Beroeps Organisatie Kunstenaars

Tanja Koelemij @ Galerie Diana Lepelaar


De Boeien, Damplein Amsterdam


Uitvinders van Haarlem


Oud versus nieuw, zoekende naar perfecte verhoudingenOutside the box, Leiden

Tanja Koelemij maakt verhalende landschappen en stadsgezichten over de plaatsen die ze goed kent. Haar directe leefomgeving; IJmuiden en de Noord-Hollandse kust. Maar ook de steden die ze vaak bezoekt: Haarlem en Amsterdam. Ze exposeert aankomend weekend, 14 en 15 december, in Galerie Diana Lepelaar in Leiden met vooral veel stedelijk werk.

“Ik ben 13 jaar geleden begonnen met tekenen en schilderen maar broodschilder ben ik pas zo'n 5 jaar! Nog korter geleden heb ik de stap gemaakt van "realisme" naar meer verhalend werk en de laatste 2 jaar, of misschien iets korter, gebruik ik geometrische vormen om die verhalen kracht bij te zetten!”, zegt Tanja Koelemij.

Koelemij wil de kijker een glimp mee geven van de achterliggende historie (en soms emotie) van plaatsen, gebouwen, paleizen. “Neem het Paleis op de Dam. Een verschrikkelijk mooi gebouw, maar ook met een verschrikkelijke geschiedenis. Ik wil beide laten zien. Het Paleis op de Dam fungeerde oorspronkelijk als stadhuis, waar ook mensen terechtgesteld werden (en op de Dam werden ze opgehangen). De verhalen zijn niet meteen duidelijk. Sommige kijkers zien er heel iets anders in en dat vind ik ook prima”, aldus Koelemij.

Ze werkt met veel verschillende materialen op doek; mixed media, acrylverf, stift, houtskool en collage (van schildersdoek), soms aangevuld met lak voor spontane chemische verkleuringen. Speciaal voor Galerie Diana Lepelaar heeft ze twee artboxes gemaakt waarin de stad Leiden naar voren komt. 11-12-13

Reacties

Bert van Deudekom

Maar ook ... treffend op doek , als voorbeeld , DE PONT te Velsen die me 43 jaar heen en weer bracht. En wat te denken van een treffend beeld van je ouderlijke woning , tot leven gekomen na een aantal gesprekjes . Voor een persoonlijke opdracht zit je bij Tanja wel goed . Veel succes bij galerie Lepelaar .

Geplaatst op: Donderdag 12 december 2013

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.