Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.
Beroeps Organisatie Kunstenaars

Stichting Scarabee zoekt kunstenaars


'Vrijheidsbeelden', Artborne 2019, Kunstwerk en foto:Bouke Bruins

De Stichting Scarabee zoekt twee kunstenaars voor twee Artborne-kunstprojecten tijdens de Airborne Wandeltocht op 5 september 2020. Ruim 30.000 wandelaars lopen deze tocht ter herdenking van WOII.

Artborne profjecten zijn visueel prikkelend en sterk uitnodigend tot interactie. De projecten zijn bedoeld om de wandeltocht te verrijken door hun aanlsuiting op de Slag om Arnhem (1944), het landschap of hedendaagse visie op het begrip 'vrijheid'. 15-1-20

reageer / lees verder >>

Aanmelding KunstKijk Goeree-OverflakkeeDe werkgroep KunstKijk, als onderdeel van de Stichting Podium, organiseert jaarlijks een kunstevenement op Goeree-Overflakkee. Het doel is zo laagdrempelig mogelijk, twee- en driedimensionale kunst van hoog niveau, onder de aandacht van het publiek te brengen.

In de week van Hemelvaart (20 mei t/m 24 mei), wordt professionele beeldende kunst geëxposeerd, zowel binnen als in de buitenlucht. De soms onverwachte locaties liggen verspreid over het eiland. Op verschillende momenten en op wisselende locaties wordt er samengewerkt met vertegenwoordigers van andere kunstdisciplines. Zo vinden er o.a. op diverse locaties ook muziekoptredens plaats.

We willen beeldende kunstenaars uitnodigen zich in te schrijven voor de selectieprocedure. Naast schilder-, beeldhouwkunst, grafiek, sieraden en textiele vormgeving, zijn met name experimenten in de vorm van installaties, land-art, performances zeer welkom. 14-1-20

reageer / lees verder >>

Amsterdam zoekt kunstenaars voor CAWA


Amsterdam, Archief BOK

De gemeente Amsterdam is op zoek naar drie kunstenaars voor de CAWA; de Commissie Ateliers (Woon)Werkpanden Amsterdam. De CAWA bestaat uit acht leden die samen een gevarieerde expertise en achtergrond hebben. 

De gemeente Amsterdam is specifiek op zoek naar twee autonoom medewerkers met internationale beroepspraktijk en één autonoom maker met een lokaal netwerk. 

De commissie komt maximaal 14 keer per jaar bijeen. Voor het bijwonen van een vergadering wordt een vacatievergoeding van €200 verstrekt. Voor een stand van zakengesprek met de broedplaatsen wordt een bedrag van €100 betaald (ongeveer 2x per jaar). Deadline: 18 januari. 10-01-20

reageer / lees verder >>

Kunstenaar gevraagd voor Folly Art Norg


Folly 'Falling Trees'

Stichting Amonet uit Norg organiseert voor het derde achtereenvolgende jaar Folly Art Norg.

Folly Art Norg is een cross-over tussen beeldende kunst, architectuur, bouwkunst, landschap art, scenografie en vakmanschap. De organisatie wil ontwerpers een kans geven een folly te realiseren en bezoekers de gelegenheid geven deze folly’s te bekijken in de natuurlijke omgeving van het toeristische esdorpenlandschap van Norg, Drenthe.

Stichting Amonet daagt iedereen uit om deel te nemen aan dit unieke evenement door hun folly ontwerp in te sturen en kans te maken op de hoofdprijs van € 5.000,- Vijftien folly’s zullen in 2020 in augustus worden gerealiseerd. 10-1-20

reageer / lees verder >>

Deelname Kunstmaand AmelandKunstmaand Ameland is een grote manifestatie op Ameland, in de gehele maand november. Van 1 t/m 30 november zijn op het eiland tientallen locaties ingericht met exposities van uiteenlopende aard. Deelname staat open voor iedereen die als professioneel kunstenaar werkzaam is in Nederland, Duitsland of een van de Scandinavische landen. Kunstenaars kunnen zich aanmelden tot 31 januari 2020.  8-1-20

reageer / lees verder >>

Oproep: Exposeren bij Kunstmoment Diepenheim

Kunstmoment Diepenheim zoekt voor 2020 kunstenaars die willen deelnemen aan de 16e editie. Verschillende disciplines kunnen deelnemen, waaronder schilders, beeldhouwers, videokunstenaars etc.
 
