Beroeps Organisatie Kunstenaars

Galerie vol kersen @ with tsjalling


Gé-Karel van der Sterren
Niek Hendrix


Rein Pol


Marcel van Eeden


Stijn Rietman


René Jansen


Beth Namenwirth


Erik Mattijsen


Rosa Everts


Inge Aanstoot


Erica Scheper


Rob Strick


Beth Namenwirth


Mario ter Braak


Jans Muskee


Mario ter Braak


Paul de Reus


Anne Forest


Erik Mattijsen


Beate Hönig


Katherina Arndt


Julius Stibbe


Lauren Hilbrandt


Julius Stibbe


Piet Sebens


Thijs Jansen


BOEM


Erik Buijs


Mieke Fokkinga

De kers vind je overal in de hedendaagse kunst, weet Tsjalling van Galerie with tsjalling uit Groningen. Het bracht hem op het idee om een expositie te organiseren waarin de kers, of kersen, het middelpunt vormen van een groepstentoonstelling. De meest glanzende paarsrode vrucht die we kennen is er niet alleen om op te eten, maar functioneert vaak ook als decoratie en is terug te vinden in menig spreekwoord, gezegde of uitdrukking. 'De kers op de taart' of 'Cherrypicking' (de krenten uit de pap halen) zijn bekende voorbeelden.  Tsjalling deed zeker aan cherrypicking door kunstenaars uit te kiezen die ieder in hun geheel eigen stijl hier op inspeelden.

Zo gaf kunstenaar Jans Muskee er een erotische lading aan en liet Gé-Karel van der Sterren het verf van het doek spatten in de vorm van een glas kersenmilkshake. Of een milkshake met een kers. Anderen, zoals Katharina Arndt, Piet Sebens en Niek Hendrix, gaven een draai aan het concept van een stilleven.

'Cherry Picking' is een groepsexpositie van 25 kunstenaars en te zien tot en met 5 januari 2019 in with tsjalling, Kostersgang 26-A te Groningen. Niet te verwarren met Kers Gallery in Amsterdam. 13-12-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.