Beroeps Organisatie Kunstenaars

De meest eigentijdse schilderijen @ Dordrechts Museum


Carla Klein


Carla Klein


Bob Eikelboom


Bob Eikelboom


Emo Verkerk


Emo Verkerk


Han Schuil


Frank Ammerlaan


Frank Ammerlaan


Fons Haagmans


Fons Haagmans


Jan van der Ploeg


Helen Verhoeven


Helen Verhoeven


Ina van Zyl


Ina van Zyl


Klaas Kloosterboer


Marlene Dumas


Michael Raedecker


Michael Raedecker


Morgan Betz


Morgan Betz
Natasja Kensmil


Natasja Kensmil


Philip Akkerman


Philip Akkerman


RaQuel van Haver


RaQuel van Haver


Ricardo van Eyk


Robert Zandvliet


Tjebbe Beekman


Tjebbe Beekman


Toon VerhoefWillem Weissmann


Willem Weissmann

De schilderkunst is de afgelopen 50 jaar heel wat keren afgeschreven. De oude discipline zou haar beste tijd gehad hebben, vonden critici. Met de komst van video, film, foto en de pc zou de schilderkunst niet meer relevant zijn.

Nu kun je in de eerste plaats afvragen of kunst überhaupt relevant zou moeten zijn - als in het hebben van 'nut'. Zinvol of zingevend is het zeker. Vast staat dat de schilderkunst anno nu springlevend is. Het Dordrechts Museum laat dat zien. 

De jongste expositie in dit museum is De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling. Een verwijzing naar een werk van schilder René Daniëls uit 1983.

Het Dordrechts Museum (Museumstraat 40) toont aan de hand van 28 hedendaagse kunstenaars dat het maken en exposeren met schilderijen ook een zaak van het heden en de toekomst is. In het hart van Dordrecht zijn de kunstwerken, waarvan we hier boven een selectie gemaakt hebben, te zien tot en met 7 oktober. 

De groep kunstenaars van wie hier boven (en veel meer in het Dordrechts Museum) werk te zien is: Carla Klein, Michael Raedecker, Willem Weismann, Philip Akkerman, Ina van Zyl, Rafaël Rozendaal, Tjebbe Beekman, Frank Ammerlaan, RaQuel van Haver, Klaas Kloosterboer Bob Eikelboom, Jan van der Ploeg, Morgan Betz, Helen Verhoeven, Esther Tielemans, Marlene Dumas, Toon Verhoef, Robert Zandvliet, Natasja Kensmil, Sarah Verbeek, Fons Haagmans, Ronald Ophuis, Thomas Raat, Gijs Frieling, Emo Verkerk, Jacco Olivier, Bob Eikelboom, Han Schuil en Ricardo van Eyk. 08-08-18

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.