Kunstmoment Diepenheim wordt in 2020 gehouden van 9 t/m 18 oktober. Aanmelden kan via de site van Kunstmoment Diepenheim. 28-12-20

reageer / lees verder >>

Open Call Noorderlicht 2020


Museum Belvedere in Heerenveen, hoofdlocatie van Noorderlicht 2020

Tijdens het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020 staan het denkkader en de energie van generatie Z centraal, de jongste generatie wereldburgers. De manier waarop zij interacteren met hun dystopische toekomstperspectief is een bron van uiteenlopende emoties.

De oudsten van Generatie Z zijn midden jaren negentig geboren. Vanzelfsprekend zijn zij de opvolgers van de generaties die met de letters X (1960 – 1980, Pragmatisten) en Y (1980 – 1995, Millenials) worden aangeduid. X en Y kun je ruwweg beschouwen als hun grootouders en ouders, die hun erfenis doorgeven aan een nieuwe generatie.

Voor alle generaties fotografen en kunstenaars
Om een beeld te schetsen van de processen die gaande zijn wil Noorderlicht niet alleen een beroep doen op fotografen en kunstenaars die tot Generatie Z behoren. Een collectieve beweging is passend bij de geest van het onderwerp. Iedereen is welkom om bij te dragen aan het aansnijden en aanscherpen van de onderwerpen die onder de aandacht gebracht kunnen worden: alle generaties, individuen dan wel collectieven. 

Dit geldt ook als je mening anders is dan hiervoor geschetst, als je vindt dat andere ingrediënten van het verhaal of andere existentiële behoeftes op de voorgrond zouden moeten komen. Noorderlicht roept dan ook iedereen op voor een Open Call die de praktij van de fotografie voorbij gaat, om je grenzen letterlijk en figuurlijk te verleggen. 

Deadline
Voorstellen kunnen worden ingediend tot 20 februari 2020. Inzendingen voor de open call zijn gratis. Geselecteerde kunstenaars ontvangen een vergoeding volgens de Nederlandse richtlijnen voor kunstenaarshonoraria bij groepstentoonstellingen.

Het Noorderlicht Festival
Generation Z is de 27ste editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival en vindt plaats van 20 juni tot en met 20 September 2020.  Museum Belvédère in Heerenveen is partner en hoofdlocatie, dit wordt aangevuld met locaties in Heerenveen en Leeuwarden. 

Noorderlicht is een internationaal podium voor kunstenaars die fotografie en belendende media in al haar verhalen, vormen en veranderingen inzetten voor de verbeelding van hun betrokkenheid bij de maatschappij. Lees meer ver de Open Call Generation Z op de site van Noorderlicht. 28-12-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Beelden aan de Hoornse kust


Adri Fluiter- De Pointing Flames

Stichting In Den Beginne organiseert de afgelopen elf jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er zo'n 40 beelden. Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd of vervangen, waarbij het thema Water-Land-Dialoog leidend is en het beeld de toets der kritiek kan doorstaan.


De beelden moeten tegen een stootje kunnen en redelijk fors van formaat zijn. Het transport- en plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,--, afhankelijk van de omstandigheden en in overleg met de kunstenaar. 20-12-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Nieuwe ExpositiemogelijkhedenBOK gaat in het nieuwe jaar samen werken met presentatiepodia waar alleen leden voor in aanmerking komen.


De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen in de kunstwereld geweest, waarbij de Beroeps Organisatie Kunstenaars als grootste belangenbehartiger ook op het artistieke vlak een steeds prominentere rol vervuld. BOK heeft daarnaast de best bekeken website als het gaat om het plaatsen van kunstopdrachten en andere oproepen, zoals de inschrijving voor exposities, voor professionele beeldende kunstenaars in Nederland en Vlaanderen.

BOK gaat niet concurreren met partijen waar we mee samen werken en ook niet op de stoel van de curator zitten. Deze aankondiging is daarom ook een open oproep aan organisatoren van (verkoop)exposities om deze rol te vervullen.

De rol van BOK, met een uitgebreid netwerk in de kunstwereld, zal vooral faciliterend en ondersteunend zijn. Het curatorschap wordt uitgevoerd door de podia voor beeldende kunst. 5-12-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Amsterdam Light FestivalLinksboven: Surface Tension door Tom Biddulph & Barbara Ryan. 
Rechtsboven: Butterfly Effect door Masamichi Shimada. 

