kunstcollectie bestaat uit een aantal beeldende kunstwerken, in opdracht vervaardigd speciaal voor het gebouw. Daarnaast is er een uitgebreide fotocollectie. In de afgelopen jaren heeft er weinig uitbreiding van deze collectie plaatsgevonden. De Haagse Hogeschool bestaat in 2017 30 jaar en wil daarom de kunstcollectie uitbreiden. De organisatie ziet daarom graag voorstellen tegemoet die aan de volgende voorwaarden voldoen:

- Een kunstvorm die aansluit op de belevingswereld van onze studenten (leeftijd 18-25).

- Een hedendaagse aanvulling op de huidige collectie.

- Een werk dat een verbinding legt met actuele thema's en maatschappelijke vraagstukken.

- Een werk dat het verdraagt om in een grote ruimte geplaatst te worden, met veel dagelijks verkeer aan mensen.

- Een werk dat op locatie gemaakt kan worden. Het moet een zichtbaar werkproces worden voor de studenten en medewerkers.

- Start realisatie op 2 november 2017.

- Passend binnen het budget van 20.000 euro (totale kosten).

Procedure:

De Haagse Hogeschool ontvangt graag voorstellen tot en met 1 september 2017. In de vorm van een schets (A3) en een toelichting (max 2xA4). Daarbij ook een CV en (verwijzing naar) portfolio. Uit de inzendingen volgt een eerste selectie. Op 2 november vindt de selectie plaats van het werk of de werken die hier gemaakt zullen worden.

Heb je vragen of wil een nadere toelichting? Maak dat dan kenbaar bij: Annelies van Rosmalen, De Haagse Hogeschool. Dit is ook het adres voor de inzendingen. Deadline: 1 september 2017. 26-07-17

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.