Beroeps Organisatie Kunstenaars


De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van beeldend kunstenaars in Nederland. BOK is anno 2018 de grootste en meest actieve organisatie in de beeldende kunstsector.

De oprichters, bestuurders en medewerkers van BOK maken zich hard voor de zakelijke en artistieke belangen van onze beroepsgroep, daarnaast lobbyen zij in de politiek voor een beter kunstbeleid. Kunstenaar Henk Hofstra is, naast mede-oprichter, de huidige voorzitter van BOK.

Tegenoffensief
BOK werd opgericht in 2012, in eerste instantie om een offensief te bieden tegen het harde kunstbeleid van het toenmalige kabinet, waaronder de Btw-verhoging op kunst van 6 naar 19%. Die verhoging werd vervolgens terug gedraaid, waarna BOK zich voortzette als een organisatie die zich ook op andere fronten inzette voor haar leden.

De organisatie opereert vanuit verschillende plaatsen: Amsterdam, Culemborg, Leeuwarden, Groningen, Drachten en Tilburg. BOK communiceert voor het merendeel online en werkt samen met veel verschillende organisaties die zich inzetten voor de kunstsector. Sinds 2017 is BOK tevens aangesloten bij Kunsten’92, de overkoepelende belangenbehartiger in Nederland voor kunst, cultuur en erfgoed.

Ledenvoordelen

Wie lid is van BOK kan profiteren van tal van ledenvoordelen, zoals kunstverzekeringen, een juridische helpdesk, korting bij winkels voor kunstenaarsbenodigdheden, inschrijvingen voor exposities, ateliers en kunstopdrachten, publicaties op het Kunstnieuws, voorbeeldcontracten en leveringsvoorwaarden, voordeel bij boekhouders die gespecialiseerd zijn in het werken met kunstenaars en nog veel meer..., zie www.boknet.nl/ledenvoordelen 

Thuiskopievergoeding
Als lid van BOK kun je jaarlijks automatisch 50 euro thuiskopievergoeding op je rekening ontvangen. Lees meer hierover op www.boknet.nl/thuiskopievergoeding 

Nieuwsbrief
Ben je beroepsmatig actief als kunstenaar en weet je nog niet of je lid wilt worden, dan kun je je altijd eerst aanmelden voor onze nieuwsbrief, ga naar www.boknet.nl/contact 

Lid worden
Als je lid wordt betaal je eenmalig 19 euro (ex btw) administratiekosten en 50 euro (ex btw) contributie per jaar. Lid wroden kan via onze website.

Ga voor meer informatie over het lidmaatschap van BOK naar: www.boknet.nl
Je kunt je online aanmelden.


Ledenreglement

Klik hier voor het BOK Ledenreglement

2019. Copyright Stichting BOK