Linksonder: Atlantis door Utskottet. 
Rechtsonder: Butterfly Effect door Masamichi Shimada. 
Fotocredits: Janus van den Eijnden


Open Call: Het Amsterdam Light Festival roept creatievelingen van over de hele wereld op - van kunstenaars en ontwerpers tot architecten - om een kunstwerk concept in te dienen voor de negende editie van het festival: 'When Nature Calls'.

Het maximumbudget voor de productieosten van een kunstwerk is 40.000 euro, De artist fee bedraagt 2.500 euro. De deadline voor de inzending is op 20 januari 2020. Alle kunstenaars worden verbonden aan een curator, een lichtontwerper en een technisch producent.
3-12-2019

reageer / lees verder >>

Schrijf je in voor Rondje Noord, AmsterdamOp 9 en 10 mei 2020 organiseert HOOGLANDER Art Expo het Kunstevenement RONDJE NOORD in LOODS 6 in Amsterdam.

Hier kunnen kunstenaars (alle disciplines) uit de drie Noordelijke provincies (Dr, GR, FRL) zich presenteren en hun werk tonen en verkopen. Het zal een sfeervolle aangelegenheid worden waarbij je de mogelijkheid hebt je netwerk te vergroten. Ook is er een Cafe-Restaurant boven in hetzelfde pand aanwezig, de Kompaszaal, en er zal live muziek aanwezig zijn.

De kunstenaars hebben zo de mogelijkheid de Noordelijke kunst te vertegenwoordigen in Amsterdam. Dit is je kans om je kwaliteit te tonen buiten de regio.

Je kan je voor 1 of 2 dagen inschrijven, zie de prijzen hieronder. Het is natuurlijk leuk als je zelf aanwezig bent (je mag ook een demonstratie geven), maar je kan je plek ook veilig onbeheerd achter laten en je werk tonen. Meer informatie vind je op Hooglander Art Expo. 8-11-19

reageer / lees verder >>

Open Call: You can't paint that!

Smash the narrative!

Kunstprijs & tentoonstelling in Amsterdam |
Open call 01-08-2019 t/m 31-12-2019
Kunstenaars kunnen zich aanmelden dmv het aanmeldformulier:
Contact: e-mail Smash the Narrative.
 
Het doel van dit project is om, door middel van kunst, de publieke discussie over belangrijke politieke en sociale kwesties te bevorderen. Elke twee jaar organiseren we deze kunstprijs met betrekking tot een specifiek, actueel onderwerp.
 
Het thema van dit jaar heeft als titel "You can't paint that!". Dit onderwerp verwijst naar taboe en censuur. Het is op dit moment een hot topic, over overheden, onderwijsinstellingen en grote technologiebedrijven die zelf beslissen welke ideeën wel of niet kunnen worden besproken of getoond. 

reageer / lees verder >>

Atelier/ Expositieruimte te huur in DordrechtPer direct is, vanwege verhuizing, een werk- en expositieruimte te huur in het centrum van Dordrecht. Het atelier is gevestigd aan de Wijnstraat, in de historische binnenstad. Vanwege de ligging in het centrum van Dordt is dit een uitgelezen locatie. De ruimte deel je met een andere kunstenaar, waardoor de kosten redelijk te dragen zijn. Iedere eerste zondag van de maand worden de deuren geopend voor 'kunstrondje Dordt'. Bij interesse kun je contact opnemen met Jeannette Meijer. Haar mailadres: Jeannette Meijer. Website: Jeannette Meijer. 26-10-19

reageer / lees verder >>

Oproep Beeldentuin CuijkKunstenaars uit geheel Nederland die interesse hebben om een beeld te exposeren, zijn van harte welkom. In onze beeldentuin staan ca. 25 beelden, waarvan elk jaar de helft wordt vervangen.

Uw kunstwerk staat voor de duur van 2 jaar in de open lucht en dient uit duurzaam en weerbestendig materiaal te bestaan. Voor het kunstwerk zal een honorarium van € 400,= voor 2 jaar worden betaald en is gedurende de expositie verzekerd. Transportkosten worden tegen een vast tarief vergoed.

De opening van de expositie is op de laatste zondag van april 2020. Uw kunstwerk moet ruim tevoren worden geleverd, denk aan begin april.

