Beroeps Organisatie Kunstenaars

Women in Science Award, gemaakt door beeldhouwer Marloes Eerden


Marloes Eerden 'Woman in Science Award'


Foto: Piotr Banasik, bananstudio.pl

De 'Women in Science Award' is een award die jaarlijks wordt uitgereikt aan een vrouwelijke wetenschapper. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt in een belangrijke Europese stad. De eerste keer, 12 jaar geleden, in Athene. Dit jaar in de Poolse stad Krakau aan de Zweedse scheikundige Sara Linse die die veel heeft betekent voor het onderzoek naar Alzheimer. Voor meer informatie over dit inititiatief, ga naar Science Award. Winnaars van deze jaarlijkse Award dienen als een inspirerend rolmodel voor toekomstige generaties van vrouwen in de wetenschap.

Deze Award is gemaakt door beeldhouwer en BOK-lid Marloes Eerden, afgestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Amersfoort. Zij laat zich in haar werk veelal inspireren door symbolen uit Egypte, Israël, Mexico en Ecuador. Landen die zij bezocht heeft voor de kunst. Eerden was ook de beeldhouwer van het Rudelsheim monument in Hilversum.

“Voor mij is het aanraken van de zon, waar alle levenskracht vandaan komt, het onbereikbare te bereiken, symbolisch voor het bereiken van een doel in je leven, een universele kracht”, zegt Eerden over haar drijfveer voor het maken van kunst. p 24-08-20

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.