Bent u geïnteresseerd geraakt, meldt u zich dan vóór 31 december 2019 aan bij onze organisatie. 16-10-19

reageer / lees verder >>

Open Call Stedelijk Museum Amsterdam


Gemeentelijke Kunstaankopen 2020

De tentoonstelling Voorstellen tot Gemeentelijke Kunstaankopen 2020 in het Stedelijk Museum Amsterdam start vanuit een kritische blik op de museumcollectie met interesse in verhalen die ongezien blijven, genegeerd zijn of vaker verteld mogen worden.

Kunstenaars en ontwerpers worden aangemoedigd om projecten in te zenden met ongrijpbare, intuïtieve, en persoonlijke vormen van kennisoverdracht waarmee traditionele manieren van kennisvorming worden uitgedaagd.

Het Stedelijk zal een selectie van kunstwerken en ontwerpprojecten uit de tentoonstelling aankopen voor de collectie. Hoe kunnen kunstwerken en ontwerpen bijdragen aan deze kritische kijk op wat kennis kan zijn? Voor de tentoonstelling wordt met name gezocht naar projecten die bestaande of gangbare manieren van kennisvorming kunnen uitdagen.

De Open Call is voor kunstenaars en ontwerpers die in Nederland werken en/of wonen, nationaliteit is geen criterium. Er kan werk worden ingezonden tot en met 14 november 2019. Samen met een internationale jury zal het curatorenduo Britte Sloothaak en Fadwa Naamna een selectie maken die vanaf juni 2020 wordt tentoongesteld in het Stedelijk Museum.

Praktische informatie -
Kunstenaars en vormgevers kunnen zich aanmelden met bestaande werken, met werk in uitvoering of werken die ze voor deze tentoonstelling willen ontwikkelen. - Aanmelden kan uitsluitend via het online aanmeldingsformulier. - Vragen kunnen worden gestuurd naar GKA 2020 Stedelijk Museum - Gesprekken met de jury zullen plaatsvinden op 27-28-29 november 2019. Kijk ook op de site van het Stedelijk Museum

reageer / lees verder >>

Exposeer in 2020 bij Open Stal!Exposeren? Aanmelden kan tot 1 december 2019

Wij nodigen kunstenaars uit alle disciplines uit om documentatie te sturen van: recent werk, een CV en een retourenveloppe naar: Stichting Open Stal, Molenhoek 31, 8421PL Oldeberkoop. Ook digitaal solliciteren is mogelijk. De informatie kan in dat geval gemaild worden naar: kunstcommissie van Open Stal.

Alle informatie over de kunstroute is te vinden op onze website: Open Stal.

We roepen kunstenaars uit alle disciplines op om zich aan te melden. Meer informatie over de aanmelding is te vinden op: Open Stal/ 75 jaar vrijheid.

Over Kunstroute Open Stal
Stichting Open Stal organiseert van 11 juli t/m 9 augustus 2020 voor de 49ste keer de kunstroute Open Stal in Oldeberkoop. Het thema is ‘Imagine (vrede, vrijheid en verdraagzaamheid) ’. De route geniet landelijke bekendheid en is de oudste kunstroute van Nederland. Open Stal verwelkomt rond de 10.000 bezoekers per jaar.

Alle disciplines van de beeldende kunst zijn vertegenwoordigd in de jaarlijkse professionele kunstroute. De verschillende kunstvormen zijn een maand lang te zien op verschillende locaties, zowel overdekt als in de open lucht. Locaties, die in het dagelijks leven worden gebruikt om te wonen of te werken, zijn tijdens Open Stal ingericht als kunstruimte. Woningen, winkels, garages, groenstroken, tuinen, bos, de kerk, bus en school worden gastvrij ingezet voor de kunstmanifestatie in het pittoreske Oldeberkoop. 15-10-19

reageer / lees verder >>

Oproep indienen schetsontwerpen Kunstwerk Lingewaard


De wijk Loovelden te Huisssen, gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard doet een oproep om schetsontwerpen in te dienen voor een kunstwerk in de wijk Loovelden in Huissen. Het kunstwerk komt aan de Plaza, nabij de ingang van de wijk Loovelden.

Het kunstwerk moet voldoen aan verschillende eisen:
- Het kunstwerk moet gerelateerd zijn aan Romeinse vondsten/ opgravingen die in de wijk gedaan zijn, zoals grafkamer, een waskom, glaswerk;
- Het kunstwerk moet onderhoudsarm zijn en er moeten duurzame materialen gebruikt worden .
- Het mag geen zitobject zijn.
- Het kunstwerk mag geen gavaar voor het verkeer opleveren;
- Technisch verantwoorde plaatseing.
- Maximale budget dat beschikbaar is: 20.000 euro.

Procedure:
Uit de schetsontwerpen wordt een selectie gemaakt door de kunstadviescommissie van de gemeente Lingewaard. Daarop volgt een presentatie aan de wijk. Maximaal drie kunstenaars worden vervolgens gevraagd voor schetsontwerpen. Daarna volgt een opdrachtverlening voor een ontwerp/maquette, waarna er een definitieve keuze volgt. 
1-10-19

reageer / lees verder >>

Open Call: Beeldenstorm DaglichtBeeldenstorm/Daglicht nodigt beeldend kunstenaars uit om voorstellen in te dienen voor het ontwikkelen van nieuw, onderzoekend werk. Vier kunstenaars worden geselecteerd voor een werkperiode. Deze kunstenaars krijgen de beschikking over de faciliteiten van de werkplaatsen, een materiaalbudget (€ 750,-) en advies en ondersteuning van werkplaatsadviseurs voor een periode van 60 dagen.

Beeldenstorm/Daglicht is een initiatief in Eindhoven met werkplaatsen waar makers kunnen experimenteren met materialen en technieken. We bieden mogelijkheden voor metaalgieten, glastechnieken en grafisch technieken. Voor advies en ondersteuning zijn er deskundige adviseurs aanwezig. www.beeldenstorm.org

Praktische informatie
Vier kunstenaars krijgen de ruimte om te experimenteren met materiaal en techniek. Voorwaarde is dat de kunstenaars gebruik maken van zowel de 2d (grafische) als 3d (metaal en/of glas) werkplaats. De werkperiode kan de aanvrager zelf bepalen. Dat kan een aaneengesloten of onderbroken periode zijn, afhankelijk van de aard van het te maken werken de mogelijkheden van de maker.

De periodes starten per 2-1-2020 en lopen tot uiterlijk...

reageer / lees verder >>

Artist in Residence op Werk aan het Spoel in CulemborgStichting Werk aan het Spoel  biedt aan professionele kunstenaars de mogelijkheid om als Artist in Residence te verblijven in het atelier op fort Werk aan het Spoel. 
Het atelier is gevestigd op fort Werk aan het Spoel, één van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed.  

Tekenen, schilderen, fotograferen, dichten, schrijven, creëren, denken en dromen.  Kopje thee zetten en uitwaaien, kortom een prachtige locatie om inspiratie op te doen voor nieuw werk.

Wat kun je verwachten?
Als kunstenaar krijg je de beschikking over een atelier met keuken, slaap- en douchefaciliteiten. Vanuit het atelier kijk je uit op het noordelijk deel van het fort en de rivier de Lek. 

Tot drie maanden kosteloos in het atelier
Je kunt  één tot maximaal drie maanden kosteloos in het Atelier verblijven.  Voor de kosten van het dagelijks levensonderhoud ben je zelf verantwoordelijk. Als  extraatje kun je in de maanden maart t/m oktober, tegen geringe vergoeding, gebruik maken van Het Kwartier. Het Kwartier is een uniek rollend slaapverblijf ontworpen in de stijl van het fort. Kom ervaren hoe historie, natuur en cultuur samensmelten, het rivierenland op haar mooist! 25-9-19

reageer / lees verder >>

OPEN CALL KUNSTENAARS | DEELNAME PROJECTWEKEN @PICTURA/DORDRECHT


Titel: Werken van illustrator Sammie Schakel (mural) en kunstenaar Wanda Tiersma (installatie).

Oproep aan alle kunstenaars die - twee weken lang in de periode van 26 oktober tot en met 10 november, met andere kunstenaars in de zalen 
van Pictura - aan maatschappelijke thema's willen werken worden uitgenodigd zich op te geven via info@platformdolly.nl

Je gaat werken op een inspirerende plek tussen andere kunstenaars. Je krijgt de tijd en de ruimte om in een afgebakende periode werk te maken wat onder de aandacht gebracht wordt. Deelname aan een groepstentoonstelling met finissage in Pictura/Dordrecht. Een vergoeding van €450,- (incl.btw). 25-9-19

reageer / lees verder >>

Oproep: inschrijving kunstenaars voor Kunstschouw

Kunstschouw 13 t/m 21 juni 2020. Oproep inschrijving voor de 27ste editie.

De Kunstschouw op Schouwen-Duiveland is de grootste beeldende kunst manifestatie van Zeeland. Op 35 binnen- en buitenlocaties tonen ca. 175 kunstenaars in verschillende disciplines ieder jaar ruim 1500 werken aan vele duizenden bezoekers uit Nederland, België en Duitsland.

Uitgangspunt is het bieden van een podium aan een jaarlijks wisselende groep kunstenaars. Beeldende kunstenaars worden uitgenodigd zich in te schrijven voor de selectieprocedure. Een breed scala aan disciplines is welkom. Kwaliteit, originaliteit en vernieuwing zijn belangrijke criteria. Deelnamekosten €75.

Voor jonge, beginnende kunstenaars is deelname gratis met daarbij een bescheiden tegemoetkoming in de verblijfkosten. Voor groot ruimtelijk werk is in overleg een transportvergoeding mogelijk.

Meer informatie, inschrijfformulier en voorwaarden staan op Kunstschouw. Inschrijven voor 1 december 2019.
Contact: e-mail Pim van der Wel17-9-19

reageer / lees verder >>

AANMELDING NIEUWE LEDEN KUNSTENAARSVERENIGING HOORN EN OMSTREKENKunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken organiseert jaarlijks, in het voorjaar ( halverwege maart) en het najaar ( halverwege oktober), een ballotage ronde. De komende ballotageronde voor nieuwe leden is maandag 7 oktober.

De vereniging is gevestigd in De Boterhal, een fraai monumentaal pand in de binnenstad van Hoorn. In dit pand organiseert de vereniging haar belangrijkste activiteiten, o.a. een expositie programma met jaarlijks een 8 tal tentoonstellingen.Meer informatie over de vereniging is te vinden op: De Boterhal.  28-8-19

reageer / lees verder >>

Heinekenprijs voor de Kunst 2020


De Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst stimuleert kunstenaarschap in Nederland. Deze prijs bestaat uit €50.000 en een publicatie of tentoonstelling ter waarde van hetzelfde bedrag.

Kent u een kunstenaar die volgens u in aanmerking MOET komen voor deze prijs, maar behoort u niet tot de nominatiegerechtigden, wijs een van onderstaande personen dan op deze persoon.

Leden van de KNAW, de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie, directeuren van musea, (post) HBO-kunstopleidingen, presentatie-instellingen voor beeldende kunst, de directeuren van de Rijksakademie van beeldende kunsten, De Ateliers en de Jan van Eyck Academie, en het bestuur van de NGA, de Nederlandse Galerie Associatie kunnen een nominatie voor een beeldend kunstenaar indienen. 19-8-19

reageer / lees verder >>

Oproep: Kunstzinnig zitmeubel voor in de openbare ruimteKunstopdracht: De stichting Bankjesparade nodigt ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden uit die een kunstzinnig zitmeubel kunnen maken voor de openbare ruimte in de gemeente Heemskerk. 

Op dit moment zijn er al een aantal fraaie banken opgeleverd maar voor een echte parade zijn er veel meer zitobjecten nodig die elk een uniek karakter hebben qua ontwerp, thema, formaat, materiaalgebruik enz. Het zitobject moet functioneel, veilig en aantrekkelijk zijn.

Items en uitvoeringen met als onderwerp ‘klimaatneutraal’ of ‘energiezuinige banken’ zien wij graag komen. Of een ‘lichtend voorbeeld’ als bank. Spelen met bank en zitmogelijkheden, dat is de kern van de oproep. 11-08-19

reageer / lees verder >>

Cultuurhuis Erpe-Mere zoekt kunstwerk'Op de heuvelachtige oever van Steenberg verrijst het nieuwe cultuurhuis van Erpe-Mere, nabij Aalst tussen Gent en Brussel. Om het cultuurhuis verder aan te kleden, schrijft het gemeentebestuur een wedstrijd uit voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk.

Het kunstwerk zal publiek getoond worden op de site van het cultuurhuis, zodat iedereen de kans krijgt om het te bekijken en te beleven.

Om dit project te verwezenlijken, heeft de gemeente Erpe-Mere 35.000 euro vrijgemaakt. Hierin zijn alle kosten begrepen om het kunstwerk te realiseren en te presenteren.

Geïnteresseerde kunstenaars hebben tot 9 september ‘19 de tijd om een eerste proefontwerp in te dienen. Op basis van de ingestuurde ontwerpen selecteert de jury de drie beste inzendingen die hun ontwerp verder uitwerken vóór 11 oktober ‘19. 31-7-19

reageer / lees verder >>